rejseguide london
Foto: PR
Rejser

Rejseguide til London: Her er alle de nye steder, du skal besøge

Af Nikita Hoffmann 18/07/2023
Vi tipper blandt andet om, hvor du får byens bedste afternoon tea.

En forlænget weekend i Storbritanniens hovedstad, London, er af gode grunde en klassiker. Det er måske ikke dit første besøg, men hvor skal du bo, spise, shoppe og museumskigge, hvis du skal besøge byen i dag?

Hotel og Private Member Club
I det luksuriøse Mayfair ligger en af Londons nye hoteller og private member clubs, The Twenty Two. Sidstnævnte er meget almindeligt i London, hvor lokale såvel som gæster fra hele verden gerne arbejder, spiser og fester for lukkede døre, hvor kun medlemmer kan komme ind. Men det er ikke (nødvendigvis) så posh, som det lyder. The Twenty Two er skabt til de kreative og nysgerrige – og gerne unge – hvorfor atmosfæren er varm og personalet überopmærksomme på dig og dit ophold. Du kan nemlig sagtens booke et af de 31 værelser og spise (godt!) i restauranten i stueetagen, selv om du ikke er medlem. Kun etagerne under jorden er reserveret til private member club-korthaverne. PS Kendall Jenner er fan.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: PR
The Twenty Two

Deleretter og naturvin
Hvis du kender og kan lide københavnerspots som Bottega Barlie og Apollo Bar, vil du føle dig hjemme på Café Deco. Tænk store, vilde blomster på bordene og uprætentiøse tallerkner med mad a la surdejsbrød, rustikke grøntsagsretter og en sæsonbetonet risotto. Du ved ikke helt, hvad du får – udover at det bliver godt – for menuen skifter fra uge til uge.

Foto: PR
Café Deco
Foto: PR
The Twenty Two

Forbløffende facts
Der er mange gode museer i London, og du kan nemt få pirret dine sanser på flere forskellige måder. Er du til moderne kunst, skal du på Tate Modern, er du til fotos og performance, er The V&A noget for dig, men skal du spærre øjnene op og lære noget nyt, skal du lægge vejen forbi The Natural History Museum. Udefra ligner det nærmest Hogwarts, og indenfor kan du glæde sig til at blive klogere på alt fra dinosaurusser til menneskelig evolution.

Foto: PR
Natural History Museum

Mad, du kommer til at fortælle om
Ægteparret bag Kudu har efterhånden flere steder i London, og var nævnt i sidste års Michelinguide. Kudu er deres signaturrestaurant, og her kommer særligt mandens sydafrikanske aner til udtryk. Glæd dig til en hyggelig atmosfære og mad, du kommer til at tale om efterfølgende. Både fordi de mange retter er så lækre, men også fordi, du kommer omkring kombinationer, du nok ikke har prøvet før.

Foto: PR
Kudu

Det stof, modedrømme er gjort af
Det her er muligvis verdens bedste multibrand store, og der er kun én ting at gøre: Sæt god tid af, parker en evt. ikke modeinteresseret rejsemakker på en café og gå på opdagelse. Dover Street Market ligger som bekendt i flere storbyer, men i 2004 slog den første dørene op i London – og det er ikke blevet kedeligere siden. Super-highend brands som Loewe, Gucci og Balenciaga udstilles under samme tag som streetwear-brands a la Supreme, Stüssy og Evisu på en måde, der får til dig at drømme om det hele. Du kan også nyde caféen, de cool bøger og magasiner, for slet ikke at tale om smykkeafdelingen…

Foto: PR
Dover Street Market

En indisk drøm
Lige ved siden af The Twenty Two (hvor du overnatter) ligger den indiske restaurant BiBi – og hvis du tænker takeaway-butter chicken nu, kan du godt tænke om. Den prisvindende kok Chet Sharma serverer progressive og ekstremt veltilberedte retter som lammekebab og mangolassi, men på en måde så fuglene synger i dine smagsløg. En middag – eller frokost – du sent vil glemme.

Foto: PR
Bibi

Italiensk mode i London
Der er næsten lighedstegn mellem Storbritanniens hovedstad og det ikoniske stormagasin Harrods. Her kan du få mere eller mindre alt, hvad hjertet begærer – uanset om der er tale om verdens bedste mode, skønhed eller mad og drikke, og nu kan du også gå på Prada café! I hele 2023 byder det italienske modehus nemlig på lokale bidder og aperitivo i omgivelser, der ligner modehusets butikker.

Foto: PR
Prada Caffé

Smørbløde Skims
Kim Kardashians undertøjs- og loungewear brand, Skims, er efterhånden kendt i hele verden, men der er ingen fysiske forhandlere i Danmark. Det er der til gengæld i London: Selfridges. Du finder det smørbløde undertøj og lounge-wear, som helt oprigtigt lever op til hypen, øverst sammen med andre undertøj- og træningstøjsbrands, og der er gigantiske prøverum, så du kan finde de helt rigtige størrelser i ro og mag.

Foto: PR
Skims i Selfridges

Outlet shopping
Hvor ender taskerne fra Bottega Veneta, skoene fra Christian Louboutin og kjolerne fra Acne Studios, når de ikke længere er i butikkerne? I outlettet Bicester Village. Forestil dig en lille by med diverse modebrands i små huse side om side. Ulempen er, at det ligger lidt udenfor London, og du hurtigt bruger en hel dag på besøget. Fordelen er, at du virkelig kan gøre dig nogle gode fund til spotpriser.

Foto: PR
Bicester Village

Afternoon tea
Dette tip er (desværre) ikke for alle, men som en vaskeægte insider i London, er du muligvis allerede medlem af den eksklusive klub SoHo House, der giver dig adgang til kædens hoteller verden over – også i København. På Dean Street ligger London-versionen, der serverer en af byens bedste afternoon teas, som jo er en selvskrevet aktivitet i byen. Og så var det her, Harry mødte Meghan.

Foto: PR
Dean Street Townhouse

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her