Foto: Luka Roné
Trends

Frede & Sidsel: Sådan bliver du 'smart' i dine Nike Cherry Blossom sneakers

af Emilie Bech Zerlang 11/03/2016
Mød de to bloggere, Frederikke Toftsø og Sidsel Alling, der står bag bogen 'Smart', til en snak om mode og stil og se hvordan de styler deres seneste sneakers-crush: Nikes nye 'Cherry Blossom' sneakers...

Frederikke Cæcilie Toftsø og Sidsel Alling blogger på henholdsvis Fredesblog.dk ogFashionpolish.dk, og sammen har de for et par måneder siden udgivet bogen 'SMART'. En bog, der beskriver hvordan man bliver smart - ikke købe-smart, men ægte smart!

Udover deres venskab, bogen SMART og en passion for mode og livsstil, så har Frederikke og Sidsel også dét til fælles, at de er vilde med sneakers. De to piger har begge et utal af sneakers i garderoben, og den seneste kollektion, som de begge er faldet pladask for er Nikes 'Cherry Blossom'-kollektion.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den nye Nike “Cherry Blossom”-kollektion, der lander på hylderne idag fredag d. 11. marts, er en hyldest til den japanske festival Hanami, hvor tusinde tusinde ad turister og lokale flokkes til landet, for at se de smukke kirsebærblomster gå i flor i løbet af foråret.

Vi har talt med de to bloggere om deres kærlighedsforhold til sneakers, tips til styling og selvfølgelig om det at være 'SMART':

På billedet har i Nike Cortez og Air Max 1 fra den nye Nike Cherry Blossom-kollektion. Hvad er tankerne bag den måde, som I har valgt at style disse sneakers på?

Frederikke: Nikes Cherry Blossom Pack er super feminin og meget piget, så mit fokus var at gå i den modsatte retning. Ved at kombinere blomsterprintet med denim, hoodies og mørke farver, får det er helt andet udtryk.

Sidsel: Blomsterprintet er meget feminint, så jeg prøvede at finde nogle mere drengede styles som herrebukser, en bomberjakke og en herrefrakke for at bryde lidt i stylingen.

Hvordan er jeres personlige stil forskellig fra hinanden?

Frederikke: Min stil er fyldt med mønstre og farver, og jeg eksperimenterer ofte med underlige kombinationer og silhuetter - hvilket ofte ender med nogle meget spændende outfits (!). Sidsels stil er meget mere klassisk og strømlinet, og det er noget, jeg ser meget op til. Det sker ofte, at vi sender snaps frem og tilbage med outfits, som vi er i tvivl om. Så kan man lige få hjælp #stylistmenogsåveninde

Sidsel: eg går egentlig lidt kedelig klædt med de samme enkle favoritter, mens Frede er mere eksperimenterende og farverig. Jeg elsker styles fra herregarderoben som suitbukser, frakke og oftest sneakers, som jeg bruger med pænere toppe, en blazer eller en blød strik.

Vil I beskrive jer selv som en sneakers-fan?

Frederikke: Jeg er bestemt en sneaker-fan! Jeg har arbejdet som indkøber i Rezet Sneaker Store i lidt over et år, hvilket kun har gjort min interesse større. Jeg elsker både at se de nye kollektioner og spændende releases, men jeg trawler også ebay for at finde helt særlige modeller.

Sidsel: Jeg har sneakers på næsten hver dag. Udover at være dødbehagelige kan de også tilføre noget casual til et look - og det kan jeg rigtig godt kan lide. Da jeg var yngre, gik jeg meget i Converse, som helst skulle være så slidte og smadrede som muligt, og nu går jeg vildt meget op i, at mine sneakers skal være rene og pæne, da jeg ellers synes, at det ser sjusket ud.

I har sammen lavet bogen 'SMART' og er generelt meget sammen - hvad er det, der gør, at I udgør en god duo?

Frederikke: Sidsel og jeg blev venner igennem modebranchen, og vi har altid haft en kæmpe fælles interesse for mode og styling. Da vi skrev bogen, var det bare en forlængelse af vores venskab, blogs og interesse. Derudover er vi et fantastisk makkerpar, hvor Sidsel er den der grundige type, der er sygt god til at sætte kommaer og jeg laver lister over alle de ting, vi skal nå. Det passer perfekt!

Sidsel: Vi har kendt hinanden i, hvad der føles som hundrede år, og vi har nok meget den samme humor og jargon. Derfor var det let at lave bogen sammen, selvom vi har en meget forskellig stil. Vi har prøvet at lege meget med min enkle mørke stil mod Fredes mere legesyge stil - og dét gør, at bogen bliver for alle. Da vi skrev bogen, var vi sammen næsten hver dag - så nu må vi holde en evig facebook-chat igang for ikke at savne hinanden!

Hvad betyder dét at være smart i følge jer?

Frederikke: Som vores bog også bygger på, så handler det 'smarte' om at være klædt på, så du føler dig godt tilpas. Det kan både være moderigtigt, men lige så vigtigt kan det være, at det er noget, der passer til din figur og får dig til at føle dig smart. Det er også en følelse, og man ved, når den er der.

Sidsel: Smart er både dét at være moderigtig, cool og pæn i tøjet, men det er også i ordets meget bogstavelige forstand - at klæde sig på efter kropstype, klæde sig på til lejligheden og føles sig godt tilpas, så man kan yde sit bedste.

Hvad er next step for jer to?

Frederikke: I næste uge lancerer jeg min første smykkekollektion i samarbejde med det danske brand HVISK. Jeg glæder mig virkelig til at vise dét frem, som jeg har arbejdet på i snart et år. Min fremtid bringer også en masse spændende projekter i forbindelse med mit arbejde hos Rezet Sneaker Store, hvor vi lancerer en række nye tiltag, som jeg glæder mig virkelig meget til. Vores plan er at føre SMART-universet videre - måske med en bog mere..

Sidsel: Lige nu skriver Frede sit speciale, og jeg har rigtig mange projekter på mit arbejde. Så vi har ikke noget i pipelinen fælles, men vi snakker både om en 2'er, og om hvordan vi kan føre 'SMART ' videre. Lige nu glæder jeg mig mest til en ferie i New York, og til at foråret kommer til København.

Se billeder af Sidsel og Frede med de cool Nike Cherry Blossom nedenfor og se mere på nike.com

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her