Ny chefdesigner for Céline: Hvad nu Phoebe Philo?

Foto: All Over Press
 
Opdateret 22-12-2017: LVMH bekræfter at Phoebe Philo fratræder jobbet som Kreativ direktør for Céline. Phoebe Philos afløser er endnu ikke offentliggjort.
 
 
Ifølge flere kilder er det franske multinationale konglomerat LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy, red.) i fuld gang med at interviewe mulige kandidater til stillingen som chefdesigner for Céline, hvilket må betyde, at den nuværende kvinde på posten, Phoebe Philo, skal søge nye veje!
 
… Og det er ret vildt, for siden Phoebe Philo kom til i 2008, har brandets fashion-autoritet haft en markant opblomstring, hvilket uden tvivl må tilskyndes den britiske Philo, der dimitterede fra London’s Central Saint Martins i 1996, en af verdens førende design- og kunstskoler.
 
 
Inden Philo kom til Céline-universet, var hun flere år hos modehuset Chloé, der i 2001 gav hende stillingen som Creative Director – en stilling, hun overtog fra studieveninden Stella McCartney (der startede sit eget brand).
 
Philo var hos Chloé indtil 2006, hvor hun tog et pusterum fra modebranchen for at fokusere på familielivet, som i dag inkluderer tre børn med galleristen Max Wigram. Et pusterum, der tilsyneladende gav hende fornyet energi, for da hun i 2008 kom tilbage og indtog stillingen som chefdesigner for Céline, bemærkede man straks Philos velkendte og enkle DNA hos Céline, der fik modebranchen til at sukke i kor efter rundsnuede ballerinaer med klodshæl, løse habitbukser og feminin, underspillet power-dressing.
 
Mange af hendes styles er blevet ikoniske for modehuset, heriblandt ’Luggage Tote’-tasken, som Philo designede i 2009, der med sie tidsløse detaljer og sin skulpturelle form blev en af Célines største succeser. Ligesom også kollektionerne har været præget af Philos minimalistiske, men grafiske touch, som man i den seneste SS18 Céline-kollektion så kombineret med lækre farver (sart gul, babypink og jordfarver) og originale detaljer som oversize bæltespænder og store tote-bags.
 
 
Men om Phoebe Philos kreative hånd skal brillere hos et nyt brand, må tiden vise! For selvom rygterne svirrer, afviser en talsmand fra LVMH kategorisk, at Philo er på vej til at forlade den franske fashion-femme”Vi afviser kategorisk set enhver forestående afgang af Phoebe Philo fra Céline,”  - men mon ikke det blot er en fransk finte for at holde presseomtalen i skak på, indtil de nye kontrakter er underskrevede?
 
Ifølge flere interne kilder, har koncernen nemlig haft flere potentielle kreatører til samtale i huset, der tæller lige fra den tidligere chefdesigner for Stella McCartney, Natasa Cagalj, som nu sidder hos Ports 1961, til Ilaria Icardi, der i dag er chefdesigner for Victoria Beckham.
 
Men hvad så med Phoebe Philo? Her lyder jungletrommerne, at hun skal hjem til England som Creative Director for Burberry!
 
Intet er dog sikkert, og vi må i spænding vente på LVMH-dommernes afgørelse - og lad os så i mellemtiden nyde Phoebe Philo seneste SS18-kollektion for Céline, der med en sart farvepallette og smukke detaljer i den grad understreger, hvorfor designtalentet har siddet på posten de seneste ni år!
 

Ny chefdesigner til Céline: Hvad nu Phoebe Philo?

 

Relaterede artikler