Skønhed anno 2017: ”Man kan altid købe en ny taske, men man kan desværre ikke købe en ny sund krop”
Foto: Beautyavenue.dk
Skønhed

Skønhed anno 2017: ”Man kan altid købe en ny taske, men man kan desværre ikke købe en ny sund krop”

af Rose Maria Boelsmand 16/01/2017
Mød Stella Nisreen Kanaan, der er kvinden bag det økologiske mekka for plantebaseret hud- og kropspleje, Beauty Avenue. Stella har netop lanceret en ny webshop for intelligente, økologiske hudplejeprodukter, og i den anledning har ELLE talt med øko-guruen om vigtigheden af også vælge økologi udvendigt.

I 2017 er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan vi kan hjælpe vores ydre skønhed på vej. Ofte er det dog gennem mere eller mindre kemiske løsninger, der ikke altid er lige gode for huden og kroppen i det lange løb. Og kroppen er trods alt det eneste ”hus”, man med sikkerhed ved, at man skal bo i hele livet. Derfor er det vigtigt at pleje den med byggesten af de rigtige materialer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der har længe været fokus på vigtigheden af at spise økologisk og naturligt, for på den måde, at mindske indtaget af kemikalier, der kan have en negativ effekt på kroppen, men i 2017 kommer vi til at se langt mere fokus på, at tilgangen til økologi bliver endnu mere holistisk end førhen. Det betyder, at det man ”fodrer” kroppen med udefra, altså cremer, makeup og lignende, også skal være økologisk.

Se også: 8 skønhedstrends, du roligt kan glæde dig til i 2017

Økologisk hudpleje har dog haft ry for at være effektsvagt målt mod de kemiske alternativer, men sådan er det ikke længere. ELLE har mødt Stella Nisreen Kanaan, der er kvinden bag Beauty Avenue - et økologisk mekka for plantebaseret hud- og kropspleje, på Frederiksberg i København – til en snak om, hvad økologisk huspleje anno 2017 kan, og hvorfor det er så vigtigt at vælge økologisk.

Beauty Avenue har netop lanceret webshoppen eco.love.beauty. – Hvordan skiller den sig ud fra andre skønheds-webshops?
"
Vi har nøje udvalgt de mærker, vi sælger i vores webshop eco.love.beauty Alle produkterne er økologisk certificerede og er blevet professionelt testet af os. Vi ved allerede, at vores gæster elsker dem, så vores tanke bag den nye webshop er, at disse fantastiske økologiske produkter også skal være tilgængelige i alle andre byer i Danmark, hvor Beauty Avenue ikke er - i hvert fald ikke endnu."

Er der et økologisk hudplejebrand, der er særligt værd at holde øje med i 2017?
"Vi introducerede Intelligent Nutrients på det danske marked i vinteren 2015. Vi ved, at danske kvinder er blevet mere opmærksomme og selektive omkring hvilke ingredienser, der er i deres hudpleje. Så vi forventer, at Intelligent Nutrients vil blive endnu mere populært med tiden, da mærket lever op til disse krav. Intelligent Nutrients har også den seneste tid lanceret flere nye og spændende økologiske produkter, som vi helt sikkert synes er værd at holde øje med og måske endda prøve. Som eksempelvis vores lækre økologiske Hair Wave Spray, som er Intelligent Nutrients version af en saltvandsspray til håret. Den fremhæver naturligt krøller og skaber det perfekte strandhår blandt andet ved brug af Quinoa proteiner, grøn te ekstrakter og plejende olier til håret."

”Vi tror på, at "Green science" vil finde vej ind i 2017. Dette betyder, at højteknologi møder økologisk certificeret skønhed. Mange kvinder tror stadig, at økologiske skønhedsprodukter ikke virker, men vi forventer, at de vil skifte mening snart. Vi ved, at økologiske produkter sagtens kan være effektive og virke lige så godt som andre skønhedsprodukter, bare uden skadelige kemikalier, og det tror vi også, at danske kvinder er ved at få øjnene op for. For eksempel er vi helt vilde med Plant Complex Skin Spot Treat Serum. Det er et serum koncentrat, der indeholder økologisk plante-stamcelle teknologi og har en meget høj koncentration af antioxidanter, der heler huden, reparerer skadet hud, specielt efter ar eller akne, og booster hudens naturlige collagen. Planter er virkelig intelligente, de har trods alt været her meget længere tid end vi har!”

Hvilke fordele kan der være forbundet med at vælge økologiske hudplejeprodukter frem for vanlige?
"Økologiske ingredienser indeholder ikke giftige pesticider, herbicider eller fungicider, som ellers er normen i konventionelt landbrug. Ved at vælge økologisk certificerede skønhedsprodukter mindsker man mængden af giftige kemikalier, som man bliver udsat for. Det betyder også, at dem der arbejder med ingredienserne også arbejder i et sundere arbejdsmiljø. Ved køb af økologi viser man, at man som forbruger også tænker på de arbejdsforhold, der ligger bag produktionen. Der er mange, der glemmer at økologi også skaber et sundere arbejdsmiljø, så det er noget vi selv prøver at fokusere på, også hos os i Beauty Avenue.”

Har du et skønhedstip, som alle kvinder burde kende til
”Det vigtigste skønhedstip som jeg kan give er, at man skal huske at investere i sin krop. Vi køber gerne lækre og dyre tasker og sko, men vi glemmer ofte vigtigheden i at pleje sin krop med sund mad og sunde hudplejeritualer med gode produkter. Ofte har kvinder lettere ved at bruge penge på dyrt tøj end forkælelse og pleje af sig selv og sin krop, hvilket egentlig er underligt, når man tænker på, at man altid kan købe en ny taske, men man kan desværre ikke købe en ny sund krop. Så tænk på din krop allerede nu, før det er for sent!”

Se med i galleriet hvor du kan se nogle af de lækre og økologiske beautyprodukter fra Intelligent Nutrients, som du kan købe på Beauty Avenues webshop eco.love.beauty

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her