Foto: Tobias Lundkvist
Søsterteam

House of Dagmar-søstrene: "Vi måler vores klimaaftryk hvert år, så vi får at vide, hvad vi kan optimere"

af Nikita Hoffmann Andersen 28/04/2020
ELLE har taget en snak med de tre svenske søstre, Karin, Sofia og Kristina, der står bag det 15 år gamle brand House of Dagmar - om bl.a coronavirus, bæredygtighed og sommerlooket 2020.

Small steps, big impact by Zalando er navnet på den eksklusive og bæredygtige kollektion, Zalando udviklede i samarbejde med 9 store, nordiske brands tidligere på året. Brands, der tæller Blanche, Bruuns Bazaar, Designers Remix, Filippa K, Han Kjøbenhavn, Holzweiler, House of Dagmar, Libertine Libertine og Won Hundred.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I den forbindelse rakte vi ud til de tre svenske søstre, Karin, Sofia og Kristina, der står bag brandet House of Dagmar - for at høre om deres tanker vedrørende bæredygtighed, men også for at blive klogere på, hvordan de har håndteret corornakrisen, og hvordan de vil klæde sig til sommer.

Hvad har I fået coronadagene til at gå med? Hvad har været det bedste og det værste?

Vi har hele tiden arbejdet, og de første par uger, da vi arbejdede hjemmefra, sad vi i digitale møder og telefonmøder hele dagen. Vi fik coronavirus én efter én og afløste nærmest hinanden, men vi forsøgte stadig at kæmpe for at arbejde hjemmefra og være syge på samme tid. Som man gør, når man har sin egen virksomhed. Parallelt med det var vi nødt til at gå en lille tur eller lave en lille yogasession ind imellem for at være i stand til at tilbringe en hel dag foran computeren i møder og i telefonen.

I har lavet en bæredygtig kollektion med Zalando, hvorfor er bæredygtighed vigtigt for jer?

Vi er altid vokset op med en fod i byen og en fod nær naturen og havet. Når du ser, at naturen og havene ikke har det godt, føles det vigtigt at gøre, hvad du kan, for at ændre det. Det vil naturligvis ikke gøre en forskel, hvis vi bare gør det selv, men vi ønsker at inspirere andre designere og vores tilhængere til at begynde at interessere sig for at tænke på, hvordan man forbruger og handler på den bedste måde. At begynde at måle klimaaftryk er meget vigtigt for en virksomhed som vores. Vi måler vores klimaaftryk hvert år, for så får vi at vide, hvad vi kan ændre i vores produktioner og materialevalg for at gøre dem mere miljøvenlige. Inden vi begyndte at måle vores klimaaftryk, kom 71% af vores CO2-udledning fra produktionen af materialerne. Vi måler dette hvert år nu, og vi reducerer vores CO2- udledning, vandforbrug og affald for hvert år. Vi lancerer vores rapport for 2019 meget snart.

Hvad kendetegner House of Dagmar-sommerlooket 2020?

Et smukt, let, blødt look med volumen og konstruktion i jakker og cardigans tilsat slankere silhuetter. Farverne er mineralske naturfarver med krydrede elementer.

Hvordan vil I gerne selv se ud denne sommer?

Vi vil iføre os bløde cardigans med et voluminøst skørt eller denim under - eller en strikket kjole til stranden eller om aftenen.

Hvad er det bedste item til at få lidt feriestemning i garderoben, når nu vi ikke kan rejse denne sommer?

Nogle af vores strikkede kjoler, der er smukke og luksuriøse at have på - som modellerne Bridget, Claudia, Dawn.

Hvordan fungerer det at være søstre, der arbejder sammen, og kan I også blive 'søskendeuvenner', selvom det er på kontoret?

Det kan helt bestemt ske, at vi bliver lidt uenige og har forskellige meninger, og at vi tager disse diskussioner på kontoret. Men vi har også lært, hvordan man arbejder og kommunikerer med hinanden, det har været en træning. Vi har arbejdet sammen i 15 år nu, så det går godt.

I fejrer snart midsommer - hvad er jeres yndlings-midsommertradition?

Vi fejrer ofte midsommeren ude i skærgården med familie, venner og børn. Vi plukker blomster og laver blomsterkranse, som vi har på hovedet, danser rundt om en majstang og synger en masse viser. Alle dele er lige vigtige.

Du kan både se House of Dagmars bæredygtige Zalando-kollektion og deres nyeste items HER - eller se mere til brandets univers i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her