Foto: PR
Interview

Filippa K åbner ny butik i København: "Vores design er ikke trendy, men holdbart"

af Nikita Hoffmann Andersen 18/03/2020
Det svenske modebrand Filippa K har slået dørene op for en ny flagskibsbutik i Indre By. Her går god smag hånd i hånd med holdbare materialer og en trend-løs tilgang til design. ELLE mødte Emil B. Wiman, Head of Design, Jodi Everding, Fabric, Trim and Sustainability Manager og Karin Segerblom, Head of Design Filippa K Soft Sport til en snak om en alsidig garderobe med genbrug som omdrejningspunkt.

Emil B. Wiman, Head of Design

Hvorfor lægger Filippa K nu større fokus på det københavnske marked?

Danmark er et af vores ældste markeder, idet vi har haft butik her siden 1998. København er en vigtig og inspirerede by for mode i Skandinavien.

Tidløshed er en gennemgående faktor i Filippa K’s designs. Hvordan kan man alligevel forny sit look ved at tilføje et Filippa K-item?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ja, vi har vores design-DNA. Vi bygger ofte videre på sager fra tidligere sæsoner. Det er en konstant udvikling, men vi skaber også koblinger, der får bukserne fra sidste sæson til at føles relevante med den næste kollektion. Vores mål er, at vores design er så godt, at vores kunder vil have et Filippa K-beklædningsgenstande i lang tid. For mig handler mode så meget om, hvordan tøj kombineres med hinanden, hvilken holdning et look får. Jeg kan godt lide ideen om at bygge en garderobe med favoritter, som du skaber din stil med over tid.

Hvilke tre Filippa K-items er dine favoritter dette forår?

Vores Geneva Coat, Norine Blazer og Joy Trousers.

Jodi Everding, Fabric, Trim and Sustainability Manager

I sidste års wearability-analyse fandt I frem til, at Filippa K-tøj bliver anvendt op til 75 gange mod 7 gange på andre tøj mærker. Hvorfor tror du, kunderne bruger sine Filippa K-styles så mange gange?

Jeg tror, den mængde gange, vores kunder bruger deres Filippa K-beklædningsgenstande, afspejler de materialer og holdbare materialer af god kvalitet, som vi bruger, samt designernes tidløshed. Fordi vores designs ikke er trendy, og fordi vi fokuserer på god pasform, er Filippa K-beklædningsgenstande ganske alsidige og kan også styles på mange forskellige måder. Alt dette gør vores tøj holdbart - både fysisk og følelsesmæssigt.

Der har igennem mange år været en negativ konsensus ift. at have det samme tøj på ofte, fx flere gange om ugen eller endnu værre; to dage i træk. Hvordan får vi bugt med den ”misforståelse”?

Jeg tror, ​​det virkelig er gået over gevind med de sociale mediers hurtigere hastighed, så folk vil opdatere deres look lige så hurtigt, som de opdaterer deres Instagram-feed. Men dette hurtige tempo i sociale medier bringer også mere information og opmærksomhed til vores fingerspidser om, hvor tingene kommer fra, og hvordan de laves, og hvilke virkninger, der er forbundet med disse. Denne gennemsigtighed er nøglen til, at folk begynder at ændre deres adfærd omkring forbrug.

Jeg tror, ​​det skal ændres på begge sider - hvilket betyder, at forbrugerne vil begynde at forstå virkningen af ​​deres forbrug og forstå, hvorfor det er vigtigt at forbruge mindre, men også at influencere og offentlige personer begynder at lede vejen for at vise, at det faktisk er cool at genbruge tøj eller genstande. Det sidste Academy Awards-show var et godt eksempel på dette, med berømtheder, der genbrugte outfits, de havde båret til andre begivenheder i samme sæson eller endda fra tidligere år. Vi er nødt til at inspirere forbrugerne ved at vise dem, hvordan de kan udtrykke sig kreativt med et begrænset antal varer i deres skab. Det handler også om at hjælpe folk med at forstå, hvorfor det, de vælger at købe, er vigtigt. Tidløse og trendløse beklædningsgenstande kan kombineres på mange forskellige måder, hvilket giver en alsidighed og følelse af friskhed i en persons skab i meget længere tid end en trendy vare, der bæres på en meget specifik måde og kan blive "gammel" hurtigt.

I har for nyligt åbnet Filippa K Studio, hvor kunderne kan indlevere sine pre-loved items. Hvad håber I at opnå med det sted?

Vi har faktisk indsamlet gamle Filippa K-beklædningsgenstande fra vores kunder siden 2015 - og vi vil fortsætte med at tage vores gamle tøj tilbage i hver af vores butikker. Men nu indvier vi et rum i Stockholm til at give disse gamle tøj mere kærlighed i form af reparation og ’remake’! Vi producerer langvarige og tidløse beklædningsgenstande, som holder deres værdi i mange år. Men noget af det tøj kommer tilbage til os med behov for en lille reparation eller endda behov for en mere kreativ løsning, så det kan finde en ny ejer. I vores studio sælger vi ikke kun disse gamle og ombyggede Filippa K-beklædningsgenstande, men her kan vi også samarbejde med vores kunder for at hjælpe dem med at pleje og reparere deres Filippa K-tøj. Vi afholder workshops og begivenheder der, og det er et sted for folk at komme forbi og tilbringe noget tid - der vil altid være unikke tøj på gulvet og en kreativ følelse fra reparation og omarbejdning.

Karin Segerblom, Head of Design Filippa K Soft Sport

Særligt Filippa K Soft Sport har vundet den yngre målgruppes kærlighed indenfor de seneste år, og de sporty styles passer perfekt ind i tidens trends. Forudser du, at vi vil blive ved med at inkorporere sporty elementer i vores hverdagsgarderobe?

Ja absolut, og ikke mindst nu med den situation i verden (coronavirus, red.), da flere og flere arbejder hjemmefra og komfort, velvære, sundhed og fleksibilitet er vigtigere.

Hvad er dine bedste tips til at bruge sine Filippa K Soft Sport-items på flere måder og dermed få mere ud af det enkelte item?

For mig er den ultimative luksus at føle mig godt tilpas og se godt ud på samme tid, uanset om du er til yoga, til træning, går en tur med hunden eller bare slapper af derhjemme. Soft Sport blandes nemt med din daglige garderobe og forenkler overgange.

De bløde sportstøj er designet til at blive brugt fra morgen til aften og er perfekt at blande med mere ’dressy’ beklædningsgenstande såsom en god top eller jeans og under en blazer om aftenen. Brug leggings med en oversized jakke eller med en nederdel eller kjole på arbejdet. Det er muligt at variere uendeligt - og tøjet inviterer forhåbentlig også til at forenkle din træning – fx yoga - på et tidspunkt i løbet af dagen!

Hvilke tre Filippa K Soft Sport-items er dine favoritter dette forår?

Det er svært kun at vælge tre, hvilket er positivt. Så vores Asymmetric Body, Dance skirt, Layer Cashmere hoodie og Satin track shirt.

Scroll igennem galleriet herunder og se de smukke billeder af den nye Filippa K-butik i Piletræde 8D, 1112 København K:

Obs: Filippa K følger de overordnede corona-guidelines fra den danske regering og har lukket Pilestræde-butikken. Det er endnu uvist hvornår den åbner igen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her