Foto: Ditte Capion
ELLE interviewer

Julie Blichfeld står bag vintageshoppen Collect23: ”Jeg tror på, at dette er den nye vej for moden”

af Nikita Hoffmann Andersen 8/02/2019
Julie Blichfeld har, trods sin unge alder, cirka 10 års erfaring i modebranchen. I dag bruger hun den til at drive den nyåbnede vintageshop, Collect23, blandt andet fordi hun virkelig tror på, at vintage-tøj kan ændre måden, vi forbruger på. ELLE mødte hende.

27-årige Julie Blichfeld startede sin karriere i modebranchen, da hun som 18-årig blev signet med modelbureauet, Scoop Models.

I dag, 9 år senere, har Julie en uddannelse i designteknologi, ligesom hun i mange år har arbejdet som modeassistent og senere moderedaktør.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Julie har altid haft store drømme, mens hun hele tiden har vidst, at hun skulle arbejde med moden. I mange år drømte den Østerbro-bosatte unge kvinde om at bringe Vogue til Danmark, men et utal af rettigheder og tanken om den manglende frihed stoppede hende.

Julie, der sidste år blev mor for første gang, slap dog ikke lady boss-drømmen, og i dag fører hun den ud i sin egen vintageshop, Collect23.

Læs også: 9 ord du skal kende om bæredygtig shopping.

Så hvad kan kunden forvente hos den nyåbnede og velassorterede Collect23? Hvordan forener vintageshoppen bæredygtighed med mode? Og hvad er det egentlig, vintage-tøj kan? ELLE mødte Julie Blichfeld til en lille snak om det hele…

Fortæl om Collect23. Hvad kan kunden forvente?

Kunden kan forvente at blive præsenteret for et helt nyt koncept og univers med kuraterede vintage-varer fra Paris, New York, London, Milano og København. Alt sammen præsenteret på en æstetisk og overskuelig måde og med et højt niveau af service. Er du mest til online shopping kan du shoppe online på Collect23.com, og du kan også altid komme forbi showroomet og prøve styles, du har set på shoppen eller se de ting, der endnu ikke er online. Her har du naturligvis 14 dages returret, som hvis du handlede hos ethvert andet brand!

Hvordan opstod navnet, Collect23?

Collect handler om at samle og passe på. Det er min vision med Collect23 at give folk unikke items, de kan elske og passe på. De skal ikke bare forbruge uden omtanke, men samle styles, de elsker og som har en historie. Tallet 23 er mit power-tal, det som nogle kalder et angel number, og når jeg ser det, bliver jeg mindet om, at jeg kan, hvad jeg vil. Derfor indgår tallet i mit brandnavn.

Du går meget op i at forene bæredygtighed og mode. Hvorfor og hvordan?

For mig er det ikke en mulighed ikke at gøre det. Som planeten har det, er vi nødt til at ændre vores måde at forbruge på. Og med køb af vintage har vi rent faktisk mulighed for netop at ændre det forbrugsmønster. Jeg vil være med til at gøre det endnu mere attraktivt at handle vintage. Jeg tror ikke på, at vi nødvendigvis kan ramme alle folk udelukkende med bæredygtighedsperspektivet. Vi er nødt til at skabe et lækkert univers med et udbud af items, der gør, at folk simpelthen ikke har nogen grund til ikke at være mere bæredygtige i deres måde at shoppe på. Hos Collect23 kan du få unikke ting fra blandt andet Paris og New York, der er udvalgt specifikt grundet deres look, og du har 14 dages returret. Derudover skal du ikke kæmpe dig igennem støvede bøjler af tøj, som du ikke kan se potentialet i. Jeg tror på, at dette er den nye vej for moden. Vi har rent faktisk mulighed for at ændre noget her, og det brænder jeg virkelig meget for.

Foto: Ditte Capion
collect23-julie-2-elle-dk.jpg

Hvad kan vintage-tøj som nyt tøj ikke kan?

For det første er det oftest meget bedre konstrueret og syet i forhold til nyt masseproduceret tøj. Det har dermed en længere holdbarhed, og du vil være tilbøjelig til at have det på igen og igen, da det som oftest vil være ekstra godt tilskåret og fittet til kroppen. Derudover er der det fantastiske ved vintage, at du får noget, som alle og enhver ikke har til rådighed. Du kan få noget unikt, der er med til at gøre din egen personlige stil til noget helt særligt.

Er der nogen specifikke tidsperioder eller vintage-stilarter, som Collect23 beskæftiger sig særligt med?

Jeg køber ind, efter hvad jeg synes passer ind i Collect23 universet. Det kan dermed både være en couture kjole fra 1960’erne, som det kan være en laktaske fra 80’erne. For mig er det vigtigste blot, at jeg kan stå inde for produktet og kan se hvorfor det passer ind hos Collect23. Min personlige favoritperiode er 1960’erne, da stilen dengang var meget præget af lækre farver som gul og turkis og indeholdte nogle fantastiske print. 1920’erne er også helt fantastiske med store hatte, Charleston-kjoler, masser af perler og smukt draperede aftenkjoler.

Hvor køber du ind til Collect23, og hvordan beslutter du, om et item skal med hjem?

Overalt. Jeg opkøber både fra private og butikker. Jeg har derudover også samlet en masse fra min tid som model i de store modebyer og har ligeledes gode kontakter der. Jeg køber ind efter min mavefornemmelse, hvad der føles rigtigt. Jeg stoler på, at det er min æstetik og mit univers, folk gerne vil købe sig ind i. Jeg går også op i at tilbyde mine kunder varer, der er en del af en trend lige nu. Derfor vil jeg nok eksempelvis købe lidt flere housecoats eller jumpsuits ind, hvis jeg fornemmer, at der er en trend, der ulmer.

Shopper du selv vintage?

Ja. Det er meget sjældent, jeg køber nyt. Når det så er sagt, er jeg ikke hellig, og hvis jeg falder for en ny taske eller et lækkert stykke overtøj, så kan jeg godt finde på at købe det. Men det giver stadig mening for mig og min livsstil, da en taske eller overtøj er noget, der holder i mange år.

Lige nu er Collect23 åbnet med en webshop. Har du ambitioner om at udvide til en fysisk butik en dag?

Det er helt klart en af mine drømme. Jeg vil gerne kunne tilbyde kunden et helt Collect23 univers med både butik, showroom og webshop. Lige nu er 2019 dog allerede et stort år for Collect23, og jeg er dybt taknemmelig over for den fantastiske feedback og store opbakning jeg allerede har modtaget.

Du kan se udvalgte styles fra Collect23 i galleriet herunder, ligesom du kan besøge universet HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her