Opskrift fra bogen 'Regnbuemad': Tropisk grøn smoothieskål

Opskrift fra bogen Regnbuemad: Tropisk grøn smoothieskål
Foto: Regnbuemad
Måske du allerede kender madbloggen og Instragramprofilen ’A Million Milles’, som byder på et farvemekka af vitaminrige grøntsager forklædt som alverdens retter? Kvinden bag er den passionerede Signe Leth, som netop har forenet sine allerbedste og mest velsmagende opskrifter i sin første kogebog ’Regnbuemad’.
 
Bogen indeholder 100+ lækre og farverige vegetariske retter, der dækker alt fra sprøde salater og grønne smoothies til snaskede burgere og overdådige desserter. Et inspirerende univers af farvestrålende retter som er lette at gå til for både vegetarer, flexitarer (som Signe selv) og kødspisere, der blot savner inspiration til at spise flere af regnbuens farver. 
 
Læs også: Opskrift fra bogen 'Fabelagtige Fristelser': Bagt abrikokosgrød med blåbær
 
Om bogen siger Signe Leth selv: 
”Regnbuemad handler om at have et positivt forhold til mad og sundhed, hvor der ikke er fokus på det ”forbudte” og det, man ikke bør spise, men derimod på de ting, som vi vil nyde godt af at have mere af i vores kost. I Regnbuemad er der ingen regler, diæter eller forbud – regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der skal være plads til alle.”
 
.... Ingen regler, diæter og forbud? Vi er allerede helt vilde med hendes nye bog, hvorfra vi har fået lov at dele tre af vores yndlingsopskrifter her på ELLE.dk over de næste tre uger. Den første favorit vi vil dele med jer er morgenmadseleksiren 'Tropisk grøn smoothieskål', som sikrer dig den perfekte start på dagen!
 
'Regnbuemad' koster 300 kr. og kan købes her
 
Læs også: 4 sunde smoothies med grøntsager
 
Tropisk grøn smoothieskål (1 portion)
 
Om opskriften siger Signe Leth:
"Denne grønne smoothieskål med et friskt tropisk pift er den perfekte måde at snige en masse grønt ind med morgenmaden. Hvis du ikke er vant til grønne smoothies, så kan jeg berolige dig med, at til forskel fra de friske af slagsen, så er frossen broccoli og spinat næsten helt smagsneutralt, og det er derfor den tropiske smag af ananas og lime, der er det dominerende i smoothien."
 
Ingredienser
 

75 g frossen broccoli

75 g frossen spinat

1/4 agurk (kan udelades)

150 g moden ananas

saft af ½ lime

1 spsk. hampefrø (kan udelades)

1 dl mælk (jeg bruger kokosmælk eller havredrik)

 
Signes tip: Tilsæt ½-1 tsk. hvedegræspulver eller matchapulver for et ekstra boost.
 
Topping
 

en håndfuld granola (f.eks. s. 23 eller 24)

frisk frugt (f.eks. mango, passionsfrugt og kiwibær)

1 spsk. kokoschips

1 tsk. bipollen

 
Sådan gør du
 
Blend alle ingredienser, til du har en jævn og cremet smoothie. Hæld
smoothien i en skål, og tilføj dine foretrukne toppings.
 
Foto: Regnbuemad
 

Relaterede artikler