Udtaler du (også) Asos helt forkert?

Foto: My Fair Lady

Bare rolig... Selv Audrey Hepburn kæmpede med udtalen i rollen som Eliza filmklassiekren My Fair Lady fra 1964, så der er ingen grund til panik, hvis nogle ord ikke falder dig lige for i første forsøg! Og særligt modens mange og ofte eksotiske navne, kan være en hel lingvistisk videnskab at give sig i kast med. 

Den populære britiske netbutik Asos er igennem de seneste år blevet et kendt navn i branchen, som de fleste mode-elskere kender til.  

Men måske er du (også) en af dem, der udtaler navnet Asos helt forkert? Så fortvivl endelig ikke, for vi giver dig her svaret på, hvordan du kan være helt med på beatet, næste gang du net-shopper med veninderne.

Asos er en forkortelse af ’As Seen On Screen’ og der findes tydeligvis et hav af forskellige måder at udtale navnet på. 

Læs også: Vi udtaler 'Zara' fuldstændig forkert

Nogle udtaler Asos som ’Ass-oss’ og andre ’Ay-sos’ nogle helt tredje bruger forkortelsen og siger ’A-S-O-S'.

I følge Marie Claire er Asos dog netop kommet os alle til undsætning og fortæller én gang for alle på deres hjemmeside, hvordan navnet skal udtales: ”I kender og elsker os som Asos. Men folk spørger ofte om, hvor navnet kommer fra (efter spørger folk altid om hvordan det udtales – det er [Ace-oss], så ved i det”.

Det viser sig altså, at du hverken skal udtale Asos som ’Ass-oss’ eller ’Ay-sos’, som en del af os gør.

[Ace-oss] er nemlig den helt rigtige måde at udtale mærket på. 

Sidder du nu alligevel og er en smule i tvivl om, hvorvist der er andre af modens (svære) navne, som du ikke får krøllet tungen rigtigt omkring, så er der lidt hjlp at hente i galleriet nedenfor, hvor vi guider dig til den præcise udtale af alle modens navne. Parle-vouz fashion? 

Parlez-vous fashion? Sådan udtaler du modens navne

 

 

Relaterede artikler