Foto: Mark Cant
Hudplejetips

Sådan passer du på din hud, mens du udsætter den for sol og saltvand

af Kirstine Engell 3/07/2020
Det er svært at komme udenom, at en god og plejende hudplejerutine er vigtig uanset årstid, alder, livssituation eller noget helt fjerde. Så læs med når ELLEs freelance beauty-skribent Kirstine Engell tipper om sine bedste hudplejetips, og hvad hun gør for at passe godt på sig selv og sin hud.

Aaaah du danske, dejlige sommer. Det er altid en fornøjelse at spotte dine første, varme stråler efter en lang og kold vinter.

At mærke strandens bølger omsvøbe min krop, tage de første skridt i det varme sand og mærke saltvandets opstrammende fornemmelse på krop og ansigt. Jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget, der får mig til at boble mere over af lykke, som lige netop dét.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men... for der er desværre et men... solens stråler og saltvandet gør absolut ikke noget godt for min hud, hvorfor jeg er særligt opmærksom på at passe ekstra godt på den i denne tid.

Vores hud ændrer sig konstant. Alder, kost, vejr, hormoner og stress er kun et par af de ting, der gør det svært at finde de rigtige produkter til ens hudtype, hvorfor det handler om altid at tilpasse den og følge med i dens udvikling.

Jeg har f.eks. en kombination af tør hud på kinder og pande, der, uden de rette renseprodukter, ansigtsolier og fugtighedscremer, kan resultere i en hud lige så tør som Saharas ørken. Dertil har jeg en hage, der stadig opfører sig som en teenager i puberteten, hvilket kan være ret anstrengende, men derfor går jeg selvfølgelig også op i at pleje og reducere udfordringerne så meget som muligt.

Læs også: Hop i det danske, salte vand med disse 10 bikinier

Jeg får et par pletter og misfarvning (en kombination af stædige bumser og soleksponering) omkring hageområdet af og til. Det er ikke noget, jeg er flov eller skammer mig over at tale om, det er bare noget, jeg har accepteret som en del af det at være menneske. Lige så vel som hudpigmentering. Det er uundgåeligt, medmindre du tilbringer hele dit liv under en klippe, skyggelagt fra solen.

Så hvilke produkter fungerer, passer og plejer min hud, når jeg bruger meget tid i solen?

Jeg har testet følgende produkter i cirka en måned, før jeg skrev dette, for at se om de gav mærkbare resultater. Og det har faktisk næsten været mindblowing så store og positive forandringer, jeg har oplevet. Blødere, glattere hud, der føles sund og stærk. Jeg vil bestemt anbefale Tromborgs produkter, og hvis du, ligesom jeg, elsker alle produkterne ude i skønhedsjunglen, men også ønsker at holde det enkelt og effektivt, så er Tromborg et match made in heaven.

Det er som at blive beruset på H2O, når man bruger denne fugtbombe af en ansigtsmist, og min hud bliver altid så glad. Magisk malva, hyaluronsyre kombineret med den fineste grønne økologiske mos, der beskytter huden mod stigende temperaturer og forurening.

Tromborg Biomolecular Destress Peptide Mist 100 ml, 480 kroner, køb HER.

Dette er netop det perfekte skud af fugt, huden har behov for inde under solcremen og efter en lang dag med masser af solslikkeri.

Tromborgs Deluxe Face Cream Day & Night Moisturizer 50 ml. 480 kroner, køb HER.

Jeg lader altid min ansigtscreme tørre lidt og påfører derefter en eye gel som den sidste fugtigheds-finish. Et godt tip er at putte din øjencreme i køleskabet, da den dermed køler og beroliger trætte øjne særligt efter en omgang saltvand og sol.

Tromborgs Eye Gel 15 ml. 340 kroner, køb HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her