Foto: Privat
Hudråd

Daniela Fraser har nærmest prøvet alt på sin hud: ”Jeg aldrig før oplevet sådan et produkt”

af Anne P 14/01/2020
Daniela Fraser er lidt af en mastodont indenfor hendes felt som kosmetolog, og der er nok ikke mange kendisser, der ikke har været under Danielas kyndige hænder på et tidspunkt igennem de sidste 28 år, hvor hun har arbejdet i branchen. Hun er passioneret ud over det sædvanlige, og at få behandlinger af Daniela mætter ikke kun din hud, men du bliver også fyldt helt op på ’ro’-kontoen. Vi spurgte derfor, hvordan Daniela passer på sin egen hud, nu når hun har så godt styr på vores andres.
Hvad gør du, hvis du skal forkæle dig selv rent spa-mæssigt? ”Det bedste, jeg har gjort for mig selv længe, er, at jeg endelig har fået indrettet mig et nyt og smukt karbadeværelse hjemme hos mig selv. Selv vaskesøjlen er smidt ud i køkkenet, til fordel for en æstetisk spafølelse i mit personlige velværelse. Jeg får desværre ikke nok spabehandlinger herhjemme i Danmark, trods jeg selv har mange muligheder for det hos mine medarbejdere. Jeg er meget glad for vand, så jeg besøger af og til Copenhagen Float, og elsker at være deres gæst. Til gengæld booker jeg mange behandlinger, når jeg rejser. Det er helt naturligt for mig, at jeg får en eller anden kropsbehandling med massage hver eneste dag, når jeg rejser.” Hvad er dit all-time favorit renseprodukt og hvorfor? ”Jeg kæmper altid imod dehydrering, så jeg er ikke fan af skummende renseprodukter, der får min hud til at føles ’et nummer for lille’. Jeg elsker derfor Jurliques Replenishing Cleansing Cream som jeg bruger med vand."
"Når jeg rigtig skal smelte skidtet af, gør jeg det med deres Nourishing Cleansing Oil . Mange føler, at de først bliver rigtig rene, når deres hud knirker, men olie opløser olie, snavs og makeup bedst. I Danmark har vi en lav luftfugtighed det meste af året, så huden har godt af fedt- og vandopløselige produkter, der bruges med sammen med vores relative hårde og kalkholdige vand.”

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvilken creme beskytter bedst huden imod den hårde kulde gennem vinteren? ”Jeg er lige ved at runde de 50+, og Comfort Zone har netop lanceret et par produkter til min alder og de hormonelle udfordringer, som kommer nu. Det er faktisk en duo, der består af serum oil (ja!) og Cream oil. Jeg kan sagtens nøjes med cremen alene, men vil gerne have de ekstra koncentrerede virkestoffer fra serum også. I de snart 28 år, jeg har arbejdet i kosmetikbranchen, har jeg aldrig før oplevet sådan et produkt. De er særligt udviklet i samarbejde med en hormon-ekspert fra England. De er både genopbyggende, forebyggende, med de krav og udfordringer en menopause-kvindes hud har som fx udtørret hud og mindsket kollagenproduktion.”
Hvad ville du aldrig byde din hud? ”Der er ikke meget, som jeg ikke har budt min hud! Jeg lærer jo mest af at prøve på min egen krop. Folk har også grint af mig, når jeg tester diverse produkter og behandlinger i kun halvdelen af ansigtet, halsen og øjenpartiet og på kroppen. Jeg har fx i månedsvis tid haft lange vipper på kun det ene øje pga. test af vippeserum og uensartede ansigtshalvdele og kropsdele under forskellige testforløb. Jeg har da tænkt på, hvorvidt min venstre ansigtshalvdel, som jeg næsten altid tester på, bliver mere eller mindre pæn om nogle år, når de langsigtede resultater viser sig.”
Foto: Privat
Hvad er det bedste hud-tip, du giver jævnligt? ”Det bedste tip, jeg giver videre, er at udføre en form for ’slow-beauty’ med fuld kontakt. Det betyder, at alt du gør ved din hud, gør du med følelse og kærlighed og omsorg. Selv afrensningsritualet, skal du skal nyde og sanse, imens du tager og giver til din hud. Det er ikke en sur pligt, der bare skal overstås. Mærk efter; duftene, temperaturen, blødheden. Det er ofte kun få, men dyrebare minutter, som du investerer dagligt i dig selv og dit velvære.” Læs også: Skønhedsredaktørens favoritprodukter. Hvad er dit bedste trick til en smuk hud med masser af glød til en festlig aften? ”Huden skal generel være i orden, og det klares ikke med en sjælden gang peeling og fugtmaske, lige før festmakeuppen. Huden skal være maksimalt og vedvarende fugtmættet. Et godt trick, hvis huden alligevel er dehydreret og mat, er at ’splashe’ sig på koreansk vis. Du bruger en Essence Mirakelvand i flere lag, så du nærmest føler, at du drukner huden i fugt. Makeuppen er uundværlig og selve prikken over i’et, men kan ikke klare jobbet alene, uden et godt grundlag: fugtmættet hud. Efter makeuppen - især hvis pudder er brugt til at fiksere - fugtsprayer jeg altid med en mist, og jeg har da også en lille mini-mist med i tasken, hvis jeg skulle få brug for et ekstra friskt pust i løbet af aftenen.” Hvad gør du selv, hvis du får en bums? ”Det gør jeg heldigvis sjældnere og sjældnere. Jeg var meget ramt af akne som ung og bliver derfor ikke panisk over en enkelt bums i ny og næ. Derfor har jeg heller ikke længere samme trang til at skulle aflive den på brutal vis ved at forsøge at mase livet ud af den. Jeg ved jo godt nu, at jeg selv bemærker den 10 gange mere, end andre gør. Jeg praktiserer ’slow-beauty’ igen, ved at jeg venter tålmodigt til den forsvinder, eller til at den er klar til, at jeg forsigtig kan hjælpe huden af med tilstopningen. Jeg har ingen remedier mod uren hud hjemme længere, men jeg har både apparatur og spot-behandlende produkter i min klinik, hvis jeg skulle være så uheldig at få en lille uvelkommen en eller to af slagsen.”

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her