madga-butrym-interview-elle-dk.jpg
Foto: Magda Butrym
Interview

Magda Butrym: ”Sådan får du det cool og skødesløse look, vi alle drømmer om”

af Nikita Hoffmann Andersen 13/06/2019
Den polske designer, Magda Butrym, lader til at havde fundet ud af, hvad kvinder vil have, idet hendes elegante, legesyge og ’dressy’ styles efterhånden er at spotte overalt. ELLE tog en snak med kvinden bag.

Du kender sikkert allerede den Warsawa-baserede designer, Magda Butrym, der de sidste par år kun er ekspanderet mere og mere og i dag ses på de mest stilfulde kvinder over hele verden.

I 2014 – efter flere år som stylist – tog Magda Butrym springet og startede sit eget brand. Dét gav i den grad pote, og i dag forhandles den polske designers styles hos prominente webshops som Mytheresa til Farfetch.com.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Noget har Magda Butrym i hvert fald regnet ud, for hendes feminine, sofistikerede og selvsikre designs har givet genlyd i hele modebranchen – hvorfor vi også ser en del styles fra high-street-mærkerne, der uden tvivl er inspireret af den Warsawa-baserede designer.

Men hvad synes Magda om den åbenlyse inspiration, high-street-mærkerne finder hos hende? Hvordan mixer vi det ’preppy’ look med vores skandinaviske garderober? Og hvad vil designeren selv iklæde sig over sommeren?

ELLE spurgte hende…

Hvordan vil du beskrive Magda Butrym-pigen?

Hun er helt klart mere end kvinde end en pige. Hun er bevidst og komfortable omkring sin femininitet, hun er sofistikeret og selvsikker, og så nyder hun at ’dresse up’ til hverdag for hendes egen skyld.

Vi bærer jo typisk et ret minimalistisk look her i Skandinavien, men særligt her på det sidste har de fancy kjoler og det pyntede look, som vi blandt andet får hos Madga Butrym, vundet mere og mere frem. Hvad tror du, det skyldes? Hvorfor hælder vi pludseligt mod det look?

Det lader til at kvinder i dag bliver mere og mere selvsikre og komfortable i deres femininitet, og vi er mere åbne i forhold til at udtrykke den. Kvinder vil føle sig ’wow’, når de er ude med deres veninder, men ikke fordi de ønsker at blive inviteret ud på en fancy date. Måske er vi blevet lidt trætte af minimalismen. Vi savner at bære tøj, der er mere for os end bare tøj, vi søger snit og materialer, der hylder os, vores kroppe og personligheder.

Foto: Asger Mortensen
På forsiden af ELLEs martsnummer var modellen, Line Kjærgaard, iklædt kjole fra Magda Butrym.

Hvad er dit bedste tip til at style Magda Butrym-styles med vores skandinaviske garderober?

Jeg elsker den skandinaviske garderobe. Jeg elsker, hvor simpel, elegant og præcis, den er, og jeg synes, den går supergodt med vores pieces. Kombinationen mellem en voluminøs, blomstret bluse og perlebesatte Madga Butrym mules sammen med simple bukser eller jeans er vejen til det ultimativt cool og skødesløse look, vi alle drømmer om.

Det lader til, at du har regnet ud, hvad kvinder vil have. Hvordan gjorde du det?

Tak, det er meget flatterende. Jeg er virkelig en meget nede på jorden pige, jeg lytter til mig selv, kvinder omkring mig, mine klienter og jeg observerer meget. For mig skal tøjet relaterer sig til virkeligheden og ikke en fjern idé eller reference, som ingen virkelig kan relatere til.

For tiden ser vi meget tøj hos high-street-mærkerne, der blandt andre er inspireret af dig. Hvordan får det dig til at føle?

Det er flatterende.

Hvad er dit eget go to sommer-look til henholdsvis dag og aften?

Warsawa bliver ret varmt om sommeren, så om dagen går jeg efter en løs kjole og flade sko, så jeg let kan bevæge mig. Om aftenen vil jeg skifte til jeans og en mere larmende top eller en tætsiddende kjole med en maskulin blazer over.

Hvad er dine fremtidsambitioner for brandet?

Der er stadig så meget at gøre! Vi udvider hele tiden vores sko- og accessorie-kollektioner. Jeg elsker håndværket, så jeg ville også elske at skabe haute couture-pieces – jeg elsker udfordringen i det. Selvfølgelig ville det også være fantastisk at have vores egen butik så kunderne virkelig kan blive en del af vores univers.

Psst! I galleriet herunder har vi udvalgt vores favoritter fra Magda Butrym (og nogle af dem er endda på udsalg).

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her