stjernefrisoer-cim-mahony-saadan-faar-du-det-elegante-wet-look-a-la-cecilie-bahnsens-modeller.jpg
Foto: PR
Stjernefrisør

Cim Mahony: ”Sådan får du det elegante 'wet look' á la Cecilie Bahnsens modeller”

af Nikita Hoffmann Andersen 15/08/2019
Den anerkendte stjernefrisør Cim Mahony har efter eget udsagn lavet hår på Oscar-vindere, majestæter og stort set hele klodens besætning af supermodeller, men alligevel vender han gang på gang tilbage til den københavnske modeuge for at køre sine erfarne hænder igennem modellernes lokker. Vi mødte ham til en snak om det gudesmukke 'wet look', som han kreerede til Cecilie Bahnsens S/S 2020-show.

Den danske verdensstjernefrisør Cim Mahony er ambitiøs til fingerspidserne.

Det ses både i hans anerkendte Studio Cim Mahony, der huserer i en kæmpe herskabslejlighed i indre København, men også i alle de mange lokker, han igennem årene har kørt sine fingre igennem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Da den danske topmodel Caroline Brasch Nielsen sidste år blev til Caroline Bille Brahe ved sommerens it-bryllup, var det (selvklart) Cim, der stod for brudens hår – og når der står modeuge på programmet som i sidste uge, er Cim ligeledes ansvarlig for modelhårstrå i lange baner.

Ét af de shows, Cim var ansvarlig for, var den lige så anerkendte kjolemager Cecilie Bahnsens S/S 2020-show, der blev holdt udendørs på spidsen af Refshaleøen.

Her lavede Cim modeugens (måske) smukkeste hår i form af et elegant ”wet-look”, og vi frittede stjernefrisøren for opskriften lige efter showet:

Fortæl om hårlooket til Cecilie Bahnsens S/S 2020-show? Hvordan skabte du det, og var det i samarbejde med designeren?

I mange sæsoner har vi arbejdet med et ret stramt og kontrolleret udtryk i håret på Cecillie Bahnsen. Sidste sæson foreslog jeg Cecillie at gå totalt modsat med meget naturligt løst hår, hvilket fungerede super godt som kontrast til hendes ekstremt detaljerige univers. I denne sæson rykkede showet udenfor, og jeg følte at et smukt 'wet look' ville fungere perfekt. Ideen var at genskabe et hår, som har været ude i regnvejr og efterfølgende er urørt, noget af det smukkeste, da hårets naturlige struktur, her er i den reneste form. I dette tilfælde var det mit forslag med et 'wet look', men detaljer og ideer sker altid i tæt samarbejde med Cecillie og hendes team.

Foto: PR
cim-mahony-cecilie-bahnsen-3-elle-dk-.jpg

Hvordan får man 32 forskellige modeller til at ende ud med det samme udtryk på trods af forskelligheder i håret?

Som udgangspunkt arbejdede vi med hver enkel piges egen struktur. Produktet, vi brugte, er et af vores mest uundværlige, den økologisk certificerede Mascobado gel fra Less is More. Som navnet antyder er hovedingrediensen mascobado-sukker, som har den egenskab at den kan indtørres i håret uden at blive så stift, at det ikke kan bevæge sig. Dette bevarer en vis individualitet i håret, men nok uniformitet på catwalken til at samle pigerne som en helstøbt enhed. Til at tørre håret brugte vi den nye Gentle Airflow attachment til vores Supersonic føntørrer fra Dyson. Denne lille nyskabende tilkobling skaber en blød luft som ikke forstyrrer strukturen, men stadigvæk tørrer hurtigt og effektivt.

Kan vi selv skabe Cecilie Bahnsen-hårlooket derhjemme og hvordan?

Looket kan sagtens genskabes derhjemme. Har man meget kraftigt hår, kan det dog være lidt tidskrævende, da produktet skal fordeles jævnt i hele håret. Dette gøres bedst ved at inddele håret i fire sektioner, start forneden og arbejd produktet ind lidt ad gangen. Afslut med varme.

Foto: PR
cim-mahony-cecilie-bahnsen-2-elle-dk-.jpg

På catwalken så det måske ikke så vildt ud, men et 'wet look' kan virke ret markant. Kan man bære det på sit arbejde, eller er der tips til at tone det ned til hverdag?

Som udgangspunkt kan dette look sagtens bæres til hverdag. En god idé vil dog være at lade håret tørre væk fra ansigtet. En tillægsbonus ved at bruge Mascobado gel er at den virker som en kur, imens den sidder i håret og efter en lang dag kan den børstes igennem for et smukt voluminøst look.

Du er en anerkendt frisør over hele verden. Hvorfor er det stadig sjovt at lave Copenhagen Fashion Week?

Ude godt men hjemme bedst. Jeg elsker at bidrage til den danske modeuge, og år for år kan jeg jo også se, at de designere vores team arbejder med i København får mere og mere fodfæste i udlandet. Jeg har været heldig at kunne opbygge en international karriere, men at arbejde med danske designere minder mig om mine rødder, og at en del af den succes, som jeg har opnået, skyldes det livssyn, jeg har fået med i baggagen hjemmefra. Det gør mig stolt, når jeg arbejder med en editor på fransk eller amerikansk Vogue, og de er vilde med fx Cecillie Bahnsen eller bare København som helhed.

Foto: PR
cim-mahony-cecilie-bahnsen-elle-dk-.jpg

Er der nogle lokker i ind- eller udland, du særligt drømmer om at få fingrene i?

Jeg har en meget teknisk og pragmatisk tilgang til hår og mine drømme er derfor sjældent om personer, men mere om struktur og form. Jeg har været heldig at arbejde med mange fantastiske personligheder, Oscar-vindere, majestæter og stort set hele klodens besætning af supermodeller. Jeg elsker at skabe med andre kreative individer og lever stadig efter devisen, at man aldrig er bedre end sin sidste klipning, så jeg gør mig lige umage hver gang og ser det som en bonus, hvis hårets ejer har en spændende personlighed.

Hvad er dine tre bedste tips til vores sensommer/efterårshår?

Hvis du er i tvivl, så findes der altid en type/længde page, som klæder netop dig. Hvis din føntørrer trænger til en opgradering, er Dysons Supersonic en total gamechanger. Er dit hår blevet misfarvet af sommerens badeture i klorvand klares dette ved at knuse en aspirin i et stort glas vand - hæld det derefter over håret i bruseren og gentag en til tre gange. Vupti ikke mere grønt hår.

Se hele Cecilie Bahnsens S/S 2020-show med hår á la Cim Mahony i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her