Se 2016 supermodeller i Vogues remake af George Michaels "Freedom! 90."

Foto: Vogue 2016

2016 tog mange store stjerner med sig, og nåede også at snuppe popidolet George Michael, alt imens vi bedst nynnede med på hans måske allerstørste hit, Last Christmas. 

Der er ingen tvivl om, at George Michael, der kun blev 53 år, med sikkerhed havde leveret mange flere sange, der var gået over musikhistorien, hvis denne jul ikke var blevet hans sidste. Men heldigvis er den store mængde musik, han nåede at producere langt fra udødelig, og mange af hans numre vil fortsat være blandt vores absolutte favoritter på play-listen, når der skal spilles op til dans. 

Ud over Last Christmas, der som en trofast ven slår tonerne an til jul hvert år, er det hit, der står skarpest i vores erindring 1990'er-hittet "Freedom! '90.", der skrev sig selv ind i de tunge modebøger, ved at have intet mindre end fem af de originale supermodeller i front i musikvideoen. "Freedom! '90." udkom i år 1990, der er kendt som starten på supermodellernes æra, og det er også de absolut største modeller, der var med i George Michaels nu ikoniske musikvideo. Med Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford og Tatjana Patitz i front er "Freedom! '90." gået over historien som en af de mest mindeværdige musikvideoer nogensinde. Modellerne, der både før og efter "Freedom! '90." har været i front for prestifgefulde brands og nået utallige karrieremæssige højdepunkter, har sidenhen fortalt, at det den dag i dag stadig er "Freedom! '90.", de bliver husket for.  

George Michael blev inspireret til at bruge de fem supermodeller i sin musikvideo efter at have set fotografen Peter Lindberghs portrætserie af de fem langbenede skønheder i Vogue, og han bad dem om at lip-sync'e "Freedom! '90." i videoen, som hans selv nægtede at medvirke i. Cindy Crawford har sidenhen udtalt, at der var en meget klar mening med at bruge modellerne som frontfigurer i videoen: "MTV havde ændret musikkens ansigt. Pludselig var det vigtigt, hvordan en sanger så ud. Videoen ("Freedom! '90.", red.) havde en mørk humor, der sagde, at hvis du virkelig skal være smuk for at lave god musik, så kan vi lige så godt sætte fem smukke ansigter på som afsender!".

I anledning af at "Freedom! '90." har levet i bedste velgående i mere end et kvart århundrede valgte Vogue i efteråret 2016 at hylde George Michael og hans uforglemmelige bidrag til sammensmeltningen af mode og popkultur ved at lave en genindspilning af "Freedom! '90." med den nye generation af supermodeller i front. Klædt i de bedste looks fra de SS17 looks, der blev vist under efterårets internationale modeuge kan man i Vogues remake nyde synet ad Adriana Lima, Joan Smalls, Anna Ewers, Irina Shayk og Taylor Hill, der danser sig igennem New Yorks gader, mens de - ligesom de originale supermodeller gjorde det - lip sync'er efter bedste evne til George Michaels udødelige hit. 

Vi mener at både originalen og 2016 version er den fineste måde at mindes en af vores tids aller-største stjerner på, nu hvor han ikke længere er blandt os. Heldigvis går der lang tid, før vi er færdige med at synge med på "Freedom! '90.", "As", "Freak", "Faith" og alle de andre klassikere, der bærer George Michaels signatur. 

Se eller gense "Freedom! '90." både i den originale version fra 1990 og Vogues 2016 remake her:

 

 

 

Relaterede artikler