Hårartist Kirstine Engell: "Mit all-time bedste hårtip koster ingenting"
Foto: Kirstine Engell
Q&A

Hårstylist Kirstine Engell: "Mit all-time bedste hårtip koster ingenting"

af Emilie Bech Zerlang 13/03/2019
Hårartist Kirstine Engell har netop overstået en af årets mest travle perioder; de internationale modeuger i Paris, London og Milano, hvor hun har ageret hårartist på alt fra Burberry og Dolce & Gabbana til Dior og Pradas AW19-shows. Få et indblik i livet backstage og Kirstines bedste tip til hår og hårprodukter.

Kirstine Engell er uddannet frisør, men har de seneste år arbejdet som professionel hårstylist og rejst verden tynd, hvor hun har arbejdet med alt fra store kampagner hos modebrands, danske og internationale modeshows samt mode- og skønhedsserier for danske og udenlandske modemagasiner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og de seneste måneder har der stået modeuger på programmet, og Kirstine har derfor fløjet fra London til Milano og Paris, hvor hun har været hårstylist på shows fra modehuse som Burberry, Nina Ricci, Versace, Balenciaga, Alexander McQueen og Dior. Med andre ord; en måned fyldt med fart over feltet, topmodeller overalt og et hav af forskellige hårlooks, der skulle sættes og styles til perfektion, før det blev vist frem for den internationale modepresse.

Vi har talt med den 31-årige hårstylist om livet på farten, sæsonens fedeste AW19-shows og naturligvis fået hendes bedste tips til både produkter og looks, når det kommer til hår anno 2019.

Du har været på farten til modeuger i både London, Milano og Paris. Har du en favoritby?

Phew, ja der er fart på når man dribler rundt mellem shows, og man glemmer faktisk lidt at nyde de smukke byer. Men Paris er bare altid noget helt særligt. Lyset, maden og de smukke og VILDE steder, hvor shows'ne bliver holdt! Jeg plejer at bo på Rue Sedaine i Bastille, hvor min yndlings morgen-mads-cafe "Muscovado" ligger, og hvor jeg har en særlig løberute, der giver mig luft og ro i kasketten, så der er ekstra energi til at håndtere de hektiske dage.

Hvilket show har været det fedeste at være hårstylist på denne sæson?

Uak, den er svær, da jeg har været en heldig banan at få lov til arbejde på 22 shows, jeg kun har turde drømme om. Så jeg bliver simpelthen nødt til at være fræk og smide en top 5. Burberry, Dolce & Gabbana, Balenciaga, Alexander McQueen og Maison Margiela, hvor hvert eneste look var helt originalt tilpasset hver enkelt model, og hvor jeg måtte bide mig selv i læben af pinlighed, da jeg samler noget op fra gulvet, svinger op og rammer Vogues Anna Wintour, som snubler ind i John Galliano. Ups! Men også lidt stort.

Foto: Kirstine Engell

Bliver du nogensinde starstruck, når der sidder en international topmodel i stolen før et show?

Jeg vil nærmere sige, at jeg finder det helt vildt spændende og interessant at møde og observere mennesker, som er ikoner og få lov til at se hvordan de går og står, og om har de en dejlig udstråling in real life. Men når det er sagt, er det svært ikke at lade blikket hvile et par sekunder ekstra, når en som Donatella Versace glider gennem rummet. For ikke at tale om topmodeller som Gigi Hadid, Kendall Jenner og Cara Delevingne.

Hvilken hårtrend bliver uundgåelig i 2019?

Knolde i forskellige versioner - det må være dem, jeg lavet flest af denne sæson. Tricket til den perfekte skødesløse knold er: 1) Hår, der har sprunget et par hårvaske over 2) At lave en hestehale inden det drejes til en 'rodet' knold, så enderne forbliver løse og pjuskede. Meeen, med lidt snyd i form af en saltvandspray eller tekstur-fætter kan man også komme i mål. Jeg vil anbefale 'Ocean Spritz', saltvands hårspray, Wella Professionals Eimi, 150 ml, 190 kr. og "Dry Texturizing Spray", Oribe, 300 ml, 295 kr.

5 hårprodukter, du selv sværger til?

1) Jeg lider desværre i perioder af psoriasis i hovedbunden, så derfor vil jeg anbefale mine psoriasis-søstre at bruge 'Anti-Flake Relief Shampoo' fra Philip B, 220 ml, ca. 320 kr.

2) Og nu hvor vi alligevel er ved snakken om hårprodukter til særlige behov, vil jeg anbefale 'Multi-Peptide Serum For Hair Density' fra The Ordinary. Den hjælper på plet-skallethed, og hvis man føler man er begyndt at tabe meget af sit hår.

3) Hvis jeg skal forkæle mine blonde lokker, bliver det med Kevin Murphy's 'Blonde Angel conditioner', som fjerner gyldent skær og sparker nyt liv i slidte spidser.

4) Hvis du ligesom jeg bøvler med uglet hår pga. halstørklæder om vinteren og sol, saltvand og surf om sommeren, vil du elske den her lille mirakelmager! 'Restore Perfecting Spray', fra Living Proof, er en 'leave-in' conditioner spray, som ikke skal skylles ud - smart! Du sprayer den simpelthen blot i håndklæde-tørt hår og vupti, dit hår bliver let som en leg at redde ud.

5) Jeg er blevet ret vild med at style mit hår ved at kramme 'Limesoufflé' fra Less Is More i mit hår. Det er en flydende cremet voks, som giver mit fine skandinaviske hår fylde og en lækker beach tekstur. Og så dufter den så vanvittigt godt, at man bliver helt afhængig.

Dit all-time bedste hår-tip?

Jeg ved, at det lyder ubehageligt, men sluk for det varme vand i slutningen af dit brusebad og giv din hovedbund og dit hår et koldt gys. Det "lukker" nemlig hvert enkelt hårstrå, så dit eget hårs naturlige glans kommer frem. Og helt ærligt - det må da være det billigste trick på planeten til glansfulde lokker.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet Kirstines 3 favorit hårlooks fra modeugen i Paris.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her