Foto: Asger Mortensen
Trends

13 spørgsmål til Danmarks mest punktlige karrierekvinde: Salma Jabbar

af Rose Maria Boelsmand 17/08/2017
Hvordan får man mest ud af sin tid, når man er en karrierekvinde med stort K i verden, hvor alting foregår her og nu - og hvordan lander man en topstilling i en alder af blot 30 år? Det har vi talt med Salma Jabbar, der er Head of Marketing & PR for Orlo Watches om - og hun ved hvad hun taler om!

Salma Jabbar er en af de cool karrierekvinder, vi ikke kan nøjes med at ELLEske. Vi er også dybt fascinerede af den karriere, den 30-årige dansk-pakistaner har skabt for sig. Med en fortid hos både Google og Georg Jensen og internationale stillinger i NYC, Singapore og Toronto, er hun en af de kvinder vi virkelig gerne vil have et karriere råd eller to med på vejen af - for hvordan kan man nå så meget på så kort tid, som Salma har nået allerede?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sjovt nok handler Salmas hverdag i dag netop om tid - hele tiden. Hun er nemlig i spidsen for det nye super-cool danske urbrand Orlo, der er i gang med at revolutionere hele urmarkedet herhjemme med cool styles, og gennemførte detaljer. Så hvad er mere nærliggende end at høre Salma lidt om, hvad 'tid' egentligt betyder, og har betydet, for hendes hverdag og karriere?

Vi har stillet 13 hurtige spørgsmål til én af Danmarks ubetinget sejeste (og mest punktlige) girl-bosses:

Du har en imponerende karriere på trods af, at du er meget ung. Hvordan har du nået så meget på så kort tid?
Jeg har altid haft meget travlt i forhold til alle de ting jeg gerne vil nå. Jeg har et meget højt ambitionsniveau, og derfor har det altid være meget naturligt for mig at skulle løbe lidt stærkere.

Er du gået på kompromis med noget for at nå dertil, hvor du er i dag?
Jeg vil faktisk mene, at jeg netop ikke er gået på kompromis med noget for at nå dertil, hvor jeg er i dag - jeg har selvfølgelig også kun haft mig selv at skulle tænke på, mens jeg har truffet de valg som jeg har, om det så har været at sige et job op eller tage imod et tilbud.

Du arbejder med tid. Men hvad betyder ’tid’ for dig?
Tid og kvalitet er reelt to ting som hænger sammen for mig. Det er derfor meget vigtigt, at der er et element af kvalitet i de ting jeg bruger tid på, og derfor er jeg også meget selektiv - det må gerne være berigende og samtidig noget som tilfører positiv energi og glæde i mit liv.

Hvad er dit bedste tip til at optimere sin tid i hverdagen?
Organisere og planlægge. Det er den bedste måde for at kunne danne sig et godt overblik. Jeg laver altid to-do lister, og min kalender er nok mit bedste våben i forhold til at optimere min hverdag, for så er jeg sikker på, at jeg når alt det som jeg skal.

Hvilke apps sparer dig mest tid i hverdagen?
Google maps. Jeg er altid på farten, og selvom det er svært for mig at indrømme, så har jeg en ret dårlig stedssans.

Læs også: Bliv uddannet på ELLE! Læs og ansøg om optagelse på ELLE International Fashion Program her

Og hvilke apps har det med at stjæle din tid?
Det må helt klart være Instagram, hvilket jeg tror at de fleste kan genkende.

Hvor tit kigger du på dit ur i løbet af en dag?
Hmm... det er et godt spørgsmål, haha. Det ved jeg virkelig ikke, men jeg vil skyde på en 30-40 gange.

Hvad er det første du gør om morgenen?... Og det sidste du gør om aftenen?
Jeg tjekker altid lige mine mails og notifikationer om morgenen, for at sikre mig at der ikke er kommet noget ind, der haster, og alting er 'on schedule'. Det sidste jeg gør er faktisk lige at scrolle igennem mit Instagram-feed og se stories på Instagram og Snapchat.

Er du typen, der altid er fem minutter for tidlig eller for sen på den? Og hvad tror du at det siger om dig som person?
Jeg kommer altid et par minutter for tidligt. Jeg hader at komme for sent, jeg kan faktisk få helt ondt i maven over det, og søger derfor altid for at have en buffer ind i mellem møder for at undgå det.

Hvordan er din work/life balance?
Jeg har en ret god work/life balance selvom det i perioder godt kan tage over med arbejde. Men det er noget som jeg er meget opmærksom på og konstant prøver at forbedre.

Er din work/life balance noget, du har arbejdet/arbejder med?
Ja meget. Jeg har haft perioder i mit liv hvor jeg har arbejdet 80+ timer om ugen, og jeg ved af erfaring, at det ikke er holdbart i længden. Jeg går meget op i mit arbejde og prioriterer det højt, men jeg har også lært vigtigheden i at passe på mig selv.

Alle burde bruge 5 minutter hver dag på ...
... at nyde en rigtig god kop kaffe uden afbrydelser.

Hvor mange ure har du? – og hvordan gør du uret personligt?
Jeg har et ur fra Georg Jensen, Ole Mathiesen, Rado og Orlo. Jeg elsker smykker og accessories og kombinerer altid et farverigt og udtryksfyldt håndled alt efter om jeg har et guld eller sølv ur på. Jeg går i øjeblikket meget med 'Ossel' uret [fra Orlo, red.] i guld og har derfor kombineret det med en masse forskellige armbånd både i guld og med forskellige farvede sten og tassels.

I galleriet nedenfor kan du se nogle af de cool styles fra Orlo, som Salma er med til at bringe frem i verden for tiden. Vi er allerede fan, og håber, vi kan blive ligeså tjekkede og punktlige som Salma, med et af de finde styles om håndleddet!

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her