Foto: Oliver Knauer
Trends

Modellen Ulrikke Høyer: ”Jeg måtte ikke indtage andet end vand 24 timer inden showet”

af Marie Louise Wedel Bruun og Rose Maria Boelsmand 13/12/2017
Modellen Ulrikke Høyer kom på alles læber i 2017, da hun offentligt gik ud med, at hun var blevet smidt af et prestigefyldt modeshow, kort inden showstart, da hun efter signende var ”for tyk”.

Ulrikke Høyer er en ganske almindelig dansk pige på 21 år. Hun studerer på CBS og bor på Christianshavn. Ikke noget bemærkelsesværdigt der. Og så alligevel… Den blonde pige, der er en smule højere end gennemsnittet, er nemlig også en af Danmarks pt mest succesfulde modeller med kampagner og shows for Dolce & Gabanna, Chloé, Stella McCartney, Hugo Boss og mange flere på CV’et. Men det blev alligevel Louis Vuitton, der fik den smukke danske pige på den internationale agenda, og det endda uden den ’silver lining’ som man ellers skulle tro…

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ulrikke Høyer, der er på forsiden af ELLEs julenummer, er nemlig også stillet op til et stort interview i magasinet, hvor hun fortæller ELLEs Marie Louise Wedel Bruun, hvordan hun i forbindelse med Louis Vuittons årlige cruiseshow, der blev holdt i Tokyo, få timer inden showstart blev annulleret. Og begrundelsen i følge Ulrikke? Hun var ’too fat’.

Det ville Ulrikke Høyer dog ikke finde sig i, og kort efter episoden i Tokyo ’sladrede’ hun som man gør i 2017: På Instagram, til frit skue for hele verden, til trods for at det kunne koste hende karrieren som model at hænge så stort et modehus ud på de sociale medier. Men hun gjorde det, og fik tilmed anerkendelse i branchen for at tage bladet for munden, og råbe op omkring uetiske forhold.

Forud for showet i Tokyo havde Ulrikke mærket, at der var en underlig stemning, da hun var til fitting af sit outfit. Bookeren mente, at Ulrikke havde et oppustet ansigt og en oppu­stet ryg. Derfor måtte hun ikke indtage andet end vand de næ­ste 24 timer, så de kunne være sikre på, at hun så godt nok ud til showet. Ulrikke blev choke­ret, men accepterede kravet og sultede sig, men vågnede tidligt næste morgen og var nødt til at spise morgenmad.

”Heldigvis nåede jeg det, inden bookeren kom ned. Hun lavede elevatorblik­ket op og ned ad mig og kiggede ned på min tallerken, som jeg så ikke havde, men hun skulle lige tjekke, om jeg havde no­get at spise,” fortæller Ulrikke i det store interview, ’Modellen, der sladrede’ som kan læses på side 50-56 i det ELLE magasin, der er på gaden frem til 28. december 2017.

Hun fortæller ærligt om bagsiden af livet som model, og om hvordan man jobbet 95% af tiden ikke er særligt sjovt, når man bliver omtalt som en ting og betragtet som en bøjle – for sådan er virkeligheden, hvis man ikke en gang i mellem gør opmærksom på, at man er en person af kød og blod, som Ulrikke gjorde, da hun fortalte hele verden, at hun var ’for tyk’ til Louis Vuitton.

Hun understreger dog, at kritikken ikke handler om Louis Vuitton, men at det er en brancherelateret problematik.

Til ELLEs Marie Louise Wedel Bruun fortæller hun: ”Selv om alle siger: ’Du skal ikke tage de der ne­derlag personligt’, så er det jo svært ikke at gøre det.”

ELLE spørger, om hun så finder fejl ved sig selv og tænker: ’Det retter jeg op på til næste gang’:

Ja, det gør man… Altså, man bliver også lidt forskruet oppe i hovedet, ikke? Fordi de idealer, der er, de er bare … så unaturlige. Og jeg kan mærke – og det har jeg også talt med mange af de andre piger om – efter en modeuge, hvor man jo er af sted i halvanden måned og med de samme piger hele turen; en meget, meget, meget stressende periode – at til sidst i Paris, som er den sidste modeuge, der ligner alle så­dan nogle udsultede dyr, der bare skal hjem og fodres,” fortæller Ulrikke i interviewet.

Resten af historien – ja, den kan du få ucensureret i månedens ELLE. Og det er en af den slags historier, du ikke kan undvære at få med! Ulrikke fortæller nemlig, hvordan hendes opråb har givet genlyd i branchen og bidraget til #metoo-kampagnen, der verserer på de sociale medier. Desuden gav opråbet anledning til, at der nu er udfærdiget etiske chartre blandt de største internationale modehuse, angående modellers sundhed og velbefindende - og både LVMH (som Louis Vuitton er del af) og Kerring (der blandt andet ejer Gucci) har underskrevet.

Go get it! ELLEs julemagasin er på gaden til og med 28. december 2017!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her