Balenciagas Crocs plateausko meldes udsolgt på få timer

Foto: All Over Press

Du kender dem sikkert. Skoen, som din mor måske allerede i en evighed har haft stående i husets bryggers, klar til at smutte fødderne ned i for at gå ud og hente posten eller gå i haven. Skoen, som kommer i de mest opsigtsvækkende farver og oprindeligt var produceret til sejlere, da den både er skridsikker og ikke efterlader mærker på bådens overflader.

Det er selvfølgelig skoen Crocs, der er tale om her. Og nu virker det altså til, at skoen har gjort et gevaldigt comeback. Det første tegn på, at skoen er tilbage, kom da modedesigneren Christopher Kane debuterede i et samarbejde med Balenciaga og gav sæsonens mest usandsynlige ’it’-sko en markant rolle på Balenciagas Spring/Summer 2017 catwalk. 

Dog var det først, da modedesigner Demna Gvasalia introducerede den nyfortolkede udgave ’Foam’, der havde et nærmest barnligt udtryk med charms, der kunne trykkes af og på og kombineres i en uendelighed, at skoen blev seriøst hypet. 

Foto: Twitter/Balenciaga

Og ’Foam’ plateauskoen, der er hele 10 centimeter høje, har allerede vist sig at være et kæmpe hit. Skoen er faktisk blevet så hypet, at den blev udsolgt allerede før det nærmest var muligt at få fingrene i skoen online.

Balenciaga-skoen blev tilgængelig på den eksklusive, amerikanske webshop Barneys den 1. februar til den nette sum af 850$, hvilket svarer til omkring 5000 kroner. Skoen blev dog hurtigt udsolgt indenfor et par timer - ærgerligt for de håbefulde fashionistaer, der dagdrømmer om at eje deres egen, fashion-forward sko, der dog stadig synes at dele vandene i modeindustrien.

Læs også: Naja Munthe om Munthe 2.0: "Når jeg nærmer mig mit mål, så sætter jeg et nyt".

Her på redaktionen kan vi faktisk godt se idéen i Balenciagas nyfortolkning. Skoen snyder enhver hele 10 cm højere og er samtidig den nok mest komfortable sko i modebilledet lige nu; what’s not to love?

Modenyheden fra Balenciaga betyder altså, at den praktiske Crocs sko er tilbage – og i stedet for at kigge skævt til din mors valg af fodtøj, er det måske på tide du låner de farverige sko af din first mover mor i fremtiden? 

Psst... Hvis du vil vide, hvad modeguruen Uffe Buchard mener om Balenciaga-Crocs samarbejdet, skal du skynde dig at få fingrene i ELLEs februar-nummer. I artiklen Iskold Modekynisme fra side 54, rapporterer Uffe Buchard fra modens frontlinje om blandt andet forårets store trends, kopiering på kryds og tværs og den hypede plateausko, Uffe skriver: "kan gøre et begrænset antal lavbenede japanske fashionistaer glade"...

Relaterede artikler