YSL’s muse er død

Yves Saint Laurent (død 2008) havde to muser, der satte deres tydelige præg på hans kollektioner. Den rå, urbane Betty Catroux, og den blide, bohemede Loulou de La Falaise. Nu er Loulou død efter længere tids sygdom, og modeverdenen er blevet en markant personlighed fattigere.

Loulou de La Falaise var datter af engelske Maxime Birley, en af den tids store modeller i Paris, og en fransk greve, Alain de La Falaise. Hun voksede op i London og New York, men flyttede snart til Paris, hvor hun var blevet en del af inderkredsen omkring Yves Saint Laurent. Det internationale præg forlod hende dog aldrig.

Hendes stil var farverig og markant, selvsikker og unik med et umiskendeligt kreativt præg, der skilte hende ud fra resten af den sortklædte fashion crowd. Hun var ganske enkelt en dronning af venstre bred; excentrisk, aristokratisk og charmerende, og hendes sans for farver var til markant inspiration for Saint Laurent, for hvem hun især designede smykker og accessories.

Samarbejdet varede fra 1972 til 2002, hvor YSL trak sig tilbage fra modescenen. Herefter kastede Loulou sig med stort held over at skabe sin egen tøj- og smykkelinje, med egne butikker i Paris og salg i bl.a. USA.

Loulou de la Falaise: født 04.05.1948 i England, døbt Louise Vava Lucia Henriette Le Bailly de La Falaise, død 05.11.2011 i Frankrig. Hun efterlader sig ægtemanden, kunstner Thadée Klossowski, og datteren Anna.

YSL’s muse er død

Relaterede artikler