Tilbageblik Derfor gik Karl Lagerfeld aldrig uden solbriller - og sådan så han ud uden

Foto: MEGA

Chanel-designeren Karl Lagerfeld døde tirsdag den 19. februar 2019, og modebranchen har i sandhed stået i Karls tegn lige siden. En ting, der især var karateristisk for Karl Lagerfeld var, at han aldrig gik uden solbriller.

Kun uhyre sjældent viste den tyskfødte designer sit ansigt helt og aldeles au natural.

Men hvorfor?

Reglerne for Karl Lagerfelds garderobe er få, men strenge. Designeren, der både sad ved det kreative ror hos franske Chanel og italienske Fendi frem til sin død i februar 2019, bar nemlig altid signaturlooket:

Sort og hvidt fordelt på henholdsvis stramme bukser, skjorte, slips og blazer. Skulle der dresses up smed Karl de ikonske Chanel-perler om halsen, mens det kridhvide hår altid var samlet i en hestehale. 

Èn ting, der dog slet ikke var til diskussion, var solbrillerne, der evigt og altid fungerede som en maske for manden, som alle ville have en bid af. 

Læs også:  25 af Karl Lagerfelds mest berømte, humoristiske og provokerende citater.

Og Karl Lagerfeld har da også selv udtalt, at solbrillerne virkede som et form for dække: "De er min burka", udtalte designeren. "Jeg gemmer mig bag mine solbriller, fordi jeg ikke ønsker at blive observeret. Jeg vil ikke have, at alle kan se mit ansigtsudtryk", forklarede tyskeren, der blev 85 år gammel. 

Chanel-designeren har også tidligere fortalt, at han var en smule nærsynet, og at han syntes, at nærsynede mennesker lignede små, nuttede hundehvalpe, som bare gerne ville adopteres - et look, han ikke ønskede at blive forbundet med. 

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Karl Lagerfeld brød dog sin nærmest livslange regel kort før sin død. Da designeren for sidste gang viste sig efter et Chanel-show, i oktober 2018, takkede han nemlig af uden sine solbriller! 

Mon Hr. Lagerfeld vidste, at han takkede af for sidste gang? Var det derfor, han ville se sit publikum i øjnene? 

Karl Lagerfeld i oktober 2018 uden sine solbriller.  Foto: MEGA

Karl Lagerfeld i oktober 2018 uden sine solbriller. 

Svaret får vi nok aldrig...

Og der findes da også andre billeder af Karl Lagerfeld uden solbriller. De er dog af noget ældre dato, men du kan få et glimt af Karl uden "sin burka" i galleriet herunder: 

Karl Lagerfeld uden solbriller

Relaterede artikler