Foto: Produktfoto, PR
Mode

Mød modens rockstjerner: Rodarte

af Celina Bengtsson 15/03/2016
Som optakt til den eftertragte Rodarte &Other Stories-kollektion, som lander i butikkerne og online på torsdag, kan du helt eksklusivt møde de to californiske søstre bag kultbrandet, Rodarte, samt se alle de cool items fra kollektionen med tilhørene priser lige her.

Tekst: Malou Wedel Bruun // Foto: PR // Trykt i ELLE Marts 2016, nr. 89

Det californiske kultbrand Rodarte udgøres af to søstre, der finder styrke og kreativitet i at fungere som en fælles organisme. De skaber romantiske og alligevel rå kreationer, som har gjort dem til Vogue-dronningen Anna Wintours darlings, og nu har de skabt en kollektion for &Other Stories, der giver dig lyst til at danse! Vi har mødt dem.

Det er ikke hvem som helst, den svenske highstreetdarling &Other Stories har fået til at designe en kollektion. De californiske Rodarte-søstre Kate og Laura Mulleavy har ganske vist en baggrund i henholdsvis kunsthistorie og engelsk litteratur, men da de i 2005 besluttede sig for at designe, blev de et hit overnight, godt hjulpet på vej af selveste Anna Wintour.

Dengang stod de for et romantisk punk-couturelook, men siden har de vist, at de også kan fabulere over alt fra ballet og Star Wars til havfruer og digtere, ligesom de senest både har skabt tæpper og skrevet og instrueret en film.

I dag har de dog taget turen til Stockholm for at præsentere den kommende &Other Stories-kollektion, hvor ELLEs udsendte møder dem i svenskernes cool hovedkvarter i et tidligere bryggeri.

De to søstre er med andre ord ikke helt almindelige – Det føles som at sidde over for to rockstjerner; de simpelthen oser af power og karisma. Meget passende har de da også skabt en kollektion, der med sine brændte røde farver, sølv, sort, glimmer og patchworkdetaljer ganske enkelt giver lyst til at danse, som var det 1979, og jeg er derfor nødt til at spørge, om de tænkte på musik, da de designede kollektionen.

De griner og taler i munden på hinanden, men Kate vinder retten til at svare først: ”Altså, vi kan begge godt lide at danse.” Og Laura præciserer: ”Vi elsker begge musik, og vi elsker at danse. Så jeg er sikker på, at det har ligget i luften, og måske er det også det, der gør, at noget af kollektionen kan føles aften-agtig, selv om den ikke er en aftenkollektion. Jeg vil tro, det er denne her oplevelse af at føle sig levende ...”

De to søstre er som sagt ikke uddannede designere, men netop det at være uskolet og uvidende om begrænsninger og regler ser de som en fordel.

Laura:”Det at starte uden regler er en skøn måde at definere, hvad vi er, og hvad vi gør. For vi har simpelthen bare skabt det baseret på, hvad vi mener om design, og hvordan vi synes, processen skulle være. Jeg føler, at det får os til at gøre vores bedste. Og jeg kan godt lide tanken om at være en outsider eller regelbryder. For hver kollektion afprøver vi ideer, der synes umulige – ’Det kan overhovedet ikke lade sig gøre! Lad os gøre det!’.”

Med &Other Stories lykkedes det dog fint at kommunikere ideerne videre, for søstrene fik 100 procent kreativ frihed, og de er stolte af og glade for resultatet. Som Kate afslutter: ”Vores form for kreativitet er virkelig organisk. Og når den kommer så naturligt som her, lykkedes det os at give den det, vi ville: en form for tidløs kvalitet.”

Læs resten af ELLEs redaktør, Malou Wedel Bruuns interview med de to Rodarte-søstre i ELLE Marts 2016-magasinet.

Rodartes kollektion for &Other Stories er tilgængelig i butikkerne og online fra torsdag den 17. marts 2016.

Psst... kan du heller ikke vente til på torsdag med at se alle de lækre items fra kollektionen? Så kig i galleriet, hvor vi har samlet hele kollektionen med tilhørene priser til dig.

Brug pilene eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her