H&M lancerer ny kollektion af genbrugstøj

Igennem de sidste har H&M tilbudt kunder at donere poser med let brugt, uønsket tøj i deres butikker. Det indleverede genbrugstøj bliver nu forvandlet til noget helt nyt, for tøjkæden har netop annonceret, at den første kollektion af denimtøj, der er lavet af genbrugstøj, nu bliver lanceret i butikkerne.

H&M's nyeste kollektion er inspireret af de svenske OL-outfits.

Kollektionen med genbrugstøj vil blive produceret af fibrene fra de mange millioner kilo genbrugstøj, som H&M har samlet over det seneste år.
Igennem en proces hvor det donerede tøj er blevet genbrugt, designer firmaet nu fem klassiske denimdesign til både mænd og kvinder.

Lady Gaga er indgået i samarbejde med H&M

H&M håber at sætte tendens i gang

For mændenes vedkommende vil denimkollektionen indeholde to par jeans og en denimjakke. Damekollektionen vil bestå af et par jeans og en ærmeløs denimvest.
Hos H&M håber man på, at kollektionen med genbrugstøj vil sætte større fokus på tekstilproduktionen og den tiltagende negative effekt, som tøjindustrien har haft på miljøet.
Der er endnu langt igen før, at kollektionen kan revolutionere dette, men den kan måske være med til at starte en tendens til, at man i højere grad genbruger fibre i tøjindustrien.

"Vi er stolte af at tilbyde miljøvenlige produkter, som vi og vores kunder tror på" siger H&M-designeren John Loman ifølge fashiongonerogue.com.

Se Isabel Marants kollektion for H&M i galleriet

Kollektionen af genbrugstøj vil være tilgængelig i udvalgte H&M-butikker i slutningen af februar.
Se flere billeder i galleriet herunder:

H&M lancerer ny kollektion af genbrugstøj

Relaterede artikler