Prada
Foto: Mega
Mode

Award-sæsonen er kun lige startet, men dette brand dominerer allerede de røde løbere

af Christoffer Mygind Juul 15/01/2024
Det italienske luksusmærke havner med deres looks på ‘best dressed’ listerne igen og igen

Mens vinteren herhjemme raser for fuld skrue, er den årlige award-sæson i fuld gang i Hollywood, hvor hver weekend ser ud til at byde på en ny prisfest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Således har der for nylig været Golden Globes og Critic Choice awards, mens Emmys, Grammys, Oscars og BAFTAS venter lige om hjørnet for at belønne de bedste præstationer inden for underholdningsindustrien - og give os modefans noget at tabe kæben over på de røde løbere.

Og det kan man roligt sige, at vi allerede har. Fra Margot Robbies geniale Barbie-look til Goldes Globes-efterfesten til Gillian Andersons ikoniske hyldestkjole, så er flere stjerner gået all in på vilde kjoler fra start.

Men selvom award-sæsonen kun lige er startet, er der altså særligt et brand, der allerede dominerer den røde løber, og bliver ved med at stjæle showet og gang på gang får dem, der bærer det, til at stryge til tops på verdens ‘best dressed’-lister og blive lovprist i alle afkroge af internettet for deres looks.

Foto: MEGA
Hailee Steinfeld til Golden Globe Awards

Der er selvfølgelig tale om italienske Prada, der ser ud til at ride på en hitbølge i modeland. Nok var det modehusets lillesøster Miu Miu, der blev kåret som et af de mest hotte modebrands i 2023 - hjulpet godt på vej af husets virale mininederdel - men året starter stærkt for luksusmærket, der altså ikke er til at overse på den røde løber.

Her har modehuset, med Miuccia Prada og Raf Simons i spidsen som co-creative directors, allieret sig med nogle af tidens mest hypede stjerner for at klæde dem på til de mange award shows. Og det ser ud til, at taktikken virker.

At dømme ud fra reaktioner i alt fra modemagasiner til diverse posts på sociale medier, står Prada nemlig med stærke looks.

Blandt andre skuespiller Hunter Schafer, der sidste år imponerede med sine velvalgte looks til ‘Hunger Games’-presseturen, var ikke til at få øjnene fra i sit gennemsigtige Prada-ensemble, der med fjerlette stoftentakler svævende i vinden efter sig, fik ‘Euphoria’- og ‘Hunger Games’-stjernen til at se helt æterisk ud.

Foto: C Flanigan/Zuma/Ritzau Scanpix
January 7, 2024, Beverly Hills, California, USA: Hunter Schafer attends the 81st Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton. (Credit Image: © C Flanigan/imageSPACE via ZUMA Press Wire)
Hunter Schafer i Prada.

For ikke at glemme ‘The Bear’-stjernen Ayo Ediberi til selvsamme prisuddeling.

I en rød Prada-satinkjole med tilhørende slæb vandt hun karrierens første pris, da hun modtog en Golden Globe for bedste kvindelige rolle i en komedieserie - og samtidig blev rost til skyerne for sin enkle, men mindeværdige look.

Foto: MEGA
Ayo Edebiri i Prada til Golden Globe Awards

Også til det nylige Critics Choice Awards var Prada at finde på den røde løber, hvor særligt popstjerne Dua Lipa løb med opmærksomheden for sin røde Prada-kjole, der mest af alt mindede om tusindvis af røde rosenblade draperet sammen i et dynamisk mønster.

Sammen med ‘Dance The Night’-stjernens dybrøde hår og de funklende øreringe fra Tiffany’s & Co. var det da også svært ikke falde for det komplet røde look.

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Dua Lipa arrives at the 29th Critics Choice Awards on Sunday, Jan. 14, 2024, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Dua Lipa i kjole fra Prada og smykker fra Tiffany & Co.

Også skuespillerne Marvel-stjernen Brie Larson og Brit Marling, der blandt andet er kendt fra filmen 'Another Earth', var iført kjoler fra modehuset i samme, stringente formsprog som Ediberis hitkjole.

Foto: MEGA
Brie Larson i Prada til Critcs Choice Awards

Mændende er også røget i Prada. 'The Bear's Jeremy Allen White, der i den grad må betegnes som man of the hour med sin virale Celvin Clein-kampagne, var iført sort sæt fra huet til Golden Globes, mens 'Spiderman'-stjernen Tom Holland repræsenterede huset iført et rødbrunt jakkesæt.

Så det kan godt være, at det er skuespillerne, der høster priser under award-sæsonen, men det det er i den grad Prada, der for tiden høster roser på den røde løber.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her