Neglelak
Foto: Unsplash
Makeup

Bedst i test: Her er de 5 bedste og mest holdbare neglelakker

Af Redaktionen 23/08/2023
Vi har samlet de bedste neglelakker på markedet: Fra de neutrale til dem med gel-effekt.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Det er svært at slå følelsen af flotte, nylakerede negle. Den følelse kan dog lige så hurtigt forsvinde igen, hvis lakken allerede begynder at krakelere dagen efter.

Men med den rigtige neglelak behøver du ikke bekymre dig om den slags. Der findes nemlig masser af gode neglelakker, der er både smukke og som holder i lang tid – selvfølgelig alt afhængig af, hvad du udsætter dem for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Herunder har vi samlet vores favoritter af neglelakker og desuden vores bedste tips til at få et flot og holdbart resultat. Find beskrivelsen af hvert produkt længere nede i artiklen.

De bedste neglelakker i 2023

'Nail Polish Stiletto', Kure Bazaar, 120 kr.

’Mademoiselle’, Essie, 110 kr.

’7 Day Off Beat’, Depend, 50 kr.

‘Vinylux Black Cherry’, CND, 125 kr.

‘Vernis 331 Mineral Peach’, Dior, 240 kr.

Hvad er forskellen på klassisk neglelak og gellak?
Gellak har en tykkere konsistens end almindelig neglelak og lægger sig derfor i et mere kompakt lag på neglen. Gellakken er mere slidstærk og holdbar end den klassiske neglelak og derfor et godt valg til dig, der ofte slås med hak i lakken.

Du kan både få gellak, der lufttørrer som en almindelig neglelak, eller du kan få gellak, som skal tørre ved hjælp af en UV-lampe.

Skal jeg bruge basecoat og topcoat sammen med min neglelak?
En basecoat (underlak) skal lægges på neglene inden selve neglelakken. Basecoaten giver et godt underlag for din neglelak at hænge fast på og forlænger dermed holdbarheden på din neglelak. En basecoat har også den fordel, at den beskytter dine negle mod farven fra dine neglelakker, så dine naturlige negle ikke bliver misfarvede.

En topcoat (overlak) forsegler neglelakken og får den til at holde længere. Den giver også ekstra glans - eller at effekt, hvis det er den effekt, man ønsker. Et godt tip er at lade penslen glide hen over din neglespids som det sidste, så du undgår, at din neglelak krakelerer, når dine fingerspidserne rammer noget.

Hvordan lægger jeg bedst min neglelak?
Du kan med fordel starte med at opbløde dine neglebånd i lunkent vand og herefter skubbe dem ned, så dine negle ser længere ud. Fil neglene, så de får den rette form og længde.

Læg herefter en basecoat, to lag neglelak og en topcoat til sidst. Der skal gerne gå et par minutter mellem hver påføring, så lagene når at tørre. Husk at lægge tynde lag, så lakken tørrer hurtigere og ikke løber ud på fingrene.

Du får typisk det flotteste resultat, hvis du lægger din neglelak i tre lange strøg: Først et strøg midt på neglen og så et på hver side. Undgå så vidt muligt at ramme neglebåndene.

Må jeg bruge neglelak, når jeg er gravid?
Så længe din neglelak er produceret og godkendt i EU, bør der ikke være noget farligt i den. Du må altså i udgangspunktet gerne bruge neglelak under din graviditet. Du kan desuden købe nogle neglelakker, der er certificerede med forskellige miljømærker, som kan være gode at styre efter, hvis du e gravid.

Prøv så vidt muligt at undgå at ramme huden, når du lægger neglelak, og luft gerne godt ud undervejs, så du minimerer mængden af kemikalier omkring dig.

Se listen: Her er de bedste neglelakker i 2023

Foto: PR
Selvom neglelak nok aldrig bliver et decideret clean beauty produkt, så består indholdet af Kure Bazaars lakker af 90 procent naturlige ingredienser. Og trods lakkernes naturlige indhold, kan de fuldt ud måle sig både farve og holdbarhedsmæssigt med konventionelle neglelakker. 'Nail Polish Stiletto', Kure Bazaar, 120 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Essie er kendt for deres brede farvesortiment, hvoraf den mælkede lyserøde 'Mademoiselle' er en af verdens bedstsælgende neglelakker. Og så er det intet under at mange professionelle manicurister bruger brandet i deres saloner, for holdbarheden er sublim. ’Mademoiselle’, Essie, 110 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Depend laver budgetvenlige neglelakker, og særligt deres ’7 Day’-serie udmærker sig med sin holdbarhed. Bruger man alle trin (rens, basecoat, farve og topcoat) er det klart, at man får det maksimale ud af manicuren rent holdbarhedsmæssigt, men kombinerer du farven med, hvad du måtte have af top- og basecoat derhjemme, er holdbarheden også ganske glimrende. ’7 Day Off Beat’, Depend, 50 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Det er CND, der står bag de professionelle shellac-neglelakker, der kan holde i ugevis. Heldigvis har de også en serie til hjemmebrug, ’Vinylux’, der godt nok ikke holder flere uger, men som virkelig holder sig flot længe. Især hvis den kombineres med en af de gode ’Vinylux’-topcoats. ‘Vinylux Black Cherry’, CND, 125 kr.
Læs mere og køb her
Foto: PR
Når man taler om Dior-neglelakker, er det helt uundgåeligt at nævne børsten. Den brede, afrundede børste, der gør dét at lakere negle utroligt meget nemmere – selv med mørkere farver. Og apropos farver, så er Dior i den grad også trendsættende netop inden for farveudvikling. ‘Vernis 331 Mineral Peach’, Dior, 240 kr.
Læs mere og køb her

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her