Storbyferie Rejseguide: Turen går til Hamborg

Foto: ELLE

Start dagen godt 

Nord Coast Coffee Roastery
At indtage en storby kræver masser af energi, så læg en god (sund) bund med veganske morgenmadslækkerier og hjemmeristet kaffe på Nord Coast Coffee Roastery, der ligger blot et stenkast fra byens
materielle pulsåre, Neuer Wall.
Deichstraße 9, Nordcoast-coffee.de
 
 
Hanging Out Café
Hanging Out Café er et sted, du har lyst til at hænge ud i laaang tid. Det er perfekt at starte dagen her i et roligt tempo over en latte på havremælk og en chiagrød eller smoothiebowl. Hvis du er senere ude af fjerene, er der også avocadotoast og
buddhabowls på menuen.
Bornstrasse 18
 
 

Shopping 

Neuer Wall

Ingen tur til Hamborg er fuldendt uden en tur ned ad Neuer Wall: byens guldåre, bogstaveligt talt. Her ligger Hermès, Gucci og Dolce & Gabbana side om side med tyske favoritter som Escada og Dorothee Schumacher. Også Chanel-butikken er værd at besøge (selv om København har fået sin egen) – de luksuriøse butikker har nemlig en størrelse og et udvalg, der batter. Et must er også konceptbutikken Apropos, der frister med cool mode og lækkert interiør.
Neuer Jungfernsteig 16, Apropos-store.com
 
 
Secondella
Hvis du har dyre vaner og er ude efter et særligt fund, er Secondella et must. Secondhand-butikken er nemlig en pilgrimsdestination for alle mærkedyr. Her finder du Marni-tasken, der blev udsolgt, logo-skatte fra 1990’erne, ubrugte Louboutiner og næsten komplette tøjkollektioner fra Balmain til Vuitton i spitzen stand. Secondella tager kun det absolut lækreste i kommission, og alt er præsenteret lækkert og opdelt efter mærker – og priserne er helt wunderschön!
Hohe Bleichen 5, Secondella.de
 
 

Den perfekte pause

Genoplad batterierne på Atelier F, der har den fineste udsigt til ’bagsiden’ af Neuer Wall og Hamborgs idylliske kanaler. Stemningen er udpræget fransk – lige fra fletstolene, du sidder på, til de pommes frites, du ikke kan lade være med at bestille til din artichaut au vinaigre.

Grosse Bleichen 31, Atelierf.eu

Oplev

Hamborg har alt, hvad man forventer af international klasse – men modsat andre europæiske storbyer er Hamborg overskuelig og opleves bedst på cykel. Lej en cykel gennem dit hotel, og sæt kurs mod det kreative og lokale St. Pauli-distrikt, hvor stilen er afslappet og stemningen udpræget berliner-inspireret med streetfood, graffiti og en ung fællesskabsfølelse. Tag også cyklen til Hamborgs nye bydel, Hafen City, der er et futuristisk pragt-eksemplar af moderne arkitektur med koncerthuset Elbphilharmonie som det ikoniske flagskib for byggestilen. Psst … Chanel holdt sit Cruise-show i december 2017 i Elbphilharmonie – et nik til kejser Karls hamborgensiske ophav!

Sådan kommer du dertil

Hamborg er den perfekte destination til en lang weekend og nås på under fem timer i bil. Gør lidt ekstra ud af turen, og lej en lækker cabriolet, der bringer jer stilsikkert frem til metropolen, f.eks. gennem Dribe, hvor en cabriolet koster fra 499 kr. pr. dag. Dribe.dk

Sov sødt 

Forkæl dig selv med en overnatning på byens nyeste femstjernede hotel, The Fontenay. Fra hotellets rooftopterrasse er der panoramaudsigt over søen Alter og Hamborgs tage, som er det ideelle vue, uanset om du soler dig ved infinitypoolen eller tager en drink i baren. Værelserne er lyse, moderne og elegante, og på badeværelset er der produkter fra Molton Brown. Man skal næsten tage sig sammen for at tage ud og opleve byen, når man først har installeret sig!
Fontenay 10, Thefontenay.de
 

 

Relaterede artikler