Vi har gjort barndoms-livretten pasta med tomatsauce 100% vegansk og plantebaseret.
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser:
2,5 dl. rå usaltede cashewnødder
3 dl. god tomatsauce
1 spsk. tomatpure
1/2 dl. vand
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk timian
200 gram fuldkornspasta
1 håndfuld ristede pinjekerner
Salt, peber og tørret oregano
Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand over cashewnødderne, og lad dem stå i 1 – 2 timer. Hæld vandet fra og blend nødderne med tomatsauce, hvidløg, vand, tomatpure og krydderurter i en kraftig blender til du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber, oregano, lidt revet skal og saft fra en citron.
Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend den varme pasta i den cremede tomatsauce. Drys med hakkede ristede pinjekerner og friske krydderurter.