Tatiana Andersen Camre og Julie Fagerholt
Mode

ELLE interviewer: Dansk Design Talent nomineret Tatiana Andersen Camre og mentor

af Laura Marie Gotthardt 22/10/2015
I aften går det løs, når vinderen af Dansk Design Talent - Magasin Prisen 2015 skal findes og hyldes med 500.000 kr. samt et modeshow under Copenhagen Fashion Week til januar. ELLE har mødt nomineret designer Tatiana Andersen Camre og hendes mentor Julie Fagerholt til en snak om konkurrencen, samarbejdet, og hvad pengene skal bruges til, hvis Tatiana vinder.

Dansk Design Talent - Magasin Prisen 2015 løber af stablen i aften den 22. oktober, og ELLE har mødt nomineret designer Tatiana Andersen Camre og hendes mentor Julie Fagerholt til en snak om at inspirere hinanden, designprocessen, og hvad den halve million skal bruges til, hvis Tatiana vinder...

Læs også: ELLE interviewer: Dansk Design Talent nomineret Maikel Tawadros og mentor

Tillykke med nomineringen ved Dansk Design Talent 2015. Hvad betyder det for dig at være nomineret?

Tatiana: Det betyder utrolig meget, fordi det selvfølgelig er en anerkendelse af mig som designer.

At arbejde indenfor den kreative branche kræver utrolig meget arbejde, så det er dejligt at blive hjulpet lidt på vej af den kommercielle og etablerede del af branchen.

Du er blevet tildelt Julie Fagerholt som mentor – hvordan kan du lære af hende?

Tatiana: Julie har som person og som succesfuld og etableret designer rigtig meget at give af. Hun har været med hele vejen fra starten af projektet. Helt specifikt til at komme med ideer til hvor jeg var på vej hen med selve projektet, og hun har givet uundværlig opmuntring, som har været fantastisk. At høre hende fortælle om sit liv og færden i modebranchen, har jeg sat stort pris på.

Hvorfor har du sagt ja til denne opgave som mentor for Tatiana – hvad giver det dig?

Julie: Fordi jeg synes, det er spændende at videregive den erfaring, jeg sidder inde med, og det er interessant for mig at arbejde med en spirende designer, det giver en del flash backs…

Hvad er det med dine ord, der er unikt ved Tatianas design?

Julie: Tatianas design er unikt, fordi hun har sin personlighed med i sit design, og derudover har hun en unik sans for farver og print

Hvordan er at have en mentor, og hvordan arbejder i rent praktisk sammen?

Tatiana: Det har været et stort privilegium. Vi har holdt mange møder, hvor jeg har fremlagt, hvor jeg var i selve designprocessen. Jeg har fremvist inspirationsbilleder og toiles (“test”- af det endelige tøj), og hun har kommet med feedback. Det der særligt satte gang i tankerne var, da jeg viste hende, hvad jeg tidligere har lavet, og hun var meget begejstret for min Central Saint Martins afgangskollektion. Jeg havde lidt glemt, hvor legende og frit universet var dengang, før jeg kom ud i den “virkelig verden”, hvor mode-verdenen ser helt anderledes ud. På det praktiske plan har hun fx stået for, at det var den fantastiske fotograf Jette Jørs, der tog billederne af min kollektion.

Hvem ville du selv have ønsket som din mentor i Tatianas situation?

Julie: En person med stor erfaring inden for både design og forretning, således at jeg kunne trække på vedkommendes erfaring fra begge sider.

Som erfaren i branchen, hvordan ville du investere de 500.000 for Tatiana, hvis hun vinder?

Julie: Jeg ville investere i rådgivning eller i en medarbejder med sans for regnskab og forretningsudvikling, så Tatiana kan fokusere på det, hun er bedst til - nemlig at designe.

Hvis du vinder, hvordan skal pengene bruges?

Tatiana: De ville skulle bruges til at lette den administrative byrde, der er ved at være selvstændig. Regnskab, budget, told-regler og den slags min hjerne er helt umulig til. Sådan har de fleste kreative personer det nok, for alt med tal bryder jeg mig meget lidt om.

Læs også: Kylie Jenner er (også) spottet i dansk design!

Husk at følg med på ELLEs Instagram i aften, hvor vi opdaterer fra showet og tjek galleriet, hvor vi har samlet lookbook-billederne af Tatiana Andersen Camres kollektion kreeret i samarbejde med Julie Fagerholt til artisten Anya.

Psst...klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her