Foto: Hanne Juul / All Over Press
Trends

Kronprinsesse Mary i front for kvindekonferencen 'Women Deliver'

af Emilie Bech Zerlang 29/03/2016
Når København til maj 2016 skal være vært for den internationale konference 'Women Deliver', der har fokus på kvinders rettigheder og sundhed, bliver H.K.H Kronprinsesse Mary konferencens protektor.

Kronprinsesse Marys historie er kendt af de fleste. Den smukke unge kvinde fra Tasmanien, der slog benene væk under den danske Kronprins under OL i Sydney i 2000, blev gift med ham i 2004 og nu er mor til fire tronarvinger, Christian, Isabella, Vincent og Josephine.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Undervejs transformeredes hendes smukke ydre sig fra sporty tomboy til elegant stilikon, og langsomt, men sikkert fulgte den indre for­andring med. Kronprinsesse Mary er nemlig protektor for en lang række organisationer indenfor social- og sundhedområdet, og hvervet som protektor har betydet, at hun har påtaget sig at være med til at udbrede kendskabet til den pågældende sag og inspirere andre til at støtte den.

Én af de organisationer, som Kronprinsesse Mary tager aktivt del i, er den globale organisation, 'Women Deliver', der arbejder for at forbedre sundhedsforhold for kvinder og piger, herunder at styrke og sikre kvinders seksuelle og reproduktive rettigheder.

I 2016 er det København, der skal være vært for Women Deliver-konferencen, og her bliver det Kronprinsesse Mary, der skal være konferencens protektor.

Tilbage i 2013 mødte ELLEs redaktør, Malou Wedel Bruun, Kronprinsessen, da hun var i Mozambique for at se resultaterne af de danske bistandskroner, tale med bl.a. pre­mierministeren, guvernører, borgmestre og NGO’er, møde repræsentanter for hospitaler, skoler og landdistrikterne og indvie et center for voldsramte.

Se også: Derfor er Kronprinsesse Mary verdens mest stilfulde prinsesse

Og allerede dengang var Kronprinsesse Mary ikke i tvivl om, hvad det er, der driver hende og hvad hun kan bidrage med som protektor for hjælpeorgani­sationerne:

"Det giver mig muligheder. Min viden om f.eks. Maternity Worldwides resultater gør, at jeg kan fortælle om dem i andre sammenhænge og måske bidrage til, at et projekt skale­res og udbredes. Min rolle er også en formidlingsrolle; at fortælle danske kvinder om andre kvinders rettigheder. Hvad ville vi gøre, hvis vi ikke havde disse rettigheder? Det er en kvindes kamp. Det er op til alle kvinder at tage del i det, som de nu kan, men bare det at være opmærksom på det betyder noget. Så jeg får altid inspirati­on og viden fra alle de forskellige steder, jeg er og arbejder med, og fra de mennesker, jeg møder, som kan hjælpe på tværs af mange forskellige niveauer og organisationer.”

Kronprinsessens særlige interesse for Womens Deliver-konferencen hænger sammen med det faktum, at hun finder det oplagt at fokusere på kvinder - for det er dem, der udgør fremtiden:

”De er fremtiden. Jeg tror stærkt på, at kvinder er nøglen til be­kæmpelse af fattigdom. Vi ved, at kvinder investerer 90 procent af deres indtægt tilbage i familien og i deres samfund. Så ved at investere i en kvinde investerer vi i social og økonomisk bære­dygtighed og vækst. ”At kvinder får ret til at bestemme over deres egen krop er simpelthen en nødvendighed for at skabe udvikling. Det her emne bliver jeg ved med at arbejde med – for mig er det kernen i bekæmpelse af fattigdom globalt.”, fortalte Kronprinsesse Mary, da ELLEs Malou Wedel Bruun mødte hende i forbindelse med hendes tur til Mozambique.

Der er ingen tvivl om, at Kronprinsesse Marys hjerte banker for kvinder og børn, og at hun om nogen bruger sin position til at hjælpe kvinder og børn langt ud over Danmarks grænser og sørger for, at der er fokus på kvinder og børns sundhed og rettigheder verden over.

Women Deliver-konferencen bliver afholdt hvert tredje år, og vil i år finde sted i København i perioden 16.-19. maj 2016 med Kronprinsesse Mary som protektor.

Udover at Kronprinsesse Mary skal tale til konferencen, vil deres også være andre prominete talere som Julia Gillard, der var den første kvindelige premierminister i Australien, og som nu er Chair of the Board of Directors for den internationale organisation 'Global Partnership for Education', der arbejder for børns ret til at gå i skole i verdens fattigste lande.

Hvis du vil vide mere om konferencen kan du læse meget mere på konferencens hjemmeside, hvor du kan se en oversigt over alle konferencens talere.

I galleriet har vi samlet en række billeder fra den tur i Mozambique, som Kronprinsesse Mary var på i 2013, hvor ELLEs redaktør, Malou Wedel Bruun, interviewede hende.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her