Blake Lively: Teenageidolet, der blev voksen
Foto: PR
Trends

Blake Lively: "Jeg har lært at spille skuespil undervejs"

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 3/11/2016
Som Serena van der Woodsen i Gossip Girl tog hun over, hvor Carrie Bradshaw og Sex and the City slap. Men Blake Lively har altid villet mere med sin karriere end bare være kendt: Hun vil skabe gode film. Nu er hun aktuel i Woody Allens Café Society, og ELLE mødte hende til åbningen i Cannes.

Tekst: Jacob Wendt Jensen

Blake Lively brød igennem som Serena van der Woodsen i tv-serien Gossip Girl. Siden blev hun gift med Ryan Reynolds, og det går nu flyvende med skuespillerkarrieren. Lige nu er Lively aktuel i Woody Allens Café Society. I seks sæsoner og 121 afsnit var Blake Lively med til at bære Gossip Girl fra 2007 og seks år frem ind i hjertet på især teenagepiger over hele verden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Siden da har hun ud over at blive L’Oréal Paris’ nye officielle ansigt fået gang i en flot filmkarriere, der foreløbigt kulminerede, da Blake Lively iklædt en tætsiddende nude glimmerkjole fra Cynthia Rowley gik på den røde løber på filmfestivalen i Cannes i maj måned, hvor Woody Allens Café Society var åbningsfilm.

Filmen handler om unge Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) fra New York, der tager til Hollywood for at få luftforandring. Her møder han unge Vonnie (Kristen Stewart), som han forelsker sig i. Mange grin og forviklinger senere møder han også Veronica (Blake Lively) – en kvinde fra de højere sociale lag. Men hvordan fik Blake Lively rollen?

”At blive tilbudt en rolle i en Woody Allen-film er noget særligt. Han har skabt en ganske særlig udgave af New York på film, og den verden har jeg ikke haft indtryk af, at jeg passede ind i. Og derfor var det at blive spurgt meget overraskende. Mange af filmhistoriens bedste skuespillerpræstationer kommer efter min mening fra film instrueret af Woody Allen”, lyder det fra Blake.

Billedet nedenfor er fra Woody Allen-filmen Café Society.

Blake Lively interview

Blake Lively fik uden forberedelse stukket seks siders tekst ud til en audition.

”Jeg fik lov til at tage mig god tid og kørte løs. De vil jo ikke have, at man kommer ind ad døren og spiller, som om man fisker efter at være med i en Woody Allen-film. Efter første forsøg bad han mig gøre det igen – bare højere – så jeg har nok været lidt spagfærdig, fordi jeg var meget nervøs,” siger Blake Lively, da ELLE og verdenspressen møder hende på Hotel Carlton i Cannes, og på settet med Allen oplevede hun instruktørens effektive arbejdsform:

”At indspille film med Woody Allen er lige ud ad landevejen. Der var faktisk dage, hvor jeg var færdig med mine scener allerede klokken otte om morgenen. Det var især, da vi arbejdede i Central Park ved solopgang, og der kun var en eller to chancer for at få scenen i kassen. Tanken om at være med i en Woody Allen-film kan være lidt skræmmende, og jeg havde hørt, at han godt kunne finde på at ryste på hovedet, når han var utilfreds. I min første scene kom jeg gående ind i en natklub, og der så jeg ud af øjenkrogen, at Woody Allen rystede på hovedet bagved Jesse Eisenberg, som jeg spiller sammen med. Jeg tænkte, at nu var det da helt galt. Det viste sig heldigvis, at kameraet ikke bevægede sig helt som planlagt, og en statist havde blokeret for de planlagte billeder undervejs.”

Blake Lively var med på Ryan Reynolds’ Deadpool (2016). De mødte i sin tid hinanden på optagelserne til superheltefilmen Green Lantern i 2011, flyttede sammen og blev gift i 2012 og har en datter på snart to år, og Blake fødte i september måned deres andet barn.

Blake Lively og Ryan Reynolds

En journalist vil gerne vide, hvordan det ændrede Livelys tilgang til skuespil, at hun blev mor?

”Jeg har ikke følt skiftet så tydeligt, fordi jeg har haft niecer og nevøer – der i øvrigt kalder mig ’deres rigtige mor’ for sjov. Vi er i det hele taget meget familiemindede i vores familie. Jeg havde hele fem måneders barsel, og det er længere, end hvis jeg havde arbejdet på et kontor i USA. Undervejs kom jeg helt i tvivl om, hvor god en skuespiller jeg var, men en dag fik jeg lyst til at komme tilbage og trykke på genstartknappen, og nu er jeg voldsomt i gang igen,” siger hun med henvisning til ikke bare Café Society, men også sensommerens film The Shallows og den kommende All I See Is You.

Blake Lively begyndte som skuespillerinde som 16-årig, men hun mener ikke, det har været en fordel:

”Jeg tog det hele som en leg. For mig var det ligesom at klæde sig ud og få gratis mad som betaling. På en måde ville jeg ønske, at jeg havde været mere nervøs for faget, for så havde jeg nok arbejdet hårdere og var blevet dygtigere. Men jeg har lært at spille skuespil undervejs, og I skal glæde jer til min næste film, All I See Is You, hvor jeg spiller en blind kvinde, der får synet igen.”

Marc Forster, der også lavede Monster’s Ball og Finding Neverland står bag instruktionen på den kommende film, så, jo, der er i den grad sket noget for det autodidakte teenageidol, der ganske enkelt bare elsker film.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet en række af Blake Livelys smukkeste looks gennem tiden.

ELLE & Dig

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her