øjenbryn
Foto: Launchmetrics/Spotlight
Makeup

Bedst i test: Her er de 7 bedste brynprodukter

Af Redaktionen 25/08/2023
Vi guider også til, hvordan du opnår det flotteste resultat med de farvede øjenbrynsprodukter.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Dine øjenbryn her med til at definere dit ansigt. Derfor bør du ikke gå på kompromis med hvilke produkter du vælger til dem. Men hvordan vælger man det rette brow look – og hvordan farver man egentlig brynene bedst?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her har vi ikke blot samlet en guide til vores foretrukne øjenbrynsprodukter med farve, men giver dig også en guide til hvordan du opnår de allerbedste resultater.

Bedst i test: Årets bedste øjenbrynsfarve 2023
Længere nede i artiklen kan du læse mere om hvert produkt.

’Brow Sculpter’, Kenny Anker, 220 kr.

'Brow Microfilling Pen', Benefit, 270 kr.

'Brow Artist Plump & Set 101 Blonde', L'Oréal Paris, 90 kr.

'Eye Brows Big Boost Fibre Gel Spiked', Mac, 230 kr.

'Brow Fix Brown', Tromborg, 190 kr.

'Brow Powder Dark Brown', Anastasia Beverly Hills, 250 kr.

'Natural Mineral Eyeshadow & Eyebrow Kit 02 Dark Stone', Miild, 290 kr.

Hvilken øjenbrynsfarve er bedst?
Den mest holdbare øjenbrynsfarve er en permanent brynfarve. Den permanente brynfarve kan holde i op til seks uger, hvilket er den tid, det cirka tager for dine øjenbrynshår at vokse ud.

Øjenbrynsfarven vil dog naturligt blive mindre og mindre tydelig hen over ugerne i takt med, at dine bryn vokser og skiftes ud med nye. Et godt tip er derfor at bruge makeup til at vedligeholde farven løbende og bruge permanent øjenbrynsfarve minimum en gang hver sjette uge.

Hvordan vælger man den rigtige øjenbrynsfarve?
Når du skal farve dine øjenbryn, bør du gå efter en farve, der lægger tæt op ad dine bryns naturlige farve, og som samtidig passer til din hårfarve.

Som lyshåret bør du som udgangspunkt gå efter en brun nuance. Har dit hår en varm tone, bør du gå efter en varm brun tone til dine bryn, og en køligere brun, hvis dit blonde hår har en mere kølig undertone. Er du mørkhåret, bør du vælge en mørkebrun eller brunsort nuance, alt efter hvor mørkt dit hår er. Er du rødhåret, kan du vælge en øjenbrynsfarve med en rød undertone eller en varm brun farve.

Et godt tip er at starte forsigtigt ud med farven, og så kan du løbende gøre den mørkere, når du bliver lidt mere rutineret. Bare husk, at en for mørk farve hurtigt kommer til at skabe et lidt hårdt look.

Hvordan farver man sine øjenbryn?
Start med at rense dine bryn og omkringliggende hud for olie, creme og makeup. Herefter kan du følge brugsanvisningen i pakken.

De fleste øjenbrynsfarver kommer med en farvecreme og aktiveringscreme, der skal blandes. Påfør farven på brynene med applikatoren eller med en mascarabørste – vær forsigtig, så du primært rammer hårene, da farven kan smitte af og skabe en mørk skygge på huden. Skulle du ramme ved siden af, er det en god idé at have et par vatpinde ved hånden, så du hurtigt kan fjerne farven fra huden inden den når at sætte sig.

Fjern så farven efter anvisningen på pakken – typisk skal den sidde i cirka fem minutter, alt efter hvor mørkt resultatet skal være. Vask farven af med vand, eventuelt på vatrondeller. Hvis pakken kommer med en balsam til brynene, kan du også bruge den for ekstra pleje.

Hvordan vedligeholder man sin øjenbrynsfarve?
Det varierer fra person til person, hvor ofte man har behov for at farve sine bryn, men den permanente øjenbrynsfarve vil typisk holde i tre til seks uger.

I mellemtiden kan du vedligeholde farven med farvede brynprodukter. For eksempel kan du bruge en øjenbrynsblyant til diskret at lægge lidt farve der, hvor den permanente farve er falmet. Øjenbrynsblyanten er også rigtig god til at fylde ud på steder, hvor du kom til at plukke et hår for meget med pincetten eller til at give brynene en mere defineret kant.

Hvordan skal jeg style mine øjenbryn?
Når du har fundet det brynprodukt, der passer bedst til dit temperament, er stylingen det næste at tage stilling til. Hvis du gerne vil forme dine bryn, er øjenbrynspenslen eller en gel helt oplagt. Du kan også bruge en mørk brynpudder for et mere naturligt resultat, der lægger sig på brynene frem for at tegne på huden.

Hvis dine bryn har tendens til at miste formen i løbet af dagen, så kan du holde dem på plads med en bryngel. Du kan både få en transparent øjenbrynsmascara for et usynligt hold og varianter med farve, hvis dine bryn trænger til et ekstra pift.

Redaktionens favoritter: Her er de bedste farvede brynprodukter

Foto: PR
Kenny Anker har brynsalon og produkter i eget navn, og det gør ham til en sand mester udi, ja, bryn. Hans ’Brow Sculpter’ brynblyant er helt tynd, og gør det derfor nemt at tegne brynene op. Samtidig er konsistensen også helt perfekt – hverken for blød eller fedtet. ’Brow Sculpter’, Kenny Anker, 220 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Man kommer ikke udenom Benefit, når emnet er bryn, og deres sortiment er utrolig bredt. 'Brow Microfilling Pen' både udfylde huller og fremhæver med farve og tegner tre streger ad gangen. Og så er den virkelig holdbar takket være sin vandfaste formulering. 'Brow Microfilling Pen', Benefit, 270 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Med sin vinklede børste på 'Plump & Set Brow Artist' har L'Oréal Paris gjort det nemt hurtigt at forme og farve brynene. Et godt køb! 'Brow Artist Plump & Set 101 Blonde', L'Oréal Paris, 90 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Fyldigere bryn og svedfast formel? Ja, tak. Macs 'Eye Brows Big Boost Fibre Gel’ er en ny, farvet pendant til makeupartisternes favorit ’Brow Set Clear’. De nye bryngel skaber voluminøse og markerede bryn og findes i hele 14 forskellige nuancer. 'Eye Brows Big Boost Fibre Gel Spiked', Mac, 230 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Tromborgs 'Brow Fix Brown' har en lang, smal børste, der nemt fanger mange hår ad gangen og giver både form og farve til brynene, helt uden at gøre dem stive. 'Brow Fix Brown', Tromborg, 190 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Med en brynpudder kan du på virkelig fin og naturlig vis udfylde huller og skabe fylde i dine bryn. Og man kan ikke sige bryn uden at sige Anastasia Beverly Hills. Det amerikanske mærke har en godt udvalg af brynprodukter, men særligt deres ’Brow Powder’ er god, fordi den indeholder to farver, så du kan nemt kan tilpasse den til netop dine bryn. 'Brow Powder Dark Brown', Anastasia Beverly Hills, 250 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Miilds mineralske øjenskyggepaletter indeholder tre matte skygger med kolde undertoner, som selvfølgelig kan bruges hver for sig eller blendes sammen til lige netop den nuance, du ønsker. Palettens farver fungerer også glimrende som brynfarve. Certificeret med Svanemærket, Allergy Certified og Ecocert. 'Natural Mineral Eyeshadow & Eyebrow Kit 02 Dark Stone', Miild, 290 kr.
Læs mere og køb her

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her