Foto: PR
Interviews

ELLE mødte Jada og Trine Kjær til en snak om deres Trendsales-kollektioner

af 23/01/2020
Reseller-siden Trendsales har bedt sangerinden Jada og influenceren Trine Kjær om at købe en række produkter på Trendsales og upcycle dem til deres egen bæredygtige minikollektion. ELLE mødte Jada og Trine Kjær.

Du kender med garanti allerede Trendsales, og måske var den danske reseller-platform i virkeligheden dit første møde med køb og salg af preloved-items.

Indenfor den seneste tid er sitet blevet opdateret, lagt sammen med Tradono, og nu er Trendsales også klar med et cool samarbejde, som endnu engang markerer brandets fremsyn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trendsales har nemlig rakt ud til tre cool kvinder: Sangerinden Jada, influenceren Trine Kjær og Youtuberen Astrid Olsen, og bedt dem om at skabe deres egne bæredygtige minikollektioner ud af items, de har købt på Trendsales.

Kollektionerne blev lanceret onsdag den 22. januar 2020, og i den anledning mødte vi Jada og Trine Kjær til en snak om deres Trendsales-kollektioner og deres forhold til genbrugsshopping generelt:

Foto: PR

Interview med Trine Kjær

Fortæl om projektet og din kollektion:

"Jeg blev kontaktet af Trendsales for noget tid siden efterhånden, fordi de gerne ville have, at jeg skulle lave en kollektion. Det, de egentlig gerne ville, var at sprede budskabet i forhold til hvor fedt second hand er. Både ift. at købe det og redesigne det. Jeg har altid selv brugt Trendsales og gået i genbrug, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville lave det her samarbejde. I forhold til designet ville jeg gerne lave noget simpelt, så det ikke blev for gøglet. Redesign kommer hurtigt til at ligne en masse forskellige patches, men jeg ville gerne lave noget, der lignede noget, der kunne være i en butik. Jeg tager altid udgangspunkt i mig selv, også i forhold til mine hårprodukter, jeg tænker altid, at hvis jeg synes, det er fedt, så er der sikkert også nogle andre, der gør. Først ville jeg gerne lave blazere, for dem elsker jeg bare, men de er svære at redesigne, og så gik det op for mig, at jeg faktisk megameget manglede en top med fokus på min ryg i min garderobe. Vi danske kvinder har tit rigtig travlt og styrter fra arbejde til et event eller en middag, så det der med at have nogle items, man kan bruge til nogle forskellige ting, synes jeg er megafedt og bæredygtigt. Du kan sagtens bruge toppene her om dagen på arbejdet med en blazer over, og når du så skal videre, tager du bare jakken af og bliver piftet op med den bare ryg uden at skifte tøj."

Hvad sker der med din fascination af rygge?

"Jamen jeg synes bare, rygge er det mest sexede område på en kvinde. Det mest åbenlyst forskellige område på kvinder versus mænd er jo brysterne, men rygge er faktisk også virkelig forskellige fra mænd til kvinder, fordi kvinder har flere former og ikke er så muskuløse. Der er bare noget sofistikeret over det, og alle har pæne rygge! Det føles heller ikke så grænseoverskridende for mig at vise ryg, som det ville være at vise kavalergang, og jeg føler, man kan være mere seriøs, når man viser ryg, end bryster."

Foto: PR

Hvad tænker du om, at der nu rent faktisk er kvinder, der kan købe dine toppe og gå med dem?

"Jeg håber virkelig, der er nogen, der køber dem. Jeg køber i hvert fald selv en! Det er jo så syret. Nu var jeg jo heldig at se dem på andres kroppe til fotoskydningen, og det at se andre i noget, du har lavet, er jo markant større end selv at have det på. Jeg håber, jeg møder en pige en dag i byen i en af bluserne."

Læs også: Video: Vis mig dit klædeskab med Trine Kjær.

Hvornår startede din kærlighed til at shoppe genbrug?

"Virkelig da jeg var ung. Jeg tror, jeg har været omkring 13 år, da jeg begyndte at kigge på genbrug, men efter gymnasiet eksploderede min genbrugsinteresse, fordi min modeinteresse steg helt vildt, samtidig med at jeg ikke havde nogle penge. Det var en kombination af mangel på penge og lysten til at finde noget, som der ikke var andre, der havde. Og så fandt jeg også hurtigt ud af, at materialerne tit er bedre. I dag er det jo om muligt endnu vigtigere, fordi vi virkelig skal tænke over at bruge vores tøj mange, mange gange."

Hvad er dine tre bedste tips til at komme i gang med at shoppe genbrug og vintage?

  1. "Gå efter jakker og blazere. De er nemme at finde både i butikkerne eller online. Og generelt er det nemmere at starte online.
  2. Brug fingrene og mærk på tøjet, her kan man virkelig opdage meget. Og tænk over materialer, silke og læder holder fx virkelig lang tid.
  3. Mix det med dit eget tøj derhjemme. Det synes jeg jo er nemt, for jeg har noget genbrug eller vintage på hver dag. Det er nemt nok at gå ned i butikkerne og købe et smart sæt tøj, men det bliver først ægtesmart, hvis man har gjort lidt ekstra, og det er fx hvis man sætter det sammen med noget vintage. Ting kan hurtigt se for nyt ud – det føles jo også dejligt at have helt nyt tøj på – men lidt patina giver virkelig noget til dit look."

Shop Trines kollektion HER.

Foto: PR

Interview med Jada

Vil du ikke fortælle os lidt om din kollektion?

”Jeg har arbejdet med mode og udtryk gennem tøj i al den tid, jeg har lavet det her musikprojekt. Eller det har i hvert fald været en stor del af det. Jeg har i starten stylet det hele selv og senere arbejdet med designere fx Saks Potts og Icon Visions og haft så fedt sammen med dem. De ting jeg arbejdede med dem omkring, det var noget ret personligt – noget, der skilte sig ud. Noget, der var stramt og …ret slutty. Og noget, som var lidt ekstra. Ikke så praktisk måske. Og jeg havde lyst til at lave noget, du ikke lige kan få. Det er ikke i tråd med moden ellers, og jeg havde lyst til at vise, hvad genbrug også kan og stille det i kontrast til trenden ellers og lave sit eget take på det. Komme med sit eget udtryk. Og det havde jeg bare lyst til at gøre.”

Du designere så kjoler og tubetoppe – er det noget, du godt selv kan lide at gå i?

”Ja, rigtig meget. Jeg elsker at have en stram tubetop på – uh, jeg synes, jeg kommer til at se så sej og lækker ud i det. Det var bare en form, jeg virkelig godt kunne lide. Og det samme med en stram kjole. Jeg kunne bare se det for mig, at jeg sad der på en udendørs bar med min stramme kjole, mine handsker og min choker og et lille glas.”

Så det er ikke scenetøj?

”Det er en blanding. Mit scenetøj er mit hverdagstøj. Idéen var også, at jeg skulle kunne have det på på scenen, og at det skulle være ekstra nok til det. På en måde var det optur at lave noget tøj, der var til scenen, men også med en opfordring om, at man også bare kan have det på normalt. Man må godt spice tingene lidt op.”

Hvem tror du, der køber det?

”Jeg ved det ikke. Måske ingen, men jeg håber, der er nogen, der viber med det, og som får lyst til at se lidt ekstra ud. Køre lidt et 00’er-look.”

Hvad ville du sige, hvis du så én på en klub om to uger i et af dine looks?

”Altså, jeg ville skrige og løbe hen og omfavne det menneske. Det ville være det største. Der er virkelig et 10-årigt barn indeni mig, der synes, det er så vildt at se sit navn på et stykke tøj. Det ville være så fedt. Jeg håber, det er noget, folk kan lide, og som gør, at folk føler sig herrelækre i, når de tager det på. Året ville være reddet, og så kunne resten af 2020 være lige meget.”

Shopper du selv secondhand?

”Ja, næsten udelukkende. Alt det, jeg har på, er second hand, og sådan har det været, siden jeg var lille. Som barn var det både et pengespørgsmål, men primært for at finde noget anderledes. Og det er det samme nu, og det, der ikke er secondhand, det prøver vi at gøre mere bæredygtigt. Men det var fedt at kunne lave det her og sætte en inspiration i gang og bare en snak i gang om det. Jeg havde også lyst til at gøre det ret tilgængeligt, så man selv kan gå i krig med det her projekt, selvom man ikke er mega god til at sy. Både tubetoppen og kjolen er forholdsvis nemme at sy nemlig.”

Vil du opfordre andre til at kaste sig ud i et syprojekt?

”Ja, helt vildt. Jeg synes virkelig bare, det kunne være fedt at se, hvor dygtige mange ville være til det.”

Har du et par tips til at komme i gang med at genbrugsshoppe?

”Jeg synes, det er sjovt at gå rundt og bruge lang tid på at kigge – hvilket jo er til mit held. Men hvis du ikke er det, kan du bruge Trendsales, hvor du kan lave en helt specifik søgning, så du kan tilpasse til det, du går efter. Du kan også gå ud og søge inspiration, og så derefter gå hjem på Trendsales. Du kan søge efter lige det, du går efter. Og det er altså ikke for at reklamere for dem. Det kan også være vildt sjovt at tage en masse venner med i genbrugen og være derinde lang tid og prøve alt muligt tøj for at finde ud af, hvad der er fedt.”

Shop Jadas kollektion HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her