lotte-moerch-elle-dk.jpg
ELLE Style Awards 2019

Nomineret til ’Årets stilikon’: Lotte Mørch: ”9 styles, jeg ønsker mig til sommer”

af Nikita Hoffmann Andersen 29/04/2019
PR-bureau-indehaveren, Lotte Mørch, er nomineret til en ELLE Style Award i kategorien ’Årets stilikon’. I den forbindelse mødte vi hende til en snak om personlig stil og bad hende udvælge sine sommerfavoritter - og der er særligt ét item, Lotte drømmer om for tiden.

Lotte Mørch er fast inventar i den danske modebranche og med mere end 20 års erfaring – først fra modeagenturet Mørch Fashion og i dag PR-bureauet Mørch & Rohde – ved hun en ting eller to om mode og styling.

Men Lotte Mørch er ikke bare dygtig til sit arbejde, hun er også usandsynligt god til at klæde sig på.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Faktisk så god at hun ved årets ELLE Style Awards er nomineret i kategorien ’Årets Stilikon’ med begrundelsen:

Lotte Mørchs position som dansk stilikon bliver mere og mere synlig for hvert år, der går, og Lotte formår stadig at raffinere og synliggøre den både til hverdag og på sin Instagram. Lotte understreger sin power-kvinde-status med det, hun har på: Hun er modig og ikke bleg for at mikse mønstre og pangfarver – og bærer alt fra orange velour-suits til cykelshorts og blazer med en evigt lækker je-ne-sais-pas-attitude. Lottes stil er chik, hverdagslækker, cool, elegant og chik – og den har ingen alder. Altså en stil, der inspirerer på tværs af aldersgrupper.

Læs også: Her er de nominerede i kategorien Årets stilikon.

Som optakt til ELLE Style Awards 2019, der bliver afholdt over tre dage den 10., 11. og 12. maj, mødte vi Lotte til en snak om personlig stil og gode tips – og så bad vi Lotte om at udvælge sine sommerfavoritter.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

Det er altid svært at beskrive sin egen stil, men jeg mener, den er meget enkel. Det vil sige, at jeg fortrækker rene linjer og ikke så mange detaljer. Dog er jeg vild med at bruge stærke farver men helst én ad gangen. Kontrasten mellem det minimalistiske, herre-look og det feminine synes jeg tit gør et look interessant.

Hvordan ser et typisk hverdagsoutfit ud for dig?

Jeg tror ikke, jeg har et typisk hverdagsoutfit, for det kan være alt fra jeans og sneakers til farverige suits. Men jeg er vel oftest i oversized skjorter og jeans eller en t-shirt med vide bukser gerne i hvid eller stærke farver.

Hvad er du særlig vild med for tiden?

Vi har netop startet et samarbejde med et koreansk brand, der hedder SYSTEM. Jeg har i mange år fulgt kollektion og købt flere ting i min yndlingsbutik i Paris, Tom Greyhound. Jeg syntes generelt, at de koreanske designere er meget stærke i øjeblikket og har en meget høj æstetisk sans og smukke detaljer.

Hvad vil du iklæde dig igennem foråret og sommeren 2019?

Jeg er blevet rigtig glad for gul denne sæson og har allerede strik og flere suits i farven. Derudover vil jeg elske at iklæde mig oversized lyse herre-blazere og shorts.

Hvilke trends, tror du, vil blive dominerende i efteråret og vinteren 2019? Er der noget særligt, du selv ser frem til at iklæde dig til den tid?

Jeg synes om flere af efterårets stærke trends og glæder mig til at se flere tailord suits med brede skuldre og oversized bukser i herre-kvaliteter eller skind. Men jeg er naturligvis også glad for, at der stadig var en masse stærke farver på catwalken, jeg tror personligt, at jeg kommer til at klæde mig i stærk grøn fra top-to-toe.

Kan du give et stilråd til, hvad der definerer et godt outfit/god stil?

Jeg tror, det er blevet sagt før, men mener det vigtigste er at føle sig godt tilpas og klæde sig efter sin type og figur og ikke efter en trend. God stil er i mine øjne at turde være sig selv og ikke lade sig diktere - og så kræver et godt outfit de rigtige sko.

Hvad står højest på din ønskeliste for tiden?

Jeg har fulgt Bottega Venetas udvikling med stor interesse, efter de har fået ny chefdesigner, Daniel Lee, – og håber det kan fylde hullet ud efter Phoebe Philo hos Céline. Jeg drømmer om deres pouch i cognacfarvet blødt skind (Psst! Se den i galleriet nederst i artiklen).

Hvad tænker du om at være nomineret i kategorien Årets Stilikon til ELLE Style Awards 2019?

Jeg må indrømme, at da jeg modtog mailen om nomineringen, skrev til Cecilie, om det kunne være rigtig, at jeg igen var nomineret i denne fine kategori. Det er lidt uvirkeligt, at andre opfatter en som et eventuelt stilikon, og det gør mig rigtig glad og beæret, hvis jeg kan inspirere andre med min stil.

Psst! Du kan scrolle løs i Lotte Mørchs sommerfavoritter i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her