Foto: Louisa Ogaard Reinholdt Jakobsen
Mode

Dansk finalist til 'Remix 2016' i Milano

af Celina Bengtsson 15/02/2016
For tredje år i træk afholder den internationale pels-design konkurrence, 'Remix' med støtte fra blandt andet Vogue Italia og MiFur, og i år har vi en dansk designer med i kapløbet om den ærefulde pris.

'Remix' blev lanceret i 2003 af The International Fur Frederation (IFF) med det formål at udvikle den nye generation af designeres kompetencer og færdigheder indenfor pels.

Den 3. marts 2016 bliver 'Remix 2016' afholdt på Teatro Vetra i Milano, Italien, hvor de tolv finalister hver især får muligheden for at vise tre looks, som alle indeholder beklædning og accessories i pels, samt eventuelle non-fur items.

Om denne konkurrence siger chefredaktøren for Vogue Italia, Franca Sozzani:

''Vogue Italia fortsætter, sammen med Vogue Talents, med at bakke op om nye talentfulde designere. Det er fundamentalt på dette stadie af deres karriere, at de oplever støtte fra branchen.''

Se også: Kopenhagen Fur præsenterer ''Imagine Talents 2016''

Dommerpalenet til årets 'Remix' består blandt andet af seniorredaktør på Vogue Italia, Sara Maino, chef for Vogue Talents, Veronica Etro, kreativ direktør hos Etro Woman, Tamu McPherson, forfatter og streetstyle fotograf, Leah Perex m.fl.

Den danske finalist og stjerneskud, Louisa Ogaard Reinholdt Jakobsen er en af de heldige, der er med i kapløbet om prisen, og har en særdeles lys fremtid foran sig, hvis man sammenligner med nogle de tidligere års finalisters nuværende karriere.

Nogle finalister fra de tidligere år er endt med at arbejde hos store modehuse, såsom Dolce & Gabbana, Louis Vuitton og Balmain. Sidste års vinder, Yusuf Kalem kunne se sine designs i store kampagner og i magasiner som både Vogue Italia og Harpers Bazaar US.

Se også: Dagens stiltip: Sådan styler du din pels

I anledning af 'Remix 2016' som efterhånden ikke er særlig langt væk, har ELLE taget en lille snak med den danske finalist, Louisa om hendes chancer, konkurrenter, rollemodeller og drømme.

Læs med her:

Hvad tror du, der ligger til grund for, at du er blevet udvalgt som en af de 12 finalister?

Det er svært at sige, men måske det kan havde noget at gøre med, at jeg har designet en kjole i sælskind og måden, hvorpå jeg har integreret sælen i forskellige farver i mit design. Vi ser mange forskellige pelsarter i modebilledet, hvor sælen måske stadig lidt bliver forbundet med de traditionelle grønlandske sælskindsdragter.

Hvor har du fundet inspiration til det design, du stiller op med til Remix 2016?

Det udspringer fra min afgangskollektion fra Kolding Designskole, hvor jeg i sommers designede en tekstilkollektion inspireret af søvnlidelserne søvnparalyse og hypnagoge hallucinationer. Søvnparalyse er en tilstand, hvor man vågner, men er ude af stand til at bevæge sig. Hypnagoge hallucinationer er de stærke, men til tider uklare drømmebilleder, man kan have i forbindelse med paralysen. Med det som inspiration har jeg f.eks. i en af mine kjoler arbejdet med skind og sæl på en måde, så det symboliserer overgangen fra noget statisk til et mere dynamisk og levende udtryk, hvor organiske former og farver flyder sammen.

For mig er det interessant at arbejde med stemninger og følelser som inspiration. At bruge historiefortælling som et værkstøj til min tekstile opbygning og se, hvordan det hele kan ændre sig, når det kommer på kroppen og i bevægelse, synes jeg er virkelig spændende.

Hvordan vurderer du dine egne chancer for at vinde denne konkurrence?

Det er godt spørgsmål. Uanset hvad der sker, så er jeg bare meget taknemmelig over at være blevet udvalgt som en af de 12 finalister. At få lov til at være med og vise sine designs og møde designere fra andre steder i verden er en stor oplevelse!

Tidligere finalister er endt med at arbejde for store brands såsom Dolce & Gabbana, Louis Vuitton og Balmain. Hvilken brand ville være det allervildeste for dig at arbejde for i fremtiden?

Der er mange inspirerende og dygtige designere, som virkelig kunne være spændende at arbejde for. Fendi synes jeg blandt andet er helt fantastisk. Jeg er vild med deres silhuetter og deres tekstiler. Måden de kombinerer farver, mønstre og pels, synes jeg er utroligt inspirerende.

Hvem er dit største forbillede og hvorfor?

Inden for designverdenen synes jeg, jeg har mange forbilleder, svært at nævne én bestemt. Men generelt møder jeg ofte søde og spændende mennesker med forskellige kvaliteter og livserfaring, som fascinerer og inspirerer mig i det daglige, både som designer og privat.

Psst... tag et kig forbi galleriet, hvor vi har samlet et par billeder af de designs, som den danske, finalist, Louisa, stiller op med til Remix 2016.

Brug pilene eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her