Foto: Asos Marketplace
Trends

Derfor skal du kende Asos Marketplace – Asos’ bæredygtige vintage shop

af Rose Maria Boelsmand 29/06/2017
Asos Marketplace er en platform, der sælger håndplukket designer vintage fra selvstændige vintage boutiques fra hele verden, og hvor du kan finde netop dét ikoniske designer item fra en svunden tid, der vil give dit outfit en unik og original vintage kant.

Dilemmaet er velkendt: Man er drønmisundelig over dem, der lykkes med at finde dén der Fendi-clutch fra 70’erne eller en original Versace-blazer fra 80’erne, der er spot-on i forhold til tidens power-woman trend. Men det kræver ofte timer, hvis ikke dage, hvis man selv skal gennemtrawle genbrugsbutikker og loppemarkeder i ind- og udland for at finde guldnålen i høstakken af aflagt tøj… Men her kommer Asos Marketplace til undsætning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De fleste kender Asos, hvor alle highstreet-drømme bliver opfyldt for en slik og leveret til døren inden for få dage. Men hvad de færreste ved, er, at Asos, ud over hovedsiden med alle de kendte, store brands, også har en side, hvor du kan shoppe kurateret vintage og unikke pieces fra up-and-coming designere. Siden hedder Asos Marketplace og findes på samme platform som den kendte Asos-shop – det eneste man skal gøre, er at skifte til ’Marketplace’-fanen i øverste venstre hjørne på sitet.

Herfra åbner der sig en verden af udsøgt vintage, som er håndplukket af kyndige scouts, der har været gennem de store lagrer i byer som London, Paris og Berlin for at finde vaskeægte genbrugsguld, som de sælger fra deres individuelle online shops, men med Asos Marketplace som fælles platform. Flere af dem, der sælger de velvalgte vintage items på Marketplace, har også fysiske butikker. Eksempelvis butikken Nordic Poetry, der ligger midt i Londons notoriske vintage-område, Shoreditch, og som er et besøg værd hvis man er på de kanter. (Psst…! Nordic Poetry har et yndigt rum med ’Rare Items’ og ’Archive Pieces’ fra de store modehuse, og rummet er pinks fra panel til stuk!)

Læs også: ELLE Guider: Rejseguide til London på budget

Asos Marketplace ligner til forveksling det Asos, vi kender, men modsat hovedsiden finder du på Marketplace items, som du ikke finder andre steder. Det er de såkaldte ’Rare Items’, hvor du kan finde ikoniske Moschino-jakker fra 1980’erne, klassiske silkeskjorter fra Lanvin eller en bad-ass Versace læderjakke med de helt rigtige yuppie-vibes. Og der findes kun én af hver!

Asos Marketplace er et bæredygtigt initiativ, hvor man både kan købe håndplukket genbrug og samtidig støtter de små, individuelle erhvervsdrivende, der har fundet de knivskarpe vintage fund, og får hele fortjenesten ved salg. Asos stiller sådan set blot en etableret salgsplatform til rådighed for de små forretninger, så deres produkter kan blive udbredt til en større målgruppe, og Asos tjener derved heller ikke noget ved at huse Marketplace. De støtter blot små selvstændige butikker og fremmer den bæredygtige tilgang til mode, der får nyt liv på sitet.

”Asos Marketplace er det tætteste Asos kan komme på råt, entrepeneurisk talent, og det er en fantastik udvidelse af Asos-brandet. Her får vi lov til at agere vækstmiljø for talent og støtte de mest drivkraftige iværksættere på deres rejse fremad, uanset om de har deres eget brand eller kuraterer vintage. Det er virkelig spændende for os at se en butik vokse og blive en succes på Asos,” siger Katie Oldham, der er Head of Asos Marketplace, i forbindelse med at ELLE besøger Marketplace i London. Katie Oldham røber desuden ved samme lejlighed, at en af de bedste scoops hun selv har gjort på Asos Marketplace, er en af sæsonens uundgåelige kurvetasker, som sælges af den selvstændige australske shop Ellen & James på Asos Marketplace.

Asos Marketplace har lige nu omkring 120.000 items til salg, og hver uge kommer omkring 5.000 nye styles til på siden – både håndplukkede retro-items, eksklusiv designer-vintage og one-of-a-kind pieces fra nye designere. Når man finder et item på Marketplace, som man ikke kan leve uden, kan man også være helt tryg: Hele købsprocessen er nemlig efter samme model, som på Asos.com, hvor man lægger sit item i en kurv og gennem de få velkendte museklik er klar til betaling, og få dage efter modtager man sit køb. Det er dog de enkelte sælgere, der står for udsendelsen af varen, men Asos stiller købssikkerhed. Der findes sælgere fra hele verden på Asos Marketplace – inklusive 1 dansk sælger.

Katie Oldham fremhæver disse 5 butikker, som særligt værd at holde øje med på Asos Marketplace:

· Elsie & Fred – der er særligt gode til eklektrisk festivalstil

· Messina Girlder har et suverænt udvalg af retro og vintage sportswear

· Basement Six - der sælger de mest funky håndplukkede vintage streetwear items

· Sam Greenberg - er en af de butikker, der hædrer vintage arven og sælger de mest udsøgte ‘Archive Pieces’. Sam Greenberg har været på Asos Marketplace siden dag ét.

· Dream but do not Sleep - et et nyt brand med tøj til både mænd og kvinder – inspieret af den engelske musikscene.

Læs mere om Asos Marketplace her.

I galleriet nedenfor kan du se et udvalg af de Rare Items, der er til salg lige nu på Asos Marketplace

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her