Foto: PR
Capsule collection

Balmains Olivier Rousteing: "Det vil jeg læse og drikke ved poolen"

af Amalie Takahashi Christiansen 25/06/2020
Den luksuriøse webshop, Mytheresa, præsenterer nu sit nyeste samarbejde. Valget er denne gang faldet på det franske modehus, Balmain, der har designet en eksklusiv capsule-kollektion i form af en ode til sommerens stunder. I den anledning deler ELLE her en eksklusiv Q&A med Balmains 34-årige Artistic Director, Olivier Rousteing, om tankerne bag kollektionen.

Hvad er idéen bag den eksklusive capsule-kollektion, som du har skabt til Mytheresa?

”Mens jeg arbejdede på kollektionen, blev jeg ved med at tænke på sidste sommers fejringer og get-aways, som jeg altid vil sætte pris på. Jeg voksede op i det sydvestlige Frankrig i en by i Bordeaux, hvor somrene var meget lange, meget varme og altid meget solrige – hvilket betyder, at alle flygter til den nærliggende Atlanterhavskyst og til øerne, så snart det er muligt. Jeg har så gode minder fra de stunder, jeg har tilbragt ved disse vidunderlige spots – vandet er perfekt, og strandene er grænset af skove og enorme klitter, der ser ud til at fortsætte for evigt, og de små byer er smukke. Det er temmelig forbløffende, hvor mange gode sommerdestinationer, der er at vælge imellem dernede. Så mens mit team og jeg arbejdede på denne capsule-kollektion, forestillede jeg mig Balmain-hæren på vej til områdets hotte surfing-spots som Hossegor, old-school luksus-resorter som Biarritz og chikke kystbyer som Cap Ferret – og jeg sikrede mig, at kollektionen ville byde på netop det, som de ville have lyst til at pakke i deres weekendtaske.”

Hvordan er kollektionen tro mod Balmains æstetik?

”Det er nemt at se, at kollektionen er vores værk. Du kan hurtig spotte genkendelige kendetegn fra huset, som alle har fået et lyst og sensuelt twist til de varmere sommerdage og nætter, der er lige om hjørnet. Der er mit favorit houndstooth-mønster, vores signaturknapper og en iøjnefaldende glæde for gyldne toner, men jeg vil mene, at det, der virkelig gør dette til en Balmain-kollektion, er den attitude, der er gennem hele udvalget. Mit team og jeg har ofte bemærket den transformative kraft, der er i vores design. Når du først trækker i en Balmain-beklædningsgenstand, ser vores utrolige skrædderarbejde, husets lange historie med enestående håndværk og vores karakteristiske, moderne design og silhuet, der tilsammen skaber en bestemt ”tout est possible”-selvtillidsboost, hvilket er lige så genkendeligt som selve varemærket."

Foto: PR

Fortæl os mere om din kreative proces for kollektionen

”Den var sjov at arbejde på. Det er altid fedt at komme med et nyt indspark! Mit team og jeg begyndte vores brainstorm med diskussioner om, hvordan vi bedst kunne oversætte vores favorit-Balmain-signaturer til en rendyrket sommerkollektion. For at få alle i det rette humør, skruede jeg op for studiets højtalere og fyrede op for alle mine foretrukne sommerhits på fuld skrue dag efter dag. Det virkede – der var bestemt ikke mangel på idéer! Faktisk endte vi med at skulle skære nogle idéer fra, som vi ellers var virkelig vilde med, men ellers havde dette ikke været en capsule-kollektion – vi havde nemlig så mange idéer, at vi nemt kunne have lavet en runway-kollektion! Jeg gætter på, at vi i det mindste ved, at der vil være masser af friske looks til næste sommers follow-up-capsule!”

Kollektionen emmer af pool-party, hvad nyder du mest ved sommeren?

”Sommer handler udelukkende om at lade batterierne op og fokusere på de vigtige ting i livet. For mig er den bedste ting ved en sommerferie, at den giver mulighed for endelig at slappe af og catche op med venner og familie. Jeg sætter pris på de varme sommeraftener, som vi deler – hvor vi alle kan grine, fortælle historier og snakke i timevis, begyndende med samtale over drinks, mens man sammen forbereder middagen – og derefter en god stund under stjernerne, hvor diskussionerne og latteren fortsætter til langt ud på natten, da ingen nogensinde har lyst til at afslutte øjeblikket og sige godnat.”

Hvad er din drømme-destination?

”Hvor end der er smukt, og hvor jeg bare kan koble helt af! Jeg elsker at tage et sted hen, hvor der ingenting er, udover ro, sol, vand og god mad – og selvfølgelig nok plads til at kunne dele de gode øjeblikke med familie og venner.”

Foto: PR

Hvilken bog og drink er din favorit at have med dig ved poolen?

”Tilståelse: Jeg begynder næsten altid sommeren med målet om at læse noget, der er ’godt’ for mig – så ofte downloader jeg massevis af franske klassikere, som vi skulle læse i skolen… (Corneille, Racine, Voltaire, Molière —vores Shakespeare). Men for at være ærlig… Jeg har altid forsøgt ivrigt, men jeg bliver aldrig i stand til at klare mig gennem de første kapitler i nogle af dem! Jeg ender altid med at stjæle en vens bog og/eller købe en kæmpe bunke magasiner, når vi er i et supermarked… Sandheden er, at magasiner nok bare egner sig bedre ved poolen! Og for at ledsage disse ’litteratur’-valg, fylder vi ofte vores glas med champagne, rosé eller hvidvin.

Hvis du skulle planlægge det perfekte pool-party, hvem ville du så invitere?

”Hele året rundt arbejder mit team med at planlægge fede fester og fejringer af husets åbninger, lanceringer og runways – og jeg elsker det vidunderlige miks af mennesker, som de bringer sammen til disse aftener. Men sommeren er altid anderledes. Det er tiden, hvor jeg bare har lyst til at tilbringe tiden med de mennesker, der er allervigtigst for mig – mine nærmeste venner og familie. Og jeg kan ikke forestille mig et bedre hold til mit pool-party!”

Psst! Hvis du vil have fingrene i Balmains nye capsule-kollektion, kan du finde den HER, men du kan også se alle styles i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her