Aesop: Æstetik og ærlighudpleje
Foto: PR
Skønhed

Rebecca Watkinson fra Aesop: "Vi kan gøre en forskel for folks hud, men der følger ingen mirakelløfter med"

af Anne P 24/04/2017
ELLEs Beauty Director Anne P. har besøgt Rebecca Watkinson, der udvikler produkter for det australske skønhedsmærke Aesop. Mød den ærlige og beskedne brite, der har en forfriskende tilgang til beauty.

Australske Aesop er cool. Ganske enkelt. Deres emballage emmer af stilsikkerhed med et enkelt stramt design, og deres butikker er som små eventyr ud i god smag. Med andre ord: Universet er gennemført og unikt. Men det vigtigste er selve hudplejen – og den holder også. Derfor delte ELLEs Beauty Director, Anne P., for lidt siden sofa i Paris med den beskedne brite Rebecca Watkinson, som udvikler hudplejeprodukter for Aesop (om end hun nægter at tage æren for et eneste af dem). Mød en forfriskende ærlig og ligetil beautydame.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Aesop åbner (endnu) en butik i København

”Helt fundamentalt er vores filosofi at rense, tone og fugte. Intet andet. Det er, hvad vi prædiker over for alle vores kunder. Hudpleje skal virkelig ikke være særligt kompliceret. Det behøver det i hvert fald ikke at være. Særligt, hvis du får styr på rensedelen, hvor du undgår at fjerne alt fedt fra huden, som du alligevel blot skal erstatte igen med det samme. Efterfølgende skal du bruge en toner, hvilket faktisk er et virkelig undervurderet og lidt misforstået produkt. Mange tror, at en toner er en skrap alkoholbaseret fætter, der bare river alt fedt ud af huden. De tænker på den som det næste skridt efter rens, et sidste forsøg på at fjerne skidtet, hvorimod vi ser det helt anderledes,” forklarer Rebecca Watkinson.

Produktudvikleren er meget smilende og afslappet, som hun sidder der i den smukke Pierre Paulin-sofa, og helt efter mærkets filosofi er der ikke et ur, der hidsigt tæller ned og dikterer, hvornår tiden er gået. Tiden er på min side. Derfor uddyber hun også gerne: ”Det er virkelig et kompletterende skridt til, når huden får fugt. Så forbereder du ikke alene huden på at absorbere fugten i cremen eller serummet, men giver det nærmest et ekstra lag fugt. De fleste af vores tonere er baseret på aloe vera og troldhassel, hvilket er fantastiske ingredienser. Vi vil virkelig gerne ændre folks opfattelse af dette produkt, der har fået noget af et ondsindet ry. ’Parsely Seed Antioxidant Toner’ er f.eks. et fantastisk og brugbart produkt.”

Skønhedsbranchen har jo i mange år talt om anti-age, men det er ikke et ord, man hører jer bruge hos Aesop?

"Nej vi ville aldrig rådgive vores salgspersonale til at bruge dette ord. Man skal altså bare favne, at det jo kommer til at ske. Der er jo i virkeligheden også en åbenhed og ærlighed i at have den samtale, som er meget tro mod vores filosofi. Og ja! Du kan finde en balance og afhjælpe pigmentering og virkelig optimere din hud, men der er ingen mirakelkur, der kan stoppe tiden. Det er bedre at passe og pleje og forebygge ved bl.a. at bruge solfaktor. Så hellere drikke lidt rødvin og leve livet og acceptere, at det her nu engang er din hud. Det er selvfølgelig grænseoverskridende for nogle mennesker, at vi ikke lover mirakler. Men intet sker natten over, og produkterne skal have tid til at virke. Og vi ville virkelig aldrig prøve at sælge håb i en krukke, for det ville ikke være sandheden.”

Se også: Skønhedsredaktørens 10 april-favoritter

Når nu vi har bevæget os ud i minefeltet: Kan du forestille dig, at Aesop bliver helt økologisk?

”Nej, det kan jeg faktisk ikke, hvis jeg skal være helt ærlig. For os giver det simpelthen ikke nok mening i forhold til hudpleje. I forhold til landbruget og mad, ja, så giver det absolut meget mening. Men ikke i hudpleje. Så det tror jeg ikke er noget, vi stræber efter. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Hvis jeg skulle vælge mellem en økologisk og en ikke-økologisk ingrediens, og de begge havde lige stor effekt, så ville jeg da klart vælge økologisk, men f.eks. indeholder de essentielle olier, vi bruger, ingen pesticider, så jeg føler ikke, jeg behøver træffe det valg. Jeg vil også nødigt vildlede og påstå at gøre noget, vi ikke gør.

Hvad er jeres syn på parabener, så?

”Jamen, vi bruger faktisk ikke parabener, men det er ikke det samme som at sige, at vi ikke ville føle os trygge ved at bruge dem. I de mængder, vi potentielt ville bruge dem, er de mere end sikre. Det er videnskabeligt bevist, at de er sikre nok.”

I galleriet nedenunder har Anne P. fundet sine fire favoritter fra Aesop og siger om dem:

"Jeg er oprigtig talt vild med disse 4 produkter. Control fordi den kan redde en dum situation, masken fordi den beroliger min hud, rosenolien fordi den dufter himmelsk og føles vidunderlig at smøre på, og Elemantal Barrier cremen fordi den beskytter min hud – især om vinteren."

ELLEs nyhedsbrev

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her