Mandagsmuse: Emily Blunt
Foto: All Over Press
Celebrity style

Mandagsmuse: Emily Blunt

af Pernille Hammershøj Madsen 31/10/2016
Emily Blunt er aktuel i filmatiseringen af krimien Kvinden i Toget, og derudover kender de fleste hende som "Emily" i filmen The Devil Wears Prada, hvor Emily Blunt spillede overfor Meryl Streep. I det aktuelle december-nummer af magasinet kan du møde hende i et stort interview - derfor er Emily Blunt denne uges mandagsmuse..

Har du set film som det romantiske drama The Young Victoria, actionfilmen Sicario eller favoritfilmen om livet på et modemagasin i New York: The Devil Wears Prada så kender du britiske Emily Blunt, der nu er aktuel i filmatiseringen af krimien Kvinden i Toget. I det aktuelle december-nummer af magasinet kan du møde Emily Blunt i et stort interview, og denne uge er hun vores mandagsmuse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvem:

Emily Olivia Laura Blunt, født d. 23. februar 1983 i Roehampton, London, England

Derfor skal du kende hende:

Trods sine blot 33 år har Emily Blunt flere gange været nomineret i filmbranchens mest prestigefyldte awardshows, og for sin rolle som ”Natascha” i det britiske drama Gideon’s Daughter vandt hun i 2007 en Golden Globe for bedste kvindelige birolle og var nomineret til endnu en pris for sin rolle som ”Emily” i filmen The Devil Wears Prada.

Den britiske skuespillerinde er bosat i New York men er oprindeligt fra England, hvor hendes tre andre søskende bor. Inden hun rykkede til ”The Big Apple” boede Emily Blunt i Los Angeles, men hun foretrækker New York, fordi man her har mulighed for at møde nye mennesker på gaden, hvorimod folk i Los Angeles bruger enormt meget tid i deres biler – med den konsekvens at de ikke møder hinanden. Desuden mener Emily Blunt, at New Yorks største stjerne er byen selv, og så er flyturen hjem til familien i England kortere fra USA's største by.

Læs også: Mandagsmuse: Kristen Stewart

Dét Emily Blunt bedste kan lide ved skuespillet er, at hun får lov til at møde nye, inspirerende mennesker samtidig med at hendes roller tillader hende, at udforske den menneskelige tilstand i dybden. En person som den britiske darling er særlig glad for at have mødt i sit arbejde, er den danske filmfotograf Charlotte Bruus Christensen, som ifølge Emily Blunt var rigtig god til at få det visuelle element i den aktuelle Kvinden i Toget til at fungere.

Før hun mødte sin nuværende mand, og faren til sine to døtre, dannede Emily Blunt par med den canadiske musiker Michael Bublé, og hans nummer ”Everything” skulle efter sigende være skrevet til hende. Filmdarlingen er også en god sangerinde, og hun synger med på ekskærestens nummer ”Me and Mrs. Jones”. Men smukke Emily Blunt har ikke altid haft det let med sin stemme, og fra hun var otte år indtil hun fyldte 12 år, oplevede hun nemlig problemer med at stamme. Heldigvis vidste hendes lærer besked og gav hende en rolle i et skolestykke, hvor hun skulle tilegne sig en anden accent. Fra da af gjorde Emily Blunt op med sin stammen.

Se også: Elvis’ barnebarn Riley Keough: ”Jeg synes, det var interessant med en kvindelig hovedrolle, der ikke er 100 procent sympatisk”

Efter bruddet med Michael Bublé i 2008 introducerede Emily Blunts veninde Anne Hathaway hende til den amerikanske skuespiller og tv-stjerne John Krasinski og kun to år efter mødet, blev parret gift. Det var George Clooney, der lagde villa til det flotte bryllup, som stod i hans italienske villa ved Como-søen.

Selvom Emily Blunt er vant til den røde løber, så er det hjemme i privaten, at hun lader op og bliver glad. Den smukke brite er et rigtigt familiemenneske, og så sent som i juni i år fødte hun sin anden datter Violet. Ifølge Emily Blunt er det nemlig hendes hjemmeliv, som er hendes virkelige liv. Alt det der sker udenfor er sjovt og glamourøst, men det er også usammenligneligt med andre jobs, og derfor sørger hun for at holde privat- og arbejdsliv adskilt.

Højdepunkter:

2002: Fik en rolle i den britiske serie Kriminalkommissær Foyle og modtog ros for sin rolle som Julie i stykket Romeo og Julie, som blev sat op på det prestigefyldte britiske teater Chichester Festival Theatre.

2003: Fik sit internationale gennembrud i rollen som “Isolda” med filmen Warrior Queen.

2004: Vandt en “Evening Standart British Film Award” sammen med skuespillerinden Natalie Press for sin rolle i filmen My Summer of Love.

2005: Spillede rollen som ”Natascha” i den britiske film Gideon’s Daughter.

2006: Spillede rollen som “Emily” i filmen The Devil Wears Prada overfor Anne Hathaway og Meryl Streep.

2007: Vandt en Golden Globe Award som bedste kvindelige birolle for sin rolle i filmen Gideon’s Daughter og var Max Maras nye kampagnemodel.

2008: Mødte sin mand John Krasinski.

2009: Spillede rollen som dronning Victoria i filmen The Young Victoria og blev forlovet med John Krasinski, som hun mødte i 2008.

2010: Spillede rollen som antikvariat-handleren “Gwen Conliffe” i filmen The Wolfman og blev gift med John Krasinski. Brylluppet stod i George Clooneys villa ved Como-søen i Italien.

2014: Spillede rollen som karakteren Bakers kone i filmen Into the Woods og fødte sin første datter Hazel Krasinski.

2015: Spillede rollen som FBI-agent i Kate Macers film Sicario.

2016: Filmaktuel i rollen som “Rachel” i filmatiseringen af krimien Kvinden i Toget. I midten af juni fødte Emily Blunt også sin anden datter Violet Krasinski.

I galleriet herunder har vi samlet fine billeder af Emily Blunt på den røde løber:

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her