Skønhed

10 gode tips til en flad mave

af Mette arie Lei // Slankedoktor.dk 30/05/2012
Vi har kigget eksperterne over skulderen for at finde vejen til den flade mave.

Kæmper du forgæves med baderingen, og er du overbevist om, at du aldrig får en flad mave? Så tro om - alle kan få en flad mave, det er bare et spørgsmål om den rigtige kost og nok motion.

ELLE har kigget Slankedoktor.dks eksperter over skulderen for at finde ud af, hvordan man får en flot sommermave!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Hulahop
Anskaf dig en hulahopring. Med den susende om livet træner du primært de vigtigste indre mavemuskler, da ringen tvinger dig til at spænde op i kernemuskulaturen. Start med to minutter ad gangen. Sæt derefter mere tid på - eller gør det sværere ved f.eks. at gå rundt, mens du svinger.

2. Spis blå bær
Det er en god idé at spise alle former for blå bær, lige fra solbær til hyldebær - farven er et signal om det høje indhold af antioxidanter. Det er fint at få 200 gram om dagen som et mellemmåltid, men det er jo kulhydrater, så mængden skal tages fra den daglige ration.

3. Brug bolden
Med en stor træningsbold, som ruller under dig, hvis du ikke holder maven spændt, kan du lave både svære og lette maveøvelser. Du kan både sidde på bolden eller f.eks. ligge på gulvet med bolden under benene. Både de ydre og indre mavemuskler bliver brugt.
"Mave- og rygøvelser udført med en træningsbold som redskab giver lynhurtigt et mindre taljemål. Når maven trænes korrekt, spændes musklerne - og specielt den inderste mavemuskel, så de holder bugindholdet inde, og taljen dermed bliver mindre," siger Birgitte Nymann, SlankeDoktor.dk's motionsekspert.

Så vigtig er søvnen for din vægt

4. Fokuser på din mave
Giv dine mavemuskler opmærksomhed i løbet af dagen. Når du går en tur, kan du samtidig træne dine mavemuskler effektivt via denne øvelse:
1. Tag en dyb indånding, mens du tager fire skidt
2. Træk navlen ind mod rygsøjlen, mens du holder vejret. Hold dette i 6-10 skidt.
3. Slap af i maven og pust ud. Gentag øvelsen så mange gange som muligt.

5. Spis æg
Æg kan være med til at minimere taljemålet. Det viser en undersøgelse fra International Journal of Obesity. De, der spiste to æg til morgenmad, tabte mere i taljen end dem, der ikke gjorde - selvom kalorieindtaget var det samme. At begynde morgenen med proteiner kan virke rigtig godt for mange. Det giver en længere mæthedsfornemmelse, og det gør, at du ikke kommer til at snacke i løbet af dagen.

6. Intervaltræning
En effektiv måde at forbrænde fedt på - også mavefedt - er ved at lave intervalbaseret konditionstræning med pulsen i vejret tre gange ugentlig i maksimalt 40 minutter inklusive pauser, siger SlankeDoktor.dk's motionsekspert Birgitte Nymann. En undersøgelse viser, at de, der gjorde det, forbrændte mere mavefedt end dem, som brugte dobbelt så lang tid på at lave træning med lavere puls.

7. Pilates power
En stor del af pilates-øvelser går ud på at spænde maven på den rigtige måde - det øger både muskulaturen og gør noget ved hele din holdning, siger træningsekspert Birgitte Nymann.

8. Undgå hvide kulhydrater
Vil du tone maven ned, skal du også tone ned for kulhydraterne (kartofler, pasta, ris, lyst brød). Det kan også godt betale sig at erstatte den blege mad med grove varianter.

9. Cykling på gulvet
Cykelmavebøjninger belaster dine mavemuskler mere end dobbelt så meget som almindelige mavebøjninger. Lav så mange, du kan hver anden dag, og du vil hurtigt kunne se resultaterne, lover Birgitte Nymann.

10. Få hjælp udefra
91 % af SlankeDoktor.dk's medlemmer taber sig. Det unikke ved SlankeDoktor.dk er, at det fungerer som et online vejledningssite, hvor du kan få personlig vejledning fra Danmarks dygtigste eksperter inden for ernæring og motion - en effektiv vej til et varigt vægttab og dermed et lettere, sundere og sjovere liv.

Drop kuren og bliv slank med styling i stedet

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her