Liv Winther
Foto: Kavian Borhani
Skønhed

Liv Winther fra To the Moon, Honey: De her skønhedsprodukter har jeg et lager af

Af Maria Frederikke Munch Thorgaard 19/06/2023
Hun har arbejdet som frisør, makeupartist og skønhedsredaktør og har sidenhen udviklet sit eget hudplejebrand. Liv Winther ved, med andre ord, hvad der virker.

46-årige Liv Winther er grundlægger af moderskabsuniverset To the Moon, Honey og hudplejemærket Honey. Hun er uddannet makeupartist og frisør og har desuden arbejdet som skønhedsredaktør i knap 12 år. Vi besøgte hende og talte med hende om hendes beautyrutiner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvornår opstod din interesse for skønhed?
Jeg startede med at tage en kikset makeupartistuddannelse i Stenløse for omkring 20 år siden. Siden har altid arbejdet med skønhed. Jeg tog også frisøruddannelsen, hele den slagne vej med fire års uddannelse. De efterfølgende år fik jeg rigtig meget at lave, for det var da modebranchen boomede. Men jeg fungerede ikke særlig godt i det, det gik simpelthen for stærkt. Så da jeg fik tilbuddet om et job som skønhedsredaktør på Costume, sagde jeg ja. Jeg var der seks et halvt år og elskede det. Bagefter rykkede jeg til Cover, hvor jeg arbejdede i fem år.

I 2018 startede jeg, sammen med Bea Fagerholt, To The Moon, Honey-universet. Det føltes fedt at tage et skridt væk fra skønhedsverdenen, men vi blev ved med at vende tilbage til emner om selvomsorg og skønhed, særligt til gravide. Derfor grundlagde vi Honey. Jeg har altid drømt om at lave mit eget beautybrand, og årene som skønhedsredaktør gjorde mig både en klog og kynisk, fordi jeg fik så mange produkter tilsendt til test. Man får en ret klar fornemmelse af, hvad er der føles godt.

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
Skabet på badeværelset vidner om et job, der har bestået i at teste – med Liv Winthers egne ord – titusindvis – af produkter og at nysgerrigheden på dét og mærker, som f.eks. Lesse, Aiia og Mantle stadig er intakt.

Du har testet tusindvis af produkter. Hvad springer du over?
Produkter, hvor der er så meget parfume i, at det nærmest en parfume i sig selv. Det gælder også for naturlige produkter. Parfume har ikke noget at gøre på min hud.

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
Sammen med Bea Fagerholt har Liv Winther udviklet skønhedsbrandet Honey. Udgangspunktet var at skabe et parfumefrit valg, der samtidig var supereffektivt og luksuriøst. Hudplejeserien er for nyligt blevet udvidet med en rens og en ansigtscreme.

Hvilket produkt har fulgt dig flest år?
Biodermas ’Micellar Water’. Og jeg har faktisk en smule dårlig samvittighed, for som skønhedsredaktør omtalte jeg den som et renseprodukt, og først i slutningen af mine år som skønhedsredaktør forstod jeg, at det er en makeupfjerner, og at huden skal renses bagefter. De seneste ti år har jeg brugt renseprodukter, der har en gel eller mælkede konsistenser og renser mildt med respekt for hudens naturlige barriere. Før var mine fortrukne pHformulas ’Exfo Cleanse’ eller Lings ’Purifying Facial Cleanser’, men vi (Honey, red.) har netop lanceret vores egen ’Cleanser’. Når jeg har brug for en mere eksfolierede effekt, kombinerer jeg mit renseprodukt med en vaskeklud.

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
Til Liv Winters store fortrydelse er føntørreren fra Remmington udgået. Den har fulgt hende flere år, og er nu så gammel, at hun frygter, den snart brænder sammen. Mundstykket tørrer håret hårtot for hårtot og laver snoninger på det, der efterfølgende kan reddes ud med fingrene, så hår får et flot fald.

Du har virkelig pæne negle. Hvad gør du?
Jeg er 46 år og var derfor helt ung i 1990’erne. Dengang sad jeg hver evig eneste onsdag med et sæt fra Rimmel bestående af top- og basecoat, en lyserød og en hvid lak og lavede fransk manicure. Siden har jeg haft et stort behov for altid at have pæne, lyse negle. Jeg kan ikke have rød eller andre farver. Jeg går efter mælkede shellac-farver som ’Negligee’ eller fransk manicure. Jeg beder ofte også negledamerne om at mikse forskellige nude nuancer ovenpå hinanden, indtil jeg er helt tilfreds med farven. Jeg får dem lavet hver tredje uge enten hos GS Nailstudio på Vesterbro eller hos Nailscph i København K.

Hvad består dit makeuplook af?
Jeg bruger altid en oliebaseret foundation som ’Face and Body’ fra Mac eller Westman Ateliers ’Vital Skincare Complexion Drops’, fordi de arbejder godt sammen med mit serum og dagcreme. Jeg bruger også Westman Ateliers cremede blushes og ’Contour Stick’ og løs mineralfoundation fra enten Tromborg eller Miild. L’Oréal Paris laver verdens bedste mascaraer, og så har Macs mørkebrune kohl i farven ’Teddy’ fulgt mig i 15 år efter jeg havde læst, at Alexa Chung brugte den.

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
Liv Winther foretrækker cremebaserede makeupprodukter, for hun synes, de blender nemmere ind i huden end de pudderbaserede. Hendes seneste favoritter er fra Westman Atelier. Mineralfoundationen fra Tromborg, den brune kohl fra Mac og mascaraen fra L’Oréal Paris har fulgt hende mange år.

Hvad er dit forhold til parfumer?
Jeg havde en stor parfumesamling, men for to år siden gav jeg 80 procent af den væk. Det har jeg fortrudt, så jeg skal bygge samlingen op igen. Jeg har dog beholdt cremen af cremen. Jeg har en forkærlighed for Chanel, særligt deres ’Cristalle’, som jeg brugte som 18-årig. En rimelig heftig parfume at bruge når man er 18 år og alle andre går med Calvin Kleins ’Obsession’ eller ’Eternity’. Jeg har også gemt Diors ’Bois d’Argent’. Det er verdens bedste parfume. Jeg bruger måske et par gange om måneden – aldrig direkte på huden, men i håret eller på tøjet.

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
Liv Winther havde en stor parfumesamling, der for to år siden blev kogt ind til udelukkende at rumme hendes absolutte favoritter. Bliver hun bedt om at kun at vælge en, er det Christian Diors ’Bois d’Argent’, som hun derfor har i en XL-version.

Har du et produkt, du bruger, men som du gemmer væk?
Jeg har en skælshampoo fra Ducray, som jeg har brugt en gang om ugen i 15 år. Min mand spørger af og til: “Hvorfor bruger du den? Du har jo ikke skæl?” Hvorpå jeg svarer: “Nej, that’s why.”

Foto: Kavian Borhani
Liv Winther
I en skuffe har Liv Winther et lille lager af særligt gode produkter, der bl.a. tæller hårstylingproduktet ’AntiGravity’ fra Kevin Murphy og ’Ansigtscremen’ fra Beautyspace, som både hun, hendes mand og hjemmets to teenagere bruger.

Hvad er dit yndlingsskønhedsritual?
På den ene side er søvn det vigtigste for mig, og med årene er jeg blevet bedre til at sove. Jeg laver vejrtrækningsøvelser hver aften i 20 minutter, inden jeg skal sove. Jeg har adhd, og vejrtrækningsøvelserne er det eneste, jeg har prøvet, der kan sætte helt ro på mit nervesystem. Et andet ritual, jeg værdsætter, er, at jeg inden frokost laver et kæmpe glas vand med ’CP3’-kollagen fra Puori og en brusetablet med C-vitamin. Det smager friskt, er læskende og styrker min hud indefra.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her