Anette-Kristine-Poulsen
Foto: engedalfotografi.dk
Hudplejeeksperten

Anette Kristine Poulsen: "Dette råd ville jeg ønske, jeg selv havde fået"

af Anne P 9/10/2018
Anette Kristine Poulsen er et vidunder af et leksikon at slå op i, når man har hudplejespørgsmål. For hun kender virkelig til ingredienser på nørde-niveau…ikke at vi nogensinde ville kalde hende det. Til hendes ansigt i hvert fald.
I denne måned kan du i ELLE læse om Anette Kristine Poulsen. Hun har skrevet om skønhed siden 2004, har sit eget skønhedsunivers på Beautyspace.dk, er Go’morgen Danmarks faste hudplejeekspert, skønhedsredaktør på Børsen, forfatter og ikke mindst ELLEs trofaste skønhedsskribent siden magasinets spæde start i 2008. Hun er meget dedikeret til sine hudpleje- og renserutiner … når altså bare hun ikke kommer for sent hjem. Hvor springer du over? Jeg renser konsekvent kun min hud om aftenen. Om morgenen er det nemlig kun med vaskekluden under bruseren ... og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg godt finde på at lade øjenmakeuppen overnatte, hvis jeg er kommet sent hjem. Afrensning af huden vil jeg dog aldrig springe over inden sengetid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Må jeg høre om dine top 3 all-time-for-ever-ever-favorit hudplejeprodukter? Ja, på ingrediensniveau: A-vitamin, SPF, Hyaluronsyre Har du et produkt du aldrig skifter ud? Nej, det har jeg ikke. For mig er det ingredienserne, der tæller, og der kan sagtens være flere dygtige producenter, der laver hudpleje med fx niacinamid, som er det dyre ord for B-vitamin. Jeg har også to til tre forskellige renseprodukter, jeg vender tilbage til. Fælles for dem er, at de er skumbløde og ikke efterlader en fedtfilm på huden. Måske er der alligevel én ting, jeg aldrig skifter ud (kun vasker), og det er stakken af mine bomuldsvaskeklude, som jeg bruger hver morgen til at give huden en let eksfoliering.
Foto: Instagram
Anette-Kristine-Poulsen
Har du et motto du elsker? Næh faktisk ikke. Altså de er så kiksede, dem jeg kan komme i tanke om…for pinlige at printe. Á la: ’Hellere komme galt af sted end slet ikke komme af sted.’ Og nå jo, så er der måske det motto, som mine børn hader, når jeg siger: ’der er ingen nervøsitet, som forberedelse ikke kan kurere.’ Hvilket råd ville du give en 13-årig dig selv? At jeg skulle droppe min sol-besættelse. At jeg ville fortryde de hundredvis af dobbelttider, jeg bestilte i det lokale solcenter. Men da jeg var 13 år, og en god portion år derefter (nærmest et par årtier) kunne man simpelthen ikke blive solbrun nok. Det var dengang vi forstod værdien af at have de der næsten selvlysende, bronzebrændte kinder ,og SPF var noget, der havde med grise at gøre. Havde jeg i stedet sparet på solen, så ville jeg have været mange bekymringer foruden (og ret meget rigere). På grund alt fra karsprængninger, der skulle fjernes til de pigmentpletter, der kan stadig kan drille.
Foto: Instagram
Anette-Kristine-Poulsen
Hvad ville du aldrig gøre i jagten på skønhed? Jeg tror faktisk på at sige aldrig. Så jeg vil aldrig ty til fillers og botulinum toxin (bedre kendt som ex. Botox). Ikke fordi jeg er frelst, men fordi jeg kun interesserer mig for at forbedre hudkvaliteten – jeg tror på, at så længe den er frisk og fugtmæt til bristepunktet, så er der ingen, der ser – heller ikke dig selv – om du har en ekstra rynke i øjenkrogen. Måske er jeg også bare en bangebuks, når det gælder om at pille ved mimikken, som begge de to behandlinger gør. Uanset hvad andre fortæller dig om den æstetiske forskel ved for meget vs en smule. Læs også: Frisør Mette Thorsgaard om hvad hun aldrig selv gør, men råder dig til
Foto: engedalfotografi.dk
Anette-Kristine-Poulsen

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her