Foto: Asger Mortensen
Trends

Peter Falktoft: ''Likes er min generations kokain''

af Celina Bengtsson 12/04/2016
Så er der snart ikke længe til, at ELLE Style Awards 2016 er en realitet, og vi varmer op ved at komme lidt tættere på aftenens vært, den rebelske modeelsker, Peter Falktoft. ELLE har sat den tidligere snowboard-kommentator og Monte Carlo-vært i stævne i et interview, hvor han åbner han op om sin karriere, sin stil og om at blive voksen. Læs mere lige her!

ELLE Maj-magasinet har snart pryddet butikshylderne i to uger, men hvis du endnu ikke har anskaffet dig det nyeste ELLE, giver vi dig en rigtig god grund til at gøre det nu.

Det nyeste skud på stammen fra ELLE-redaktionen, ELLE Maj-magasinet har sat alt ind for at varme op til årets største modefest, ELLE Style Awards og i den forbindelse, har vi blandt andet sat årets vært, Peter Falktoft i stævne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er der kommet et stort og ærligt interview ud af, som du kan læse på side 68-71. For lige at vække din appetit for alvor til livs, giver vi dig et lille sneak peek på interviewet med årets ELLE Style Awards-vært lige her.

''Jeg synes, modebranchen er sådan lidt et Narnia-skab, som det er rigtig spændende lige at få lov til at kigge ind i en gang imellem; jeg skulle aldrig være der fuld tid, men jeg synes, det er helt outstanding og meget anderledes end den verden, jeg færdes i til daglig,'' siger Peter Falktoft i interviewet om sin værtsrolle til ELLE Style Awards 2016.

Peter Falktoft blev født den 14. august 1985 i Risskov, Århus. Han er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Århus og blev, efter et praktikforløb, ansat hos DR, hvor han blandt andet har dækket snowboardkonkurrencer og lavet det populære radio - og senere hen TV-program, Monte Carlo med den tidligere studiekammerat og makker, Esben Bjerre.

Læs også: Pernille Teisbæk: ''Han var ikke i tvivl, og det var jeg heller ikke''

ELLE Style Awards-værten er kendt for sin særlige stil, som blandt andet er inspireret af to så markante forskelligeheder som Kanye West og Prins Henrik. ''Jeg synes, det er sjovt; man kan få lov til at være forskellige typer, alt efter hvad man har på,'' siger Peter Falktoft i om sin stil. ''Jeg tror sjældent, jeg sådan rammer, hvad tendenserne lige er, men der er bare nogle brands og nogle designere, som taler rigtig meget til mig. Jeg kan godt lide, når det har en ånd og en rod,'' fortsætter han.

Peter Falktoft har ry for at være lidt af en rebel, men det er ikke helt sådan, han ser sig selv: ''Det er sjovt, hvor hurtigt, man bliver stemplet som kontroversiel eller rebel. Det synes jeg jo ikke, jeg er. Jeg synes, jeg er et mageligt menneske.''

Alligevel gør Peter Falktoft, i samarbejde med Esben Bjerre, oprør mod den tv - og radiobaserede medieplatform og søger nye, fremtidsrelaterede veje: ''Vi har lavet et benspænd for os selv, der hedder, at vi kun vil udkomme digitalt. Mest fordi vi bliver ved med at gøre, at det er der, fremtiden er,'' - siger han. ''Det er rigtig fint at have tallene og brugerne og seerne, men vi tjente bare ikke nogen penge på det. Og det kan jo godt, med min hang til takeaway og dyrt tøj, blive en lidt dyr fornøjelse meget hurtigt. Jeg er ikke så snusfornuftig økonomisk som Esben,'' uddyber han.

Peter Falktoft erkender, at han er godt på vej til at blive voksen, men dog stadig lever i en genereation, der kontrolleres af likes og popularitet: 'Likes er jo min generations kokain. Det er jo det eneste, vi går op i. De kommer og går, de der likes, så den enorme popularitet, som meget hurtigt blev smidt efter mig og Esben, det var sjovt at prøve, også belastende at prøve, men jeg er egentlig glad for, at vi er nået til en brydningstid med det.''

Vi kommer til at se meget mere til badboy-æstetikeren i fremtiden, men det bliver udelukkende på de digitale platforme, om end, det så fører til 'likes' eller ej, men i første omgang kan vi blot glæde os til at opleve ham som vært til ELLE Style Awards den 17. maj i DR Koncerthuset.

Psst... Du kan stadig nå at købe din billet til årets største modefest med Peter Falktoft ved roret lige her, og i galleriet kan du få et overblik over aftenens nominerede.

Læs hele interviewet med Peter Falktoft på side 68-71 i ELLE Maj-magasinet!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her