Kvinden bag nyt økologisk hudplejemærke: ”Nogle gange går der kun én dag, fra jeg får en idé til et nyt hudplejeprodukt, til jeg har det færdige resultat”
Foto: Hanne Robinson
Haro Care

Kvinden bag nyt økologisk hudplejemærke: ”Nogle gange går der kun én dag, fra jeg får en idé til et nyt hudplejeprodukt, til jeg har det færdige resultat”

af Line Sara Simonsen 29/04/2019
Hanne Robinson er 55 år gammel, hudplejenørd, og begyndte for seks år siden at koge sine egne ansigtscremer hjemme i sit køkken. Nu har hun gjort drømmen om sit eget hudplejemærke til virkelighed og sælger i dag sine egne hudplejeprodukter under navnet ’Haro Care’. ELLE mødte hende…

Hanne Robinson har hele sit liv været meget optaget af både udseende, miljø og hudpleje.

Og da hun i 2011 kom hjem fra Afghanistan efter at have levet et par år på NATOs flybase, stod verden fuldstændig frit for Hanne. Heldigvis havde hun en opsparing, der gav hende muligheden for at udleve den drøm, som hun egentlig havde haft i mange år efterhånden; at have sit eget hudplejemærke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her godt otte år senere, laver Hanne alt lige fra ansigtscremer, serums, øjencremer, bodylotions, bodybutter, kropsolier og bodyscrubs.

Og Hanne er et klart eksempel på, hvad vi her på ELLE betegner som en cool kvinde, der gik målrettet efter sin drøm, også selvom hun havde nogle bump på vejen.

Læs også: Interview: Matilde Trobeck: "De første par år mødtes jeg med de piger, der skrev til mig, og gik tur rundt om søerne og hørte deres livshistorier"

ELLE mødte hende til en snak om, hvad der motiverede hende til at udleve sin drøm, hvad der er særligt ved hendes mærke, processen for et produkt, og hvor hun gerne ser sit hudplejemærke være indenfor 1 år og 10 år.

Du har startet dit eget hudplejemærke ’Haro Care’ – hvad motiverede dig til det?

Helt grundlæggende, så har jeg altid gerne ville have mange virkestoffer i mine cremer. Jeg synes nemlig ikke, at meget af det, jeg købte, virkede ordentligt. Jeg har fx døjet med meget tør hud og eksem, og jeg synes aldrig rigtig, at min hud var fugtet nok i bund, og så ville jeg også bare gerne have noget til kroppen, som var rigtig godt. Så mødte jeg en kosmetolog, som selvfølgelig også gik vildt meget op i hudpleje, og vi nørdede rigtig meget sammen. Han vidste også rigtig meget om, hvilke virkestoffer der skulle være i en creme for, at den virkelig rykkede noget. Og så begyndte jeg ellers selv at undersøge, hvilke olier der er gode, og hvilke olier der trænger bedst ind i huden. Og så kom jeg faktisk på en del cremekurser på noget, der hedder Urtegården, hvor de lærer en selve processen for, hvordan man laver sine egne cremer. Så det var faktisk bare fordi, jeg ikke følte, at jeg kunne købe noget, som virkede på mig, og så også fordi jeg gerne ville have noget, som, jeg var sikker på, var rent.

Kan du beskrive ’Haro Care’ – hvad er det for et hudplejemærke?

Det er et hudplejemærke, som bruger så mange naturlige og økologiske ingredienser som overhoved muligt, og så har alle ingredienserne en tanke bag for, hvad de skal kunne – dog skal der altid være emulgator og konservering i en creme, men det er også de to eneste ting, som ikke har en decideret plejende funktion i mine produkter. Så bruger jeg rigtig mange nærende olier – både avocadoolie, olivenolie og sheasmør – også masser af vitaminer - især C og B3, da de har mange virkninger og anti-age for huden - og så også tit keramider og nogle peptider. Jeg bruger ingen parfumer, men i stedet gør jeg meget brug af essentielle olier, som også dufter rigtig godt. Og så er det vigtigste vel nok at sige, at jeg laverne cremerne med udgangspunkt i mig selv, og hvad jeg har brug for. Så jeg putter kun ting i, som jeg selv vil have på min hud, men derfor virker det jo også på mange andre end mig selv.

Kan du fortælle lidt om processen, når du udvikler et produkt - fra idé til valg af ingredienser til færdigt produkt?

Det starter jo som regel med et behov, som jeg selv har. For eksempel ville jeg forleden gerne lave en maske, fordi jeg er begyndt at få pigmentpletter, pga. den alder jeg har, og fordi da jeg var yngre, var jeg meget brun om sommeren, så det præger min hud nu. Og så begynder jeg ellers bare at researche – hvad har hudplejende effekt? Så finder jeg fx ud af, at sådan noget som lakrids, B og C-vitaminer hjælper på det, og så finder jeg ud af, hvilke olier der kan støtte det. Så går jeg ellers bare i gang med at samle ingredienserne, og prøver det af. Nogle gange går det så også heeelt galt – jeg har prøvet et par gange, hvor jeg blev fuldkommen smaskrød i hovedet. Men så lærte jeg jo af det, prøvede igen, og så virkede det. Og når jeg så er tilfreds med produktet, begynder jeg langsomt at tænke på, hvordan man kan få den produceret i større størrelser.

Bliver du nogensinde 100 procent tilfreds med et produkt, eller tænker du altid, at det godt kan blive bedre?

Det kan altid blive en tand bedre. Nogle gange har jeg måske kommet for lidt af noget i og for meget af noget andet, og så justerer jeg den bare hen ad vejen. Jeg kan også finde på at justere på duftene hen ad vejen. Men som regel med virkestofferne – vitaminer, peptiderne osv. – der går jeg altid til lige under grænsen for hvad man maks. må putte i, for at få så meget ud af det som muligt.

Hvor lang tid kan der gå, fra du får en idé om at lave en maske, til du har et færdigt produkt?

Nogle gange går der kun én dag, fra jeg får en idé til et hudplejeprodukt, til jeg har det færdige resultat. Men det er jo selvfølgelig også pga. den erfaring, som jeg har efterhånden. I starten gik der meeeget længere tid, og der blev tit smidt ting ud.

Du mener også især, at healing af huden er holistisk – hvorfor det?

Jamen det er fordi, du kan putte alle mulige sunde ting i dit ansigt, men hvis du har en virkelig usund livsstil, så hjælper det faktisk ikke ret meget. Vores hud er jo vores største renseorgan og bare organ i virkeligheden. Vi har selvfølgelig vores nyrer og lever, som også renser ting og sager, og hvad vi spiser, hvor huden så er det sidste. Så hvis vores nyrer og lever er overbelastede, så kan man meget hurtigt se det på huden. Så du kan faktisk tydeligt se på folks hud, hvordan de har det – også psykisk.

Hvordan skiller ’Haro Care’ sig ud fra andre hudplejemærker?

Mit udgangspunkt var jo ikke, at det skulle være en forretning, så jeg er på ingen måde fedtet med det, jeg kommer i mine produkter. Jeg putter ingen fyldestoffer i, og så bruger jeg så økologiske ingredienser så vidt muligt, masser af anti-age, og så selvfølgelig også at alt, hvad der er i mine produkter, har en plejende effekt – bortset fra emulgator og konservering, som jeg tidligere nævnte. Og så bruger jeg kun olier, som kan trænge igennem hudbarrieren, så selvom mandelolie fx har utrolig meget næring i sig, så gør jeg ikke brug af det, for den kan ikke trænge ordentligt ind.

Hvornår fandt du så ud af, at du gerne ville gøre dine produkter til et allemandseje?

Det var faktisk ikke helt min egen idé. De sidste par år har jeg svinget meget mellem blog og cremer, og jeg har flere gange tænkt, at det var meget besværligt med de cremer, også selvom jeg selvfølgelig syntes, at det var hyggeligt at lave. Så jeg har faktisk tit været tæt på at droppe det, men det kom ligesom bare hele tiden tilbage til mig, og så tog Sille fra Migliorini (PR-bureau red.) fat i mig, og spurgte om vi ikke skulle se at få det ud over rampen. Og så fik jeg ellers fat i kosmetikkonsulenter, som fik mig i gang med at få det hele certificeret, registreret og lovliggjort, så alt var i orden, og så fik jeg også fat i en fabrik i Jylland, som gerne ville producere med mine ingredienser. Og lige det med fabrikker havde faktisk også været et sted, hvor jeg havde tøvet lidt, fordi jeg faktisk havde undersøgt en masse forskellige fabrikker, men her ville de tit gerne have, at man skulle bruge deres ingredienser, og så kunne jeg bare ikke længere stå inde for det, for så føltes det ikke længere som mit.

Hvor drømmer du om, at ’Haro Care’ er om 1, 5 og 10 år?

Indenfor det næste års tid vil jeg gerne have, at mine produkter er i alle helsekost-forretninger – jeg skal fx ned og snakke med Helsam. Og ja, om 10 år vil jeg gerne se mine produkter på store bannere i lufthavnene, eller fx på reklameskiltene i svingdøren, når man går ind i lufthavnen, hvor der tit også er andre kosmetikreklamer, hehe. Jeg vil bare gerne give folk sund og pæn hud, og helst så mange som mulig, på en bæredygtig og sund måde, og så drømmer jeg egentlig bare om, at både mænd og kvinder i dette land synes, at mine produkter gavner deres hud mere, end hvad andre produkter gør.

Du kan læse meget mere om Hanne og få alle hendes skønhedstips på hendes blog HER, og købe hendes lækre produkter, der løber fra 99 kroner HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her