Foto: Petra Kleis
Modeugen

Mød Cecilie Thorsmark - kvinden bag Copenhagen Fashion Festival.

af Laura Lawaetz 26/01/2015
Cecilie fra Danish Fashion Institute fortæller her om sit forhold til dansk mode, hvad hun skal have på til modeugen i København og hvad man ikke må misse til årets 'fashion festival'!

Lige om lidt skydes modeugen i gang, og i den anledning har vi taget en snak med Cecilie Thorsmark fra Danish Fashion Institute, der står bag både Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Festival. Hør hvad dansk mode betyder for Cecilie, hvad hun skal have på under den københavnske modeuge og hvad man bestemt ikke må gå glip af til årets 'fashion festival'.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kom til modeuge med Copenhagen Fashion Festival

Hvad betyder dansk mode for dig?

Dansk mode betyder i princippet alverden for mig. Forstået på den måde, at dansk mode beskæftiger mig professionelt. Uden en stærk dansk modebranche, ville vi i Danish Fashion Institute ikke være, hvor vi er i dag, så det kan vi jo kun takke de mange dygtige og hårdtarbejdende folk i branchen for. Derudover er jeg personligt stor fan af dansk mode – jeg synes vores designere gør det uhyre godt for tiden.

Og Copenhagen Fashion Festival?

Copenhagen Fashion Festival er jo Copenhagen Fashion Weeks folkelige søster – altså den modefestival som enhver kan være med til uden nødvendigvis at arbejde i modebranchen. Jeg synes, det er meget relevant for en branche, at der laves borgerrettede initiativer. Ligesom filmbranchen har for eksempel PIX og DOX, og musikken har Roskilde. Det er med til at øge den almene befolknings interesse for området, og det har unægteligt en afsmittende effekt på branchen.

Derudover er Copenhagen Fashion Festival også med til at gøre København til en endnu mere spændende (og flottere!) by, så når de mange internationale besøgende kommer til byen i forbindelse med modeugen, er det ikke kun på messer og andre lukkede venues, at der er mode. Gennem modefestivalen summer hele byen af mode, fashionistaerne er alle vegne i bybilledet, butikkerne holder længe åbent, der er mode på museerne og streetstyle fotograferne knipser løs. Det gør utvivlsomt, at de udenlandske gæster ser København som en ægte modemetropol - og at de så forhåbentlig også får lyst til at købe bare lidt mere dansk mode og komme igen til næste sæson.

Læs også: Design Society inviterer dig til modeuge

Hvordan ser din modeuge ud?

Min modeuge går med at være vært for en gruppe internationale journalister sammen med min kollega Anne Christine Persson, så dem tager vi med rundt til de fleste shows og professionelle events så som DANSK Collective og The Jewellery Room. Ind i mellem håndterer jeg pressens opkald, som typisk ringer for at få en udtalelse fra Eva Kruse. Når dagens shows er overstået er det tilbage på kontoret og samle op på dagen, der gik – og hvis det kan passes ind, så lige forbi en reception eller en fest til et glas. Men ellers forsøger jeg faktisk at holde drinks på et minimum, for når søvnen i forvejen presses så meget, er det hverken særlig rart eller belejligt med et tungt hoved dagen derpå.

Hvad skal du have på? Og hvad skal du have med i tasken?

Det er endnu ikke planlagt, men primært dansk mode selvfølgelig. I tasken ligger alle klassiske modeuge essentials – alt fra makeup, notesbog og kuglepen, hovedpinepiller og Visine, og så det vigtigste selvfølgelig, som er min mobil med modeugens og –festivalens officielle app, som giver det perfekte overblik. Og måske endnu vigtigere, mit dertilhørende VOLT batteri, så jeg kan lade mobilen on-the-go.

Hvad må ELLEs læsere ikke misse til Fashion Festival?

Der er virkelig mange gode events i år, som er åbne for alle at deltage i. Alene i Design Society på HC Andersens Boulevard kommer vi fx til at have filmvisninger i samarbejde med DRK, hvor vi viser Mademoiselle C. og In Vogue: The Editor’s Eye, to flotte modeudstillinger (blandt andet en om bæredygtig herremode), og så det jeg personligt glæder mig allermest til, Fashion Talks. Fashion Talks er en minikonference med foredrag og paneldebatter med en masse inspirerende folk fra modebranchen så som Camille Charrière fra Camille Over the Rainbow, blogger Marie Jedig, PR-chef for Ganni Helene Skytte og selvfølgelig også Elle’s egen Laura Lawaetz – og mange flere! Det er lørdag den 31. januar og man kan læse mere om det på www.copenhagenfashionfestival.com - ikke mindst om, hvordan man sikrer sig en plads!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her