Foto: Ceen Wahren/Anders Schonnemann
Nyt magasin

Nyt ELLE på gaden + ELLE Decorations julenummer

af Nikita Hoffmann Andersen 28/10/2020
Torsdag den 29. oktober 2020 er ELLEs novembernummer på gaden + ELLE Decorations julenummer. Smugkig i magasinet her.

Denne udgave af ELLE skulle have været festligere, præcis som den plejer på denne tid af året. Men ikke meget har som bekendt været, som det plejer i år.

Vi skulle have hyldet den danske modebranche i september og have givet jer ikke bare de bedste look og detaljer fra aftenen, men også uddrag fra årets taler. Jeg glemmer f.eks. aldrig forfatter og kvindeforkæmper Sara Omars hjertegribende tale, da hun vandt prisen som Årets kvinde sidste år og begyndte med ordene: ”Der, hvor jeg kommer fra, er en pris noget, kvinder betaler, og ikke noget, de får”. Hun sluttede med at dedikere prisen til den datter, som hun aldrig nåede at lære at kende.

 

 

Smykkedesigner Trine Tuxen vandt Årets smykkekollektion for V Collection og holdt en underholdende tale om sit komplicerede forhold til tissekoner, som netop den kollektion er inspireret af. En anden fest, som er delvist aflyst, er fejringen af ELLEs 75 år. ELLE er som bekendt af fransk oprindelse og blev i 1945 startet af journalisten Hélène Lazareff, der havde en ambition om at skabe et kvindemagasin, hvor det seriøse gik hånd i hånd med det letfordøjelige; det chikke med glimtet i øjet.

Det er stadig den dag i dag ELLEs ærinde – uanset hvor i verden vi udkommer. ELLE er gennem tiden – sammen med vores medmodemagasiner – blevet beskyldt for ikke at være begavet nok. Den påstand ville Lazareff være dybt uenig i. For ELLE har i den grad haft kvinders uafhængighed på agendaen og har kæmpet for ligestilling mellem kønnene ved at sætte fokus på alt fra kvinders ret til at arbejde, p-piller og fri abort til ligeløn, sexisme og anden undertrykkelse på de glittede sider i nu 75 år. Og det bliver der ikke ændret ved. Men snydes for opmærksomhed skal ELLE-brandet nu ikke, så helt corona-sikkert fejrer vi ELLEs århundrede på side 62.

Selv om 2020’s sidste fester muligvis også er aflyst eller barberet ned til ganske få deltagere, opfordrer ELLEs moderedaktion os nu alligevel til at gøre lidt ekstra ud af vores outfit de næste måneder. For med rød læbestift, smukke strømper (gerne i sandalerne), pufærmer, hårpynt og perler kommer vi måske alligevel lidt sjovere igennem sidste del af året, hvor intet vil være, som det plejer.

God læselyst, 

Cecilie Ingdal, chefredaktør. 

 

Psst! Smugkig i månedens magasin her: