Soleima: Tøj kan være en form for empowerment
Foto: Dennis Morton
Trends

Soleima: "Tøj kan være en form for empowerment"

af Nanna Danborg-Aamand 24/04/2018
Sidste år blev Soleima, med sin sprøde stemme og drømmende musik, hurtigt et stort navn på den danske musikscene. Nu er hun tilbage med den nye EP, 'Bulldog'. Mød den danske sangerinde til en snak om det nye album, hendes fedeste koncertoplevelse og hvorfor hun selv optræder i stort tøj...

Da Sarah Mariegaard aka. Soleima sidste år udgav sit første mini-album, 'NO. 14', indtog hun hurtigt den danske musikscene med sin unikke, lyse og sprøde stemme. Nu er hun (endelig!) tilbage med en ny EP, 'Bulldog', der endnu engang inviterer os med ind i hendes quirky, drømmende og poppede univers.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun har brugt den sidste måneds tid på at skrive musik i Los Angeles, og til sommer skal hun spille sin 'garage-pop', som hun selv kalder sin musik, for tusindvis af fans på blandt andet Northside Festival og Heartland Festival. Hun har travlt, og det lader til, at hun først lige er begyndt.

Mød den 29-årige sangerinde her til en snak om den nye plade, hendes inspirationskilder og hvorfor hun mener, at tøj kan udfordre forskellige fordomme...

Hvor finder du inspiration til din musik – og hvor har du fundet den til din nye plade?

”Jeg er inspireret af vildt mange forskellige ting. Det kan være alt fra begivenheder, der sker i verden til et eller andet flot, som jeg ser rundt omkring mig. Jeg har også altid syntes, at det er dejligt at lade sig inspirere af andre, og jeg finder stor inspiration hos mange forskellige musikere”, siger Sarah, der har brugt det sidste år på at skabe en EP med sange, der alle sammen betyder meget for hende selv:

”Bulldog har været en vigtig EP for mig at lave, da jeg trængte til en påmindelse om, hvad der betyder noget for mig. Alle numrene på Bulldog er skrevet med hundrede procents fokus på selve procesessen fremfor, at jeg hele tiden har skullet tænke på, hvor sangene evt. skal passe ind, når de er færdige. Jeg synes altid, at man skal arbejde på den måde, men efter at have haft et lidt hektisk første år, trængte jeg til at minde mig selv om det”.

Er der et nummer på den nye plade, der betyder noget særligt for dig?

”Jeg tror, at man kan sige, at de alle sammen har en stor betydning for mig i deres sammenhæng. Det er en kæmpe gave at få lov til at udgive en EP fremfor blot at udgive singler, fordi man kan præsentere et forløb og en sammenhæng for folk, og dermed i højere grad invitere dem ind i ens eget univers”.

Foto: Morten Rygaard

Hvilke kunstnere lytter du selv til?

”Lige nu lytter jeg rigtig meget til Kali Uchis, Nao og Chance The Rapper. Der er også mange rigtig gode danske acts lige nu, som Vera, School of X og Vasco”.

Hvad har været din fedeste koncertoplevelse?

”Puha, jeg har set en Tame Impala koncert på Roskilde, som er noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har oplevet. Jeg og min ven græd så meget”, siger Sarah grinende og fortsætter:

”Det var en meget følelsesladet måde at holde en koncert på, som jeg ikke har oplevet så ofte før”.

Hvad betyder mode for dig?

”Det betyder helt bestemt noget for mig, hvilket tøj jeg har på. Hvis jeg spiller koncert, så kan jeg for eksempel godt lide at have stort tøj på, fordi det får mig til at føle mig grounded på en anden måde”, siger Sarah, der også danser i en oversized, karryfarvet vinterjakke gennem hele musikvideoen til den nye sang 'Low Life' fra EP'en:

”Jeg tror egentlig godt, at tøj kan være en form for empowerment. For eksempel synes jeg, at tøj kan være en passiv måde at udfordre nogle af de fordomsfulde opfattelser, af for eksempel femininitet og maskulinitet, der desværre stadig eksisterer i vores samfund i dag”.

Er din stil anderledes, når du er Soleima, end når du er Sarah?

”Jeg tænker helt bestemt over, hvad jeg skal have på, når jeg spiller koncert. Men egentlig tror jeg at Sarah og Soleima kan lide sådan cirka det samme tøj".

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her