Foto: Kavian Borhani
Livekoncert

Sangerinden Clara afholder live-intimkoncert på ELLEs Instagram

af 25/03/2020
Fredag den 27. marts 2020 udgiver den prisvindende sangerinde Clara sit nye album ’Growing Up Sucks’, og i den forbindelse holder hun live-intimkoncert på ELLEs Instagram. Dermed kan du komme til koncert, selv om du bliver hjemme i sofaen.

En Danish Music Award som 'Årets nye navn', millioner af streams og talrige performances ved flere store live-tvudsendelser har for alvor manifesteret Clara som en af den danske popscenes største spillere p.t.

Fredag den 27. marts 2020 udgiver den prisvindende 19-årige sangerinde sit nye album ’Growing Up Sucks’, der gør lytteren klogere på, hvem hun egentlig er, for sangene er på mange måder et indblik i en ung kvindes dagbog. Komplet med alt hvad sådan en indeholder indenfor late night-crushes, angst og ufiltreret livsglæde

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Coronavirussen har sat alt på pause, og derfor er der ikke p.t. udsigter til forårskoncerter med Clara, hvor vi kan synge med på hits som 'Legend', 'Thank Me Later' og 'Nobody's Lover', men det kan der heldigvis findes en digital løsning på.

Fredag den 27. marts 2020 kl. 17:00 afholder Clara sin første koncert efter udgivelsen af ’Growing Up Sucks’, og det bliver en intim hjemmekoncert, der sendes live fra ELLEs Instagram-profil.

Se videoen til 'Growing Up Sucks' her:

Inden du kan glæde dig til at lytte med til koncerten, som du passende kan se sammen med en række veninder over FaceTime, kan du lære Clara lidt bedre at kende i interviewet herunder, som vi bragte i serien 'Lysende Talenter' i ELLEs februarnummer 2020:

Hvorfor blev det lige musik, der blev din vej?

Jeg har altid været klar over, at jeg skulle synge og lave musik, og at jeg ikke ville på gymnasiet. Derfor troede jeg også i en periode, at jeg skulle være skuespiller, men efter en masse castinger fandt jeg ud af, at det ikke var det, jeg skulle. For jeg sang, før jeg kunne gå, og har lavet tekster og melodier altid. Nu kan jeg ikke forestille mig at lave andet.

Hvad har du måttet lære af so far?

Da jeg for alvor blev introduceret til musikbranchen, havde jeg en del materiale, som jeg havde skrevet selv, da jeg var 13-14 år, men nu kom der co-writere og pro­ducere på, og jeg begyndte at skrive mere med andre end alene. Det lærte jeg rigtig meget af, og det har for­met mig, så jeg har taget de ting med videre, jeg kunne bruge, fra de sessioner. Men bagsiden var, at jeg pludse­lig ikke følte, at jeg kunne skrive selv. De andre var de rigtige sangskrivere, de var de voksne, og producerne lyttede ikke rigtig til mig, og jeg følte mig lidt overset. Jeg startede jo med musik, fordi jeg ikke kunne lade være, musikken er en måde at komme ud med mine fø­lelser på. Og jeg kan godt mærke forskel, når jeg synger en sang, der ikke kommer fra mig, så nyder jeg ikke at synge den på samme måde. Det er vigtigt, at det kom­mer fra mig, for det er det, der skal forhindre mig i at blive skør i en skør verden: at jeg skriver min egen mu­sik. Efter at jeg vandt Årets Nye Danske Navn ved Da­nish Music Awards sidste år, føler jeg, at jeg har fået en anden autoritet og kan træde ind i en session og sige, hvad jeg vil.

Der er en selvsikkerhed både i dig og i din genera­tion – hvor kommer den fra?

Det er bare den vej, det går, men også fordi vi som kvinder får flere muligheder. Mange af topposterne i musikbranchen sidder mænd på, og det har været lidt et tabu. Men det bliver der snakket om nu. Der bliver lavet om på ting. Der bliver åbnet nogle døre for os kvinder, og vi tør nu. I starten havde jeg konstant en følelse af at skulle bevise mit værd. Jeg var så træt af det, og det var, som om jeg skulle arbejde dobbelt, fordi jeg var en ung kvinde. Sidste år optrådte jeg sammen med flere unge, mandlige kunstnere, men de blev ikke spurgt om det samme som mig. Og det var mig, anmelderne blev ”overraskede” over, overraskede over, at jeg faktisk kunne synge. Det sagde de ikke til de mandlige artister, selv om de var lige så nye i faget som jeg. Så bliver jeg lidt trodsig. Jeg vil ikke puttes i en kasse, fordi jeg ser ud på en bestemt måde og får at vide, at jeg er for poleret. Så klipper jeg mig skaldet!

Foto: Sony Music

Hvorfor gør du, hvad du gør?

Det har jeg tænkt meget over de sidste par måneder. Inden jeg blev signet på Sony, ville jeg bare være kendt. Det appellerede meget til mig, nok fordi jeg ikke havde den mindste anelse om, hvad det vil sige at være kendt. Jeg har fået en anden motivation nu, min drivkraft kommer et andet sted fra. Nu jagter jeg ikke bare det glamourøse liv, som de store stjerner har, det er jo ikke det, der gør dig lykkelig. I sidste ende er det noget an­det, der giver en god energi, nemlig at lave musikken, det er den, der betyder mest for mig. Hvis den så appel­lerer til andre mennesker, er det et plus, men det er ikke berømmelse i sig selv, der driver mig. Det er musikken.

Hvad er dit største talent, hvis du selv skal sige det?

Uh, det er svært, men min sangstemme. Det er nok mit mere åbenlyse talent, at jeg synger godt, men min bedste egenskab på det mere personlige plan, tror jeg, er mine sociale kompetencer. Jeg er god sammen med andre mennesker og kan være sammen med alle typer. Jeg går op i at være rar at være sammen med, jeg in­teresserer mig for andre og kan se ud over min egen næsetip. Inden for musikbranchen er det godt at være socialt begavet, og selv om jeg skifter lidt, alt efter hvem jeg er sammen med, så har jeg altid mig selv med i for­skellige grader.

Talent forpligter – hvordan oplever du det?

Talent er ikke nok i sig selv, du bliver nødt til at arbejde med det og for det. Jeg har altid haft en god stemme, men ingen teknik. Jeg så to videoer med mig selv; den ene var god, i den anden lød det falsk. Så besluttede jeg at tage sangundervisning, og siden har jeg trænet min stemme hver dag og også trænet i fitnesscenteret for at være fy­sisk i form til at synge. Ja, jeg har et talent, men jeg har også arbejdet rigtig hårdt for at blive den, jeg er nu.

Clara (som du kan følge HER) afholder intimkoncerten, der sendes live på ELLEs Instagram fredag den 27. marts kl. 17:00.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her