Allover Press
Celebrity style

Mandagsmuse: Clémence Poésy

af Rebecca Laudrup 25/05/2015
Stilikon, kampagneansigt for Chloé, muse for Karl Lagerfeld... Clémence Poésy er bare en af de kvinder, du skal kende, og det kan du komme til her i denne uges Mandagsmuse.

Hvis navnet ikke tidligere har fået en klokke til at ringe, så kommer det bestemt til at gøre det nu! Clémence Poésy er bare en af den slags kvinder, som man skal kende. Hun er stilikon, har været kampagneansigt for nogle af de allerstørste modehuse, og så har store designere som Karl Lagerfeld og Nicolas Ghesquière også et ømt punkt for hende. Lær Clémence lidt bedre at kende her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Se de smukke kjoler fra amFAR Galla i Cannes

Hvem:

Clémence Poésy, født d. 3. oktober 1982 i L'Haÿ-les-Roses, Frankrig. Skuespillerinde, kampagneansigt for Chloé og it-girl.

Derfor skal du kende hende:

Hun er bare 32 år gammel, men har længe været udråbt til stilikon, er kampagneansigt for Chloé, muse for Karl Lagerfeld hos Chanel og for Nicolas Ghesquière, da han var chefdesigner for modehuset Balenciaga. Ikke nok med det er hun også en tresproget skuespillerinde og talsperson for ofre for mobning. Jo, Clémence Poésy er ikke bare hvem som helst.

Clémence Poésy er en sand (petite!) parisisk skønhed, som altid ser utrolig cool ud med en meget enkel stil og næsten ingen makeup. Det er nok derfor, at hun ikke bare én men hele to gange er blevet kampagneansigt for det ultrafranske modehus Chloé og deres altid eksklusive parfumer. Noget, der ligger hende nært. Hun fortæller i et interview til Daily Mail, hvordan hun bruger sine parfumer til at forvandle sig til de roller, hun spiller: ”Jeg brugte Chanel No 19, da jeg spillede Jeanne d'Arc (2011, The Silence of Joan). Jeg ville gerne have noget, der var lidt maskulint, en lille smule hårdt, ligesom Jeanne. Når jeg dufter til den nu, tænker jeg med det samme tilbage på den tid.”

Selv er hun ansigt for Chloés Love Story, og hun har forklaret, at den er lavet til kvinder, som er "... feminine og charmerende. Med andre ord sexede uden at prøve at være det for meget," så man kan egentlig rigtig godt forstå, hvorfor Clare Wright Keller (Chloés chefdesigner) har valgt Clémence Poésy til at legemliggøre det. Hun har et uskyldigt og meget elegant ansigt, som ofte kan sætte hende i bås som den søde pige i film og tv-serier, men hun har bevist, at hendes talent er meget større end bare et kønt ansigt, og derfor er hendes roller også vidt forskellige med alt fra krimier til teenageserier.

Hun er bevidst om, hvor bredt hun når ud med sine roller, og har derfor også fortalt, at hun vil drage fordel af, at børn og teenagere kender hende fra Harry Potter-filmene og Gossip Girl-serien. Hun taler ofte om og kæmper mod mobning, da hun selv er blevet mobbet som barn. Det er derfor et emne, hun er særligt opmærksom på og gerne vil have italesat, fordi hun ved, at mange børn og unge lider under det, men ofte vil de enten ikke snakke med deres forældre om det, eller også ser forældrene det simpelthen ikke. ”Hvis jeg får børn en dag, så håber jeg virkelig, at jeg kan se, hvis der er noget galt, for mine forældre så det ikke, og jeg fortalte det heller ikke til dem. De var ikke dårlige forældre, jeg var bare rigtig god til at skjule det,” fortalte hun til Daily Mail.

Vi kan i den grad ikke andet end at være vilde med Clémence Poésy, hendes blide og rolig sind ses også på måden, hun bærer og klæder sig selv på, og hun er uden tvivl en it-girl, du skal lægge mærke til.

Læs også: Adidas og Pharrell lancerer nyt samarbejde

Højdepunkter:

2004: Clémence Poésys første rolle på engelsk var for BBC i miniserien Gunpowder, Treason & Plot.

2005: Clémence Poésy vinder en Golden FIPA for sin rolle i Gunpowder, Treason & Plot. Hun begynder at blive rigtig bemærket og får rollen som Fleur Delacour i Harry Potter og flammernes pokal.

2008: Hun er med i filmen In Bruges, hvor hun spiller over for Colin Farrell.

2008-2010: Sammen med Anja Rubik (topmodel) og Chloë Sevigny (skuespiller og designer) er Clémence Poésy kampagneansigt for Chloé Eau de Parfum.

2010: Clémence Poésy får en mindre rolle i den kendte tv-serie om de unge, smukke, rige og meget modebevidste teenagere i New York, som altid ender ud i noget drama, nemlig Gossip Girl. Poésy er med i en del film samme år, bl.a. 127 hours, Lullaby for Pi, Harry Potter og dødsregalierne – del 1, Le mystère.

2011: Kan ses i Harry Potter og dødsregalierne – del 2.

2012: Clémence kan ses i en del serier og film såsom Birdsong (tv-miniserie), The Hollow Crown (tv-miniserie), The Capsule og Karaoke.

2013: Hun får en af hovedrollerne i den fransk/engelske tv-serie The Tunnel, som er baseret på den dansk/svenske serie Broen.

2015: Poésy bliver igen kampagneansigt for Chloé, denne gang parfumen Love Story. Anden sæson af The Tunnel er ved at blive indspillet nu.

Bonusinfo:

Clémence Poésy er ultrafransk på den chikke og nedtonede måde. Ja, Karls muse er uden tvivl en pige, som kører stilen ’less is more’; hun bryder sig ikke om at have makeup på, og hendes tøjstil er altid meget feminin men enkel.

Hun er ikke den store fan af fitnesscentre, men dyrker i stedet en masse yoga, da det er billigt og kan gøres alle steder. Hun fortæller også ofte, at hun prøver at leve sundt, men det skal stadig være sjovt - hun mener, at slankekure gør livet lidt kedeligt.

Ikke nok med at hun taler fransk og er flydende i engelsk (uden accent), så taler hun også italiensk, da hun ofte tager dertil på ferie.

Hun er opvokset lidt uden for Paris med en mor, der var fransklærer, og en far, som var skuespiller og teaterinstruktør. Hun har også en søster, Maëlle Poésy-Guichard, som også er skuespillerinde og bl.a. har været med i franske film som Tous Les Soleils og Penn Sardines.

Clémence Poésys yndlingsbeautyprodukter er fra apoterkermærker som Nuxe og Avène, kombineet med en neutral ansigtsspray.

Læs også: Lily Allen er det nye ansigt for Vero Moda

Du kan følge Clémence Poésy på både Twitter og Instagram.

Få et gensyn med det smukke stilikon i galleriet.

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig igennem.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her