Modeugen

Ugens ELLE-ing: Mød redaktionschefen

af Miriam Meyer 11/01/2013
Mød ELLEs redaktionschef, Marie Louise Wedel Bruun, som elsker Audrey Hepburn og investerer i dyre tasker

Mød ugens ELLE-ing: Marie Louise Wedel Bruun er ELLEs redaktionschef, og så er hun redaktionens ubestridte orakel. Hun er cand.mag. i Dansk med Moderne Kultur og Retorik: Skriftlig Formidling som tilvalg, bliver altid kaldt 'Malou', elsker Audrey Hepburn og hjalp som barn sin mormor med at vælge festtøj. Få redaktionschefens bedste stiltips, læs hvor hun shopper henne og hvad hendes mest ekstravagante køb er.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Beskriv din stil med tre ord.
"Klassisk, sporty, boheme."

Hvornår blev du først stilbevidst? Hvordan har din stil udviklet sig, og hvorfor forelskede du dig i sin tid i mode?
"Jeg har altid været stilbevidst. Altid. Dels har nogen vel bare bare en medfødt sans for farver og former og blik for, hvad der klæder, dels er den for mit vedkommende også blevet skærpet af at vokse op i en yderst tøj- og stil-bevidst familie. Intet blev gjort eller købt tilfældigt. Og måske, ´fordi det var mere end 'o.k.' hjemme hos os at beskæftige sig med mode og stille krav til kvalitet, er det så naturlig en del af mig. Og jeg er sikker på, at min og andre kvinders forfængelighed og nysgerrighed gør verden til et både pænere og mere interessant sted."

Hvor shopper du henne, når du er i Danmark? I udlandet?
"Jeg ved, hvad jeg vil have, når jeg ser det, uanset mærket eller butikken, men i Danmark finder jeg altid gode kjoler og bluser hos By Malene Birger og Marimekko, køber kun jeans hos Acne og kun sko i Trois Pommes Accessories. I Paris finder jeg altid skønne ting hos Agnes B."

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
"Åh, der er efterhånden flere inden for hver kategori ... Men prismæssigt må det være mine tasker, især dem fra Chanel og Dior."

Malou har interviewet kronprinsesse Mary - læs artiklen

Hvad er dit bedste køb?
"Her er listen lang, for jeg elsker stort set alt det, jeg køber! Mine tasker, selvfølgelig, men også min gulvlange sorte nederdel fra NoaNoa, købt på udsalg for flere år siden, mine Acne-jeans, min sorte, højhalsede og langærmede Wolford-body (nu er jeg på nummer to; den første holdt i otte år), som jeg har på dagligt hver vinter under alt fra toppe til skjorter, mine sorte herresko fra Fred de la Bretoniere og mine tre par lave støvler fra Alberto Fasciani. Mit liv består af min. 345 hverdage året rundt, og derfor er gode hverdagskøb vigtige for mig."

Hvilken taske bruger du til hverdag, og hvad finder man altid i den?
"Lige for tiden bruger jeg en 20 år gamle Louis Vuitton i sort epi-læder, som jeg har pimpet med en Kopenhagen Fur-minkhale (i lynlåsen). Ud over nøgler, penge og mobil har jeg altid to-tre læbestifter, X antal kuglepenne, kleenex, et hav af boner og en lyserød Mason Pearson-hårbørste i mini."

Hvem er dit største stilikon, og hvordan har hun inspireret dig?
"Jeg har to: Jackie Kennedy og Audrey Hepburn. Jackie for sin stil såvel som præsidentfrue som i sin egenskab af skibsrederfrue (Onassis). Det er så enkelt og stilfuldt og samtidig topmoderne, at hun giver baghjul til alle andre. Audrey fordi hun slog benene væk under mig med sit look i især Prinsessen holder fridag, Funny Face og Two for the Road, men også som ældre privatperson - billederne af hende som Unicef-ambassadør med nakkeknold, jeans og rød Lacoste-polo er eviggyldig inspiration for mig."

Hvad ønsker du dig allermest i 2013?
"Jeg har jo alt allerede ... Men jeg kunne godt bruge et par Church-herresko, fordi de lige er det mere bastante og rå, end mine Fred de la Bretoniere. Og så er jeg helt vild med Heidi Paulas elegante sager for Muuse, som vil passe perfekt ind i min garderobe. Og en sidste ting: Jeg har lige set et mørkeblåt silketørklæde med blomster fra Gucci, som tydeligvis savnede alle de andre hjemme i mit skab ..."

Dit bedste shopping- og stiltip?
"Shopping: Har du virkelig brug for den? Stil: Kombiner noget smalt med noget voluminøst, eller noget maskulint med noget feminint, det giver balance og ro. Og hold dig til max. tre farver ad gangen."

Dit (stil)motto?
"Put on the red dress, Scarlett!"

1. Malou har billeder af Audrey Hepburn hængende ved sin computer. 2. Lækre shoppingposer hænger bag redaktionschefens skrivebord. 1. 'Prinsessen holder fridag' er en af Malous yndlings-Audrey-film. 2. Redaktionschefens elskede Louis Vuitton-taske i sort epi-læder.

Pssst...Få også ELLEs chefredaktør Cecilie Christiansens tips

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her