Nyt brand

Mød de 17-årige tvillingesøstre Carla og Bjørk, der står bag bag cool og kunstnerisk brand

af Nikita Hoffmann Andersen 21/07/2020
De 17-årige tvillingesøstre Carla og Bjørk Nørremark står bag brandet Some Other Waves, der laver unikke, håndmalede kunstnet og andre kreationer. ELLE fangede dem til en Q&A.

Fortæl om jer selv?

Vi er to tvillingesøstre på 17, der sammen har skabt brandet Some Other Waves i marts 2019. Et brand, hvor vi laver unikke, håndmalede kunstnet og andre kreationer. Vi er født og opvokset i et kreativt hjem i Hvidovre, men har altid gået i skole i Indre By. Til dagligt går vi i 3.g på henholdsvis Gefion og Falkonergårdens Gymnasium.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvor har I jeres kunst- og designinteresse fra?

Behovet for at udtrykke os kreativt udspringer af en opvækst med en mor, som er uddannet beklædningsdesigner og en far, som er arkitekt. Vi har tegnet lige siden, vi kunne holde på en blyant og har gennem hele vores barndom besøgt talrige museer. Mange somre har vi tilbragt på forskellige danske strande med at samle skaller, fine sten og forme skulpturer i sandet. Nu drømmer vi om at gøre kunsten til vores levevej.

Hvorfor startede i Some Other Waves?

Allerede for mere end 3 år siden havde vi vores første udstilling, Sammenholdskraft, på det lokale hovedbibliotek. Med udstillingen ønskede vi at lukke beskueren ind i vores univers af mennesker, drømme, tanker og et fælles udtryk, vi kaldte Artwogether, hvor sammenholdskraften blev sat på prøve. Et år senere havde vi endnu en udstilling. Med denne udstilling satte vi fokus på den lille sten på stranden, bølger mod huden, mennesker, der omfavnes, frøet, der spirer, bogen, der inspirerer, mennesker, der mødes og alle de andre små ting i livet. Denne udstilling kaldte vi Underværker.

Carla: Ideen til at begynde mit eget opstod, da jeg i 2019 var en del af TURBO - et talentforløb i innovation og entreprenørskab. Her blev min interesse for iværksætteri for første gang vækket, og kort efter begyndte jeg at male på net. Der gik ikke længe, før jeg fik et naturligt behov for at dele det med min søster. Vi navngav brandet Some Other Waves og skaber og maler nu alting i fællesskab.

Laver I selv jeres print?

Vi maler selv alle motiverne på både net og bøllehatte i hånden. På den måde er hvert net et unikt kunstværk. Vores kunst bærer præg af drømmen om at skabe noget nyt og uset samt lægge hjerte og personlighed i hvert enkelt kunstmotiv. Vores vision er at få kunsten ned fra væggene og ud og gå i byens gader. Vi mener, at kunsten ikke længere kun skal betragtes, den skal bæres og i bevægelse!

Har I planer om at udvide jeres sortiment?

Vi udforsker hele tiden nye lærreder at udtrykke os på, og alle muligheder er åbne.

Hvad drømmer I om? Hvor ser I jer selv om 10 år?

Carla: Jeg drømmer om et farverigt atelier med højt til loftet og store vinduer med udsigt til bølger. Og en udstilling på Louisiana. Om 10 år er jeg uddannet billedkunstner og lever af det jeg elsker - nemlig at være kreativ.

Bjørk: To sjæle en tanke… Jeg drømmer også om at have oplevet nye steder med andre kulturer, mødt spændende personligheder og på den måde have udviklet mig og opnået et mere nuanceret syn på den verden, der omgiver mig.

Samtidig vil vi fortsat kæmpe for at udvikle den dynamik, der opstår, når vi skaber sammen. Selvom det kan være krævende og frustrerende, er det ofte her, det bliver allerbedst.

Se mere til Some Other Waves i galleriet herunder og følg brandet HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her