Mød dansk films nye diva Natalie Madueno
Foto: Sigurd Høyen
Trends

Natalie Madueño:"Det kan godt virke som et luksuriøst fag, men en stor del af tiden er det op til dig selv"

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 24/10/2016
Natalie Madueño har taget dansk film med storm - både som Claudia Moreno i tv-serien Bedrag, og nu som Patricia i filmen Swinger. ELLEs redaktør Marie LouiseWedel Bruun har i forbindelse med ELLEs oktobernummer mødt den smukke og talentfulde skuespillerinde til en snak om at være dansk films nye diva.

Tekst: Marie Louise Wedel Bruun

Du kender hende som Claudia Moreno i tv-serien Bedrag, men inden du får næste sæson, kan du roligt glæde dig til at se hende i rollen som Patricia; en forførende femme fatale i Mikkel Munch-Fals’ (utroligt morsomme og fine) komedie Swinger. Men hvem er Natalie Madueño, kvinden bag Claudia og Patricia? Vi har talt med dansk films nye stjerne om hendes karrierevalg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor blev du skuespillerinde?
”Jeg tror, det er det sværeste spørgsmål at svare på, for hvorfor ender man med at lave det, man laver?! Der er en million måder, jeg kunne svare på, men i bund og grund ender alle forklaringer med: Fordi det giver mig noget, fordi jeg elsker det, fordi det er det fag, hvor jeg føler mig hjemme og samtidig på udebane. Hvor jeg kan nørde, hvor jeg kan udvikle mig og hele tiden opdage nye ting, hvor der ikke er et resultat, hvilket både er fantastisk og også frustrerende en gang imellem ...”

Hvad var dit (succes)kriterium for at fortsætte som skuespillerinde?
”Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at jeg har et succeskriterium for at fortsætte som skuespiller. Jeg elsker mit arbejde, og så længe jeg finder glæde i det, vil jeg blive ved. Men jeg vil da sige, at hvis jeg en dag stopper med at forny og udvikle mig i mit arbejde eller mærker, at jeg har slået autopiloten til og bare går ind og siger mine replikker, så er det nok på tide at overveje ikke at fortsætte. Kreativiteten og lysten til arbejdet er alfa og omega. Dør kreativiteten, lysten til at undersøge og nysgerrigheden, så dør arbejdet. Det er en ny opgave hver gang, og der forventer jeg af mig selv, at jeg knokler og arbejder r.... ud af bukserne og søger nye veje. Det er sådan, jeg udfører mit arbejde bedst, og netop sådan, jeg forhindrer den der stilstand i at indtræde.”

Er du generelt målrettet, eller lader du også tilfældet råde?
”Som skuespiller er det jo ikke så meget dig selv, der styrer, hvad du bliver tilbudt eller kommer til casting og audition på. For mange skuespillere er der nogle gange perioder, hvor de har supertravlt og derefter lange frie perioder. Så det er noget med at kunne leve med at have den slags liv og stimulere sig selv fagligt i de perioder, hvor der måske er lidt stille. Det kan jo godt virke som et luksuriøst fag, men en stor del af tiden er det virkelig op til dig selv at finde noget at lave, om det er at dygtiggøre sig ved workshops, kurser, videreuddannelse eller at starte sit eget projekt. Jeg har en liste derhjemme over de ting, jeg vil arbejde med i mit liv, som både er ting, jeg skriver på, karakterer, jeg vil udvikle eller drømmer om at lave, ting, jeg skal arbejde med og dygtiggøre mig i, og ting, jeg ikke kan, som jeg vil lære. Listen er meget lang, så der er meget i vente, men lige nu nyder jeg der, hvor jeg er, og det er nok det vigtigste.”

Du er blevet landskendt på ingen tid, hvordan er det?
”Jeg tror måske, det er lidt, ligesom når lottomillionærer offentliggør deres navne i aviserne: Man får en masse søde beskeder på Facebook fra folk, man ikke kender (griner). Ej, det har været dejligt stille og roligt og er ikke noget, jeg tænker over i min hverdag."

Både i Swinger og Bedrag er du castet som den begavede unge femme fatale ...
"Claudia og Patricia er to meget forskellige karakterer. Claudia går efter det, hun vil have, og skyr (næsten) ingen midler for at få det, men hun er grundlæggende ikke den, der forfører og vildleder, som den arketypiske femme fatale gør. Hun er tværtimod den, der bliver forført og ført bag lyset, fordi hun bliver følelsesmæssigt involveret i de ting, hun gør, og derfor er sårbar. Claudia benytter sig af sin intelligens og ikke sin seksualitet for at nå sine mål, hvorimod Patricia klart udnytter sin seksualitet for at forføre og opnå det, hun vil, uden egentlig at investere sig selv følelsesmæssigt. Det er derfor, det har været ret fedt at spille de to karakterer samtidig, for de er på mange måder hinandens modsætninger.”

Hvorfor sagde du ja til rollen i Swinger?
”Patricia er en ret interessant karakter. Hun er intelligent, men opfører sig samtidig, som om hun stadig er teenager. Der er noget i hende, hun ikke har fået afløb for, noget kaos, man ikke helt kan forklare, og jeg har altid syntes, at det er superinteressant at skulle forstå og afkode mennesker. Specielt, hvis karakteren bærer rundt på noget ubearbejdet, som den ikke selv helt er klar over er der. Der er et sindssygt interessant stykke arbejde i at finde ud af, hvorfor vi mennesker gør, som vi gør, og handler, som vi handler, og hvad der ligger til grund for vores valg.”

Er der sider af dig, som rollerne ikke har afdækket endnu?
”Jeg vil hellere vende den om og sige: Hvilke roller har jeg ikke spillet endnu? Og det svar er ret simpelt: Der er rimelig mange slags roller, jeg ikke har spillet endnu, men som jeg glæder mig til at blive udfordret med. Når jeg arbejder, så består min opgave i at læse karakteren, arbejde med den og gøre den til ’min’, mit bud på det menneske. Så der er et hav af sider og hermed karakterer, jeg ikke har afdækket endnu.

Du er godt i gang med 2. sæson af Bedrag, hvad sker der for Claudias vedkommende?
”Nu kan (og vil) jeg jo ikke afsløre for meget, ellers er det ikke sjovt, når det bliver sendt. Men hun gennemgik jo rimelig meget i første sæson på mange forskellige planer, så jeg synes, det har været ret spændende at arbejde med det menneske, den Claudia, som kommer ud på den anden side. Hun er stadig, som vi kender hende, men kæmper med nogle nye ting, som fører hende nogle steder hen. Mere vil jeg ikke sige.”

Swinger kører lige nu i biograferne, og Bedrag vises på DR1 her i efteråret.

ELLE & Dig

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her